Ben ten Boden: Ook ESPN moest het ontgelden Ben ten Boden: Ook ESPN moest het ontgelden

Ben ten Boden: Ook ESPN moest het ontgelden

Ben ten Boden: Ook ESPN moest het ontgelden
Foto: Ben ten Boden
Daar konden we mee thuiskomen; Volendam – FC Utrecht 0 – 4! De vreugde kende geen grenzen, zowel in het bezoekersvak als op de Dijk. Binnen het kwartier was daar al de 0  – 1 met een doelpunt van Booth, die jongen gaat als de brandweer. Vol vertrouwen en met kwaliteiten. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

Daar konden we mee thuiskomen; Volendam – FC Utrecht 0 – 4! De vreugde kende geen grenzen, zowel in het bezoekersvak als op de Dijk. Binnen het kwartier was daar al de 0  – 1 met een doelpunt van Booth, die jongen gaat als de brandweer. Vol vertrouwen en met kwaliteiten. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

Verder kabbelde de eerste helft door. Van Volendam zagen wij weinig tot niets. Alhoewel het net voor rust zo maar een penalty had kunnen zijn voor Volendam. In de tweede helft waren diverse wissels, waaronder helaas ook Booth. Waar ik geen rekening mee had gehouden was een basisplaats voor Dost. Kunstgras is namelijk niet zijn ding, maar gelukkig was het wel Dost die een kwartier voor tijd voor de 0 – 2 zorgde. Dat gingen we niet meer weggeven. Binnen tien minuten was daar zelfs de 0 – 3 door Sander van der Streek. Appeltje eitje.

In de blessuretijd kwam daar nog de 0 – 4 bij. Bozdogan. Volendam was niets, is niets en zal deze competitie ook niets worden. De heen en weer kan uit het dok gehaald worden. Jan Smit zal wel een slechte dag hebben. FC Utrecht staat waar ze moet staan. Nu is er alle tijd om het nog scherper en stabieler te maken.

ESPN

Na Volendam moest voor de wedstrijd ook ESPN het ontgelden. De fans maakten in het bezoekersvak korte metten met ESPN. Begrijpelijk, de clubs varen er financieel namelijk wel bij. De fans hebben zeker een punt met die achterlijke aanvangstijden. Het supportersbelang is naar de achtergrond verdwenen. Misschien alle tijd gebruiken richting ESPN om een wat vriendelijker speelschema na de WK-winterstop te regelen.

Eerst maar eens genieten van het WK voetbal waar Van Gaal op zijn eigen wijze het allerbeste eruit zal proberen te halen. Iets dat bij FC Utrecht ook het geval zal moeten zijn in 2023. Fraser heeft Van Gaal van dichtbij meegemaakt. Hij weet dus wat er kan en moet. Dit FC Utrecht is op stoom. Dit FC Utrecht gaat voor een Europees ticket. Wat snakken wij er naar. Op 8 Januari 2023 staat om 12.15 uur in een volledig uitverkochte Galgenwaard het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord op de agenda. De eerste stap naar plek vier en de Rotterdammers met de staart tussen de benen af laten druipen naar hun havens. Plaats vijf voor FC Utrecht. Met aantrekkelijk en karaktervol voetbal. De Galgenwaard zal weer een hel worden!


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

9 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Ondanks de 4-0 overwinning was deze wedstrijd voor mij het absolute dieptepunt van dit seizoen tot nu toe.
  De manier waarop we Volendam na de 1-0 lieten komen maakte weer is duidelijk dat de angst voor een tegendoelpunt regeert in dit elftal.
  Volendam was totaal weerloos tegen onze aanvallen maar wij gingen verdedigen.
  Wat een laffe vertoning .

  Fraser en z’n team hebben nog een heleboel werk te verrichten om deze mannen ECHT aan het voetballen te krijgen.
  Om te zorgen dat ze eindelijk onbevangen dat veld in gaan en vanaf het begin de tegenstander bij de strot grijpen en door blijven knijpen.
  Om de wil te kweken de tegenstander echt pijn te doen.

  WE HEBBEN DE KWALITEITEN DAARVOOR.

 2. Zuilen030

  En daarna maar weer lekker rellen, geen wonder dat sommige burgemeesters deze lieden niet meer wil ontvangen, maar daar zwijgt Bennie, zoals gebruikelijk, maar over.

 3. Yoshua

  Die Ben toch.
  Nog een paar dagen geleden was hij zijn witte zakdoek aan het strijken en nu roeptoetert hij over de 4e plek.
  7e plek staat al in beton gegoten, is garantie voor Europa.
  Barcelona maakt zijn borst al nat!
  4e plek zegt Ben, dan kan die zijn zakdoek wel weer pakken.
  Laten we nummer 5 en 6 het vuur aan de schenen proberen te leggen.
  We gaan Europa toch wel in, laten we het eens 4 ronden volhouden, dan is Ben ook tevreden, met zijn 4.

 4. Baliekluiver

  En weer geen woord over de rellen na afloop (zie het artikel “Supporters FC Utrecht en Volendam met elkaar op de vuist” ook hier op DUIC) Wegkijken en doodzwijgen is bij FC Utrecht verplicht!

 5. Ben ten Boden

  Naschrift:

  Bij het indienen van mijn bijdrage, was mij niets bekend van de ontwikkelingen na afloop van de wedstrijd. Dan had ik zeker de volgende zin toegevoegd: Ik heb mij hogelijk verbaasd aangaande de ongeregeldheden. En dat in Volendam! Daar waar we altijd goed zijn ontvangen en behandeld. 0 – 4 gewonnen!! Klaarblijkelijk is de jongere generatie tot alles in staat. Daarom, een verwerpelijke en onnodige actie.

  Ben ten Boden

 6. Jos

  Volgens diezelfde Ben moest Fraser 3 a 4 weken geleden opsodemieteren.

  Wat een gelul toch steeds bij die FCU……

  En de FC gaat geen 4e worden, ook geen 5e en misschien wel ook geen 6e.

  Dit FCU eindigt waar ze al jaren thuis horen. OP plek 6 of 7 t/m 12. Wordt de FC U 12e, mag je teleurgesteld zijn, maar het is geen reden om een trainer of wie dan ook te ontslaan. Het is de ondergrens van deze selectie. De 6e of 7e plek de bovengrens. Niets meer en minder. Qua organisatie, aanhang, geld zonder suikeroom, positie/ bereik in de gemeente/ stad, staan er minstens 6 clubs boven Utrecht, waarvan 5 met afstand.

  Niets meer en niets minder

 7. W

  Paar boefjes op de dijk die wegrennen en wegzwemmen.. moeten die aandacht krijgen?
  De echte supporters staan in het uitvak. Daar is niets gebeurd.
  Top Utrecht, het lijkt de goede kant op te gaan.

 8. Baliekluiver

  @W: “Een paar boefjes op de dijk die wegrennen en wegzwemmen.” Zolang die ‘echte supporters’ de rellen blijven bagataliseren zal er niets veranderen bij FC Utrecht.

 9. W

  @Bakiekluiver: denk je dat dat zin heeft dan. Bij elke club staat na een aantal jaar een nieuwe groep op die zich wil bewijzen. Uiteindelijk zijn ze na een aantal incidenten bekend en kunnen ze weinig meer.. dit gaat al jaren zo…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).