Ben ten Boden: Heerst de drugsmaffia in de Galgenwaard? Ben ten Boden: Heerst de drugsmaffia in de Galgenwaard?

Ben ten Boden: Heerst de drugsmaffia in de Galgenwaard?

Ben ten Boden: Heerst de drugsmaffia in de Galgenwaard?
Archieffoto Galgenwaard
Zelf ben ik al ruim zestig jaar tegen drank, drugs en roken én dat bevalt mij prima. Heb in al die jaren genoeg gezien en meegemaakt. Eigenlijk zou ik moeten beginnen met de overwinning op Fortuna Sittard, maar de actualiteit vraagt anders. Wederom ging het mis met een aantal FC Utrecht-supporters. Dit keer werden ook spelers van FC Utrecht de dupe. Dat is drie stappen te ver.

Zelf ben ik al ruim zestig jaar tegen drank, drugs en roken én dat bevalt mij prima. Heb in al die jaren genoeg gezien en meegemaakt. Eigenlijk zou ik moeten beginnen met de overwinning op Fortuna Sittard, maar de actualiteit vraagt anders. Wederom ging het mis met een aantal FC Utrecht-supporters. Dit keer werden ook spelers van FC Utrecht de dupe. Dat is drie stappen te ver.

Begrijp mij goed, ik heb geen schoon verleden in negatief gedrag, maar spelers van FC Utrecht belagen op de wijze zoals in Sittard gebeurde gaat veel te ver. Zeker, het schaam je kapot en in de emotie niet al te vriendelijke woorden uiten richting spelers als er weer een wanprestatie is geleverd, is mij niet vreemd. Ik vraag mij meer en meer af wat er nu daadwerkelijk speelt met een groep ontevreden supporters en wat hun frustratie is. Het einde raakt een beetje zoek en ik zie een oplossing ook niet snel voor handen.

Neem daarbij dat de Galgenwaard onderhand een vrijplaats is voor de drugsmaffia, waar zelfs de burgemeester van Utrecht zich druk om maakt, en je hebt een cocktail van ellende veroorzaakt door drank en drugs. Kijk ik naar de organisatie van FC Utrecht, dan tel ik vier personen die in meer of mindere mate supporterszaken in hun portefeuille hebben. Een ex-politieman, een persoon die als geen ander de kwalijke klappen van de zweep kent, een persoon die een aanspreekpunt is voor supporters en een persoon welke zijn rol bij mij nog niet helemaal bekend is. Je zou toch zeggen dat zij in staat moeten kunnen zijn om de angel eruit te halen. Klaarblijkelijk slaagt dat van geen kant. Nog buiten het gebeuren van de drugsmaffia om. Daar zullen de autoriteiten inmiddels wel prioriteit aan gegeven hebben.

Fortuna

Het duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht was geen grootse wedstrijd. Met name de eerste helft. Pas in de vierendertigste minuut veerden wij even op. Boussaid liet de kans op de 0 – 1 aan hem voorbijgaan. In de tweede helft was na vijf minuten weer gedonder vanuit het bezoekersvak, waardoor de wedstrijd even werd gestaakt. Het wachten was op een ontketend FC Utrecht. Er moesten namelijk wel punten gepakt worden in Sittard.

Na het invallen van Douvikas, was daar al snel de 0 – 1 door Dost. Het was zowaar Sylla die Dost bediende. Feest in het uitvak. Maar drie minuten later was het alweer 1 – 1, waardoor ik dacht ‘daar gaan we weer’. Tot mijn verbazing kreeg FC Utrecht een strafschop. Douvikas benutte die en daarna ging het weer mis vanaf de tribune. Ditmaal waren het de fans van Fortuna, waardoor de wedstrijd weer gestaakt moest worden.

Buit

Een kwartier voor tijd maakte Douvikas de 1 – 3, waardoor de buit binnen was. Ondanks dat bleef het toch nog spannend. Yilmaz scoorde de 2 – 3. Maar een paar minuten voor tijd maakte Douvikas de genadeklap met zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Ver in blessuretijd scoorde Fortuna nog een keer. Het was niets meer dan een pleister op de wond.

