Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De Beer is los’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De Beer is los’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De Beer is los’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De Beer is los’
Columnist Ben ten Boden
Een 1 -1, dat was wat ik had ingevuld bij de DUIC FCU Pool. De hand van Ron Jans was de hele week al zichtbaar in de media. Ook Jordy Zuidam werd op zijn nummer gezet door Jans. Het was een goed gevoel om naar een trainer te luisteren die alles netjes verklaarde in het Nederlands.

Een 1 -1, dat was wat ik had ingevuld bij de DUIC FCU Pool. De hand van Ron Jans was de hele week al zichtbaar in de media. Ook Jordy Zuidam werd op zijn nummer gezet door Jans. Het was een goed gevoel om naar een trainer te luisteren die alles netjes verklaarde in het Nederlands.

Heracles Almelo kon de borst natmaken. Jans speelde met een wat andere opstelling. Diverse spelers waren gepasseerd en een aantal waren niet fit. Zo kon het dus gebeuren dat Mark Van Der Maarel weer eens in de basis mocht starten. Hij stond zijn mannetje. Maar ook Romeny mocht beginnen. Binnen vijf minuten liet hij zich gelden. Een niet te missen kans. De 0 – 1 was een feit.

Seuntjens had er ook zin in. Hij raakte