Ben ten Boden: FC Utrecht nadert de topvorm Ben ten Boden: FC Utrecht nadert de topvorm

Ben ten Boden: FC Utrecht nadert de topvorm

Ben ten Boden: FC Utrecht nadert de topvorm
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
In Deventer is het lastig zat. Thuis zijn de Eagles bijna niet te verslaan. Gesteund door het fanatieke publiek, hebben wij ingezet op een puntendeling.

In Deventer is het lastig zat. Thuis zijn de Eagles bijna niet te verslaan. Gesteund door het fanatieke publiek, hebben wij ingezet op een puntendeling.

FC Utrecht begon beresterk. Seuntjens had natuurlijk al direct minstens eenmaal moeten scoren in de eerste vijf minuten. Het gaf wederom het grootste probleem aan van FC Utrecht: er is geen scorende spits. Dan moeten de middenvelders het maar doen. Jensen in de tiende minuut voor de 0 – 1. Boussaid speelde een zeer opvallende wedstrijd en lijkt meer en meer zeker van een vaste basisplaats. Maar ook Ramselaar klopt nadrukkelijk aan de deur. Niet geheel toevallig de maker van de 0 – 2. Wat een weelde. Veel kansen en FC Utrecht de bovenliggende partij. De Adelaarshorst werd er stil van. Het uitverkochte uitvak zette er vocaal nog een tandje bij. Er waren er weer 400.

Ook de steun aan Michael Mols was mooi. Het blijft de gemoederen bezighouden dat de door FC Utrecht aan de kant gezette Mols niet meer werkzaam zal zijn bij FC Utrecht, en dan vooral de manier waarop. Links en rechts hoor ik de berichten dat er vanuit de supporters bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen RKC een groot eerbetoon richting Mols in het vat zit. Daar kan algemeen directeur Van Es een voorbeeld aan nemen. Als eindverantwoordelijke hoor en zie je hem niet tot nauwelijks.

In de tweede helft een wat beter Eagles. En natuurlijk een nog betere Barkas. Hij pakte weer de moeilijkste ballen. De drie punten gingen mee terug naar Utrecht. Barkas kreeg er voor het uitvak geen genoeg van. Feestje vandaag? En terecht. Het team nadert zijn topvorm. De concurrentie zal iedereen scherp houden. Verzaken is afvallen. Ron Jans verdient een pluim.

RKC Waalwijk.

Aanstaande zaterdag op wederom een belachelijke tijd van 16.30 uur FC Utrecht – RKC Waalwijk. Ik denk dat Jans weinig in zijn basisopstelling zal wijzigen. Persoonlijk zou ik Iqbal wel eens wat langer willen zien. En wat is er met Labyad? Speelt weinig tot niet. Mocht FC Utrecht de drie punten in de Galgenwaard houden, dan is plaats acht in zicht. Dat zou een mooie kerstsurprise zijn na al die ellendige maanden. Het kan de verkoop van de halve seizoenkaarten een boots geven. Zeker als het Zuidam zal lukken… om in de winterstop een wel scorende spits te halen. Zuidam ligt nog steeds bij veel fans onder vuur. Maar we kennen de situatie. Frans steunt hem honderd procent.

Na RKC de kraker in de Rotterdamse Kuip. Ruim 1.000 FC Utrecht-supporters zullen de club steunen. Een alles of niets gevecht. Denk dat de wedstrijd precies op tijd komt voor FC Utrecht. Wellicht dat er bij Feyenoord een iets andere prioriteit ligt. Maar eerst maar eens zaterdag RKC Waalwijk. Nog voldoende kaarten verkrijgbaar. De drie punten en door in de Beker maken toch dat de kerstdagen een wat vrolijker karakter krijgen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

8 Reacties

Reageren
 1. Bunniksider jaren 70.

  Twente, AZ en veel andere clubs kopen op het goede moment goede spitsen en andere spelers. Zuidam mist het overzicht om het percentage goede aankopen omhoog te krikken. Moet niet 30% goed versus 70% zijn maar 80% goed en 20% matige speler.

 2. Stuif

  Steuntes niet meer opstellen wat een drama zo veel kansen.

 3. Luuk Upuuk

  We halen 11 punten uit 5 wedstrijden tegen clups die nu 3-4-5-6-7 staan. Defensief heeft Jans het wel voor elkaar lijkt het, maar het aantal doelpunten en/of het aantal gemiste kansen zal het volgende aandachtspunt (moeten) zijn.

 4. Fred

  Als FCU slim is, leggen ze die Ron Jans direct wat extra jaartjes vast. De man brengt rust en stabiliteit in alle gelederen. De paniek van 2 maanden geleden over een mogelijke aanstaande degradatie maakt langzaam plaats voor vertrouwen in het behalen van een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

 5. Herman

  Gelukkig gaar het veter, kon ook niet veel minder. Hans is een goede trainer.
  Hopelijk einde seizoen ergens op plek tussen 6 en 9. Daar hoort Utreg ongeveer thuis.

 6. Prim

  Seuntjes heeft veel kansen gehad om te scooren maar waarom gaat het niet in.
  Waar aan ligt het dan.Concentreer je kerel.Laat de ballen niet voor de tegen partij .Andere spits moet ook flink zijn best doen. Mannen goed verdedigen zaterdag tegen RKC.FC utrecht jullie hebben punten nodig.

 7. Bill

  Zal Zuidam goed uitkomen dat de FC beter presteert, maar die gast moet nog steeds wegwezen. Hij heeft ervoor gezorgd dat er een salarishuis is opgebouwd waar Utrecht op leegloopt, met veelal matige spelers.

  Investeer nou eens vol in die jeugd, genoeg talent in de regio, en zorg dat je dan niet incidenteel met een eendagsvlieg maar structureel transferinkomsten de club in krijgt. Er blijven in de kantoren van de Galgenwaard meer clubmensen dan échte professionals zitten, terwijl we met een miljoenenbedrijf te maken hebben.

 8. W

  @ Herman
  Bent u dronken van geluk? “Veter”… “Hans”…
  Maar goed, het was een prettige pot voetbal. Nu uitkijken voor RKC!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).