FC Utrecht won uiteindelijk met 3 – 4 in Sittard. Nu op naar aanstaande zondag, dan speelt Utrecht tegen Vitesse in eigen huis. De Arnhemmers staan er niet goed op en daar kan FC Utrecht van profiteren. Er zal meer vertrouwen zijn in eigen kunnen. En dat mag ook wel met deze selectie. Keus genoeg voor Fraser. Hopelijk wordt het een wedstrijd zonder onderbrekingen. De vier musketiers van supporterszaken kunnen aan de bak de komende week.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

32 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Eindelijk!
  2 weken lang zweeg Bennie het wangedrag dood. Nu eindelijk benoemt hij het.
  Enige reactie afwijzen dit gedrag, begrijp nog steeds niet waarom hij dat de afgelopen weken niet deed.

  Hopelijk start van reiniging van de club van binnenuit, er is lang genoeg weggekeken.
  Als Utrecht niet oppast eindigt het in de marge, zoals ADO

 2. Yoshua

  Drugsmaffia?
  Je zou haast denken toen Ben 30 jaar geleden voorzitter was van de SV, hij een koorknaap was die geen enkel signaal zou hebben waargenomen over drugs gebruik.

  30 jaar geleden, toen ik nog een fanatieke BS supporter was, zag ik meer pakkies voorbij komen op de BS, in het home, dan bij Pablo Escobar in zijn schuur lag.
  Overal in en om in het stadion zag en zie je mensen met een sleutel racepoeder uit een enveloppie scheppen.
  Voetbal zonder drugsgebruikers bestaat niet, in iedere Europese competitie is coke/xtc/speed/wiet de olie waar de motor van de hardekern op draait.

  Dat vuurwerk gooien op eigen spelers zal eerder een vergissing zijn geweest dan opzettelijk.
  De vuurwerkboys besteden veel geld om als FC supporter mee te kunnen naar uitwedstrijden om de FC te kunnen zien spelen.
  Friendly fire heeft zijn debuut gemaakt bij het voetbal, toch een prestatie dat Utrecht supporters de eerste zijn, met bommen gooien naar eigen spelers.

  Wedstrijd was inderdaad erg matig,
  Fortuna is natuurlijk wel een opkomende club met de inbreng van de nieuwe Turkse eigenaren.
  Drie doelpunten tegen, dat had nooit mogen gebeuren wanneer Fortuna een degradatie kandidaat zou zijn.
  Ik geloof zeker dat de FC dit jaar de 7e plek opnieuw gaat halen.
  Negatievelingen beweren dat het hooguit de 9e plek gaat worden, dat is Utrecht onwaardig, ik geloof daar niet in.

 3. Katja

  Aanbevelingen : Beter fouilleren (ook geen sigaretten, wel rookverbod maar daar houdt geen hond zich aan, er wordt ook geblowd op de City-side, nota bene), stewards ook weer boven op de tribune en een totaal alcoholverbod.

 4. Barber

  Ik vond Sylla echt waardeloos.
  Geen enkele ontwikkeling sinds hij gekomen is.
  Hij werkt zich kapot,scoort weleens een goaltje maar iedere eindpass,voorzet,of wat dan ook komt niet aan.
  Ik zie ook geen verbetering in de toekomst.
  Een probleem.

 5. Yeah Right

  Begrijp ik dat Ben het wel goed vind als spelers van de tegenpartij geraakt worden? Aangezien het pas bij een Utreg speler 3 stappen te ver is?

  Wat heeft Ben de afgelopen 45 jaar zelf tegen het hooligantuig gedaan eigenlijk? Het is geen probleem van vandaag of gisteren. Waarom pas vandaag deze column?

  De drugsmaffia runt de boel al sinds de jaren negentig.

  Het zou helpen als de goede aardige supporters die ongeveer 5000 man die zich in meer of mindere mate afficheren met de harde kern, en de 500 die echt actief zijn, samen met de club keihard het stadion uitgooien. Dat is het enige wat helpt, gebeurd dit niet (en dat gaat niet gebeuren) dan verandert er niks en kan je de FC gewoon afschrijven. Zoals ze in Brabant zeggen: houdoe en bedankt.

 6. A. Noniempje

  Bunnikside staat stijf van de coke. Er wordt in en om het stadion gedeald en gebruikt, maar de club kijkt weg. Misschien een keer goed fouilleren!

 7. Barber

  Ik denk dat de Bunnikside zelfreining moet tonen.
  Sla die verziekers maar van de tribune af.
  Het gevecht is dit keer de moeite waard.
  Het voortbestaan van onze club staat op het spel als dit zo doorgaat.

 8. Baliekluiver

  Dit komt nooit meer goed. Of Frans van Seumeren trekt de stekker eruit, of Sharon Dijksma verbiedt voetbalwedstrijden met publiek, want het gniffelende wegkijkpubliek biedt die mafkezen een podium. De rest is geneuzel voor de bühne.

 9. FC Utrecht fan.

  Het is toch gewoon een groot drugsfestival dat galgenwaard, en de meeste drugsdealers zijn gelieerd ad club met hand en spandiensten.

 10. Utrechtvoorutrecht

  Netjes om dit zo te benoemen. Vraag is of iemand hiermee aan de slag gaat, voordat iemand anders (gemeente en politie) het doen, maar dan ingrijpender.

 11. vak K

  Wederom verkeerde insuniaties van iemand die allang niet meer weet wat er speelt onder de supporters

  Er is een conflict tussen de club en een gedeelte vd Ultra’s, hopelijk word dit binnenkort opgelost,want dit kan zo niet langer.

 12. Kees willekes

  Een mannetje of 10 laten komen van de boksschool zwezerijnen,die een gratis seizoenkaart geven,en het,probleem is op gelost,zeg het maar

 13. LGT

  Gewoon bij wedstrijden publiek van de tegenpartij weren. Als dat voor alle clubs zou gelden heeft iedere club hetzelfde nadeel (of voordeel).
  Daarnaast moet het economische belang van de kantine ingeperkt worden., dus géén drank meer verkopen in blikjes, glazen en ander werpspul.
  Jammer voor de clubs, maar zal wel rust brengen en ook weer veel voetbalplezier voor alle echte voetbalfans.

 14. Yeah Right

  @ Vak K

  Als er een conflict is tussen de club en de ultra’s, dienen de ultra’s per direct justitieel onderzocht te worden en voorgoed uit het stadion geweerd te worden. De club past namelijk geen wetsovertredingen of geweld toe. Dat doen de ultra’s. En dat de club ze beu is lijkt me erg voor de club te spreken, alleen moeten ze dan wel x1000 harder optreden dan het slap geouwehoer wat we nu zien.

  Ik ben jou goedgepraat van puinzooi en rotzooi en geweld week-in-week-uit eigenlijk ook wel behoorlijk beu.

 15. Uuu

  @ Vak K

  Welke verkeerde insinuaties?

  Feit: vanaf de jaren negentig zijn dealers en harde kernen van de FCU verweven met elkaar en wordt de Galgenwaard en de Pub als dealplek en thuisbasis voor andere criminele activiteiten gebruikt.

  Feit: Extreem Rechtse groepen zijn gelieerd aan sommige leden van de harde kern en ze doen gezamenlijk acties.

  Feit: De harde kern leden snuiven zich het snot voor de ogen weg, ook op de tribunes.

  Feit: Mensen met zware strafbladen hangen nog steeds in of rondom het stadion rond. Ook die met stadionverboden, als is het maar rondom de Pub.

 16. Lange Vianen

  Ben moet niet zo zeuren. Ik kan me nog herinneren dat hij als voorzitter van de SV opriep om over het spoor te gaan lopen en ik was zo gek om mee te doen het hele treinverkeer vh land lag plat. En Ben deed ook gezellig mee op het Museumplein tegen die neuzen. Liep hij daar met zijn undercover boodschappentas. Man man man wat ben jij een ouwe zeikerd geworden zeg! Toen Duncan het home runde toe was het pas een drugsfeest. Dat weet iedereen! Sinds 2010 gebeurd er geen ene reet meer! Niet ik het home en niet op de tribune vergeleken met de jaren daarvoor. En nu huilen om een verdwaalde strijker die per ongeluk verkeerd terecht komt, rijp voor het bejaardenhuis Bennie! Oh en nog wat zonder dat akkefietje hadden we niet eens gewonnen ouwe. Het was slappe hap maar door dat incident stond de boel wel op scherp en wonnen we de 2e helft nou jij weer !!

 17. Piet

  Leuk allemaal en zeker waar voor een gedeelte allereerst drugsmaffia klinkt interessant maar is onzin wat er overal gebeurt in Nederland en als nederlanders op vakantie gaan drank en drugs zijn eenmaal een geworden helaas ten tweede de sv die gegeven word aan jongens die alleen tegen een hel trappen uit frustratie omdat we o zo goed presteren en wat normaal is zeg niet slopen maar trappen dat je dan al sv krijgt enz is nu gewoon de spuigaten aan het uitlopen je mag niet meer zingen bijna alleen maar ole ole en jippie jippie schelden niet , frustratie uiten niet leuk allemaal maar wat doe je dan op een voetbal stadion als je alleen maar kijkt en bij de minste geringste frustratie een sv krijgt. Mijn advies ga om de tafel maak duidelijke afspraken leg mensen uit dat het anno 2022 anders werkt doe wat aan die uitvak van ons waar elke week in week uit ellende uit voorkomt omdat ze zowat io het veld zitten hek open kunnen doen uit kunnen dagen en actie is reactie kijk naar feyenoord hoe je daar zit als uitsupporter of ajax

 18. Herman

  Lange Vianen geeft precies weer waarom het zo fout gaat. Eigenlijk vindt men het leuk en is trots op het gedrag.
  Teveel mensen vinden dit helaas zo, gniffelen stiekem mee, of kijken weg.

  Hij geeft wel eerlijke inkijk, dat is moediger dan Bennie met zijn gezeur over de prijs van een hamburger.

 19. Pee

  Coke snuiven bij een voetbalwedstrijd.
  Dan heb je het IQ van een tochtstrip.

 20. vak K

  Het Home is al een hele tijd in handen vd club, gebeurt niets op drugshandel of wat dan ook, controle zat door portiers en bijzondere wetten

  Kijk…als je geroyeerd bent en al meer dan 15 jaar niet in het Home ben geweest is dit onwetendheid of rancune….man,man hoe lang gaat Duic dit nog plaatsen , word Duic beheerd door Evert Santegoeds?

 21. Uuu

  Grappig dat de jochies die het probleem zijn hier ook reageren. Lees het even en je weet precies wat het probleem is.

  Het relativeren en bagatelliseren is alweer begonnen. Wij stellen ons aan. Wij moeten maar ergens tegenkunnen. Omdat men vroeger andere hoolies doodschopte, valt het tegenwoordig wel mee. Deze jochies zijn (al dan niet coke snuivend) goed van het padje af.

 22. Oud Vak J

  Bennie…
  Is niet in het supportershome
  Is niet in het uitvak
  Is niet op de Bunnikside
  Is niet in contact met de club
  Gebruikt nooit hoor en wederhoor

  Bennie komt wel weer even onder zijn steen vandaan wanneer hij t podium kan pakken of wanneer die alsjeblieft geholpen kan worden door de club wanneer er iemand overlijdt of als er iets is in zijn eigen belang.

  Daag Bennie. Vergaande glorie

 23. Gompie.

  Ben,

  er zullen er nog velen zijn die je graag terug zien.

  Heb maling aan dat gezeik van een hand vol.

  Jij stond er voor ons als het moest!

 24. Frits

  ‘ Het was slappe hap maar door dat incident stond de boel wel op scherp en wonnen we de 2e helft nou jij weer !!’

  Een gedachte van een simpele ziel…

 25. Joey

  Heb Ben altijd hoog zitten.
  Voorzitter van de sv in een andere tijd, die wel alle koppen bij elkaar kreeg als het moet. Ook in een tijd dat we het geweld veel normaler vonden dan nu.

  Deze week is er een gesprek tussen de leiding van utrecht en de harde kern/ultras
  Ben benieuwd wat eruit gaat komen, tegen vitesse gaat waarschijnlijk niks gebeuren na het gesprek. Dan zullen later door de fc vast afspraken niet worden nagekomen. Dan heb je er na oorlog.

 26. Vak J

  @ Gompie

  Meen je dat nu echt? of ben je het zelf?lachwekkend.

  Hij stond er altijd? hou eens op zeg, hij heeft altijd uit eigen belang gehandeld, kaartje hier, kaartje daar…..inderdaad….vergane “glorie” .

  Het is nu 2022, geen 1980 meer….

 27. Fc Pony Pack Utrecht.

  Ik denk dat menig wasmiddel producent jaloers is op het vrij te verkrijgen wasmiddel voor de neus en de omzet daarvan.
  Maar ach hier durft de gemeente Utrecht toch niets aan te doen,vooral blijven wegkijken burgemeester.

 28. Bunnikside

  Vrijplaats voor drugsmaffia??
  Nou nou nou zeg dat valt allemaal wel mee!
  Ben jij je eigen tijd vergeten waar er zelfs ook nog weleens feestjes in het home gegeven werden waar 90% helemaal kort als de kk binnen liep van de pillen en coke?
  Vroeger was het velen malen erger dan dat het nu is alleen het probleem word nu veel groter gemaakt door social media.
  Men wordt al helemaal veroordeeld vanwege het gooien van een half bekertje bier. Niet goed, maar kom op zeg waar praten we over? Eerst boeken uit gaan brengen hoe stoer het vroeger wel niet was en berucht de Bunnikside wel niet was en nu praten over wat biertjes. Hypocriet ten top.
  Ga met mekaar in gesprek ipv elkaar alles verwijten op social media. Als we allemaal zo druk waren met onze FC zal het stadion elke thuiswedstrijd compleet uitverkocht zijn, maar nee dat zal nooit gebeuren hahahaha

 29. Uuu

  Haha

  Zie je, de bunnikside zegt dat het meevalt, dus het valt mee (not). Alle reacties van die FCU-tokkies maken het alleen maar erger. Het bevestigt alleen maar hoe erg verkeerd in de bovenkamer van zelfs de gemiddelde FCU-supporter het er aan toegaat. Gewoon saneren de club en vrijwaarden van alle debielen Maak er maar gewoon een gezellige familieclub van. Nu is het een etterende wond. Dan maar geen stoer-rauw-cluppie. Die FCU aanhang moet gewoon eens volwassen worden, in de plaats van zich als ruziezoekende schoolpleinjochies te gedragen.

 30. Joey

  Deze week gaat van seumeren ook in gesprek met de harde kern.
  Benieuwd wat daar uit gaat komen haha

 31. supporter

  @Uuuu

  man,man, wat ben je er toch druk mee he? overal op reageren…wat een moemaker ben je toch, of ben je gewoon een trol die het fijn vindt om te neten?

  @ benieuwd wat de media en reguurders als Uuuu gaan doen als er bij de clubs in 010 en 020 wat gebeurd, en dat gebeurd bijna wekelijks, of bij twente rond de wedstrijd tegen fioretina, vele malen erger, maar goed voordat ik ook een stempel krijgt van de deugmensen, ik keur dit ook af….en nu weer verder!

 32. Fussbal

  @supporter

  We hebben het niet over Amsterdam of Rotterdam (kinderachtig dat genuldit en dat).

  We hebben het over Utrecht en de FC Utrecht en over haar deels (behoorlijk grote) agressieve aanhang. Het doet er niet zoveel of het elders erger is; het is hier erg en heel erg. Triest dat gebaggataliseer en het afleiden van waar het over gaat. Misdragingen, agressie, geweld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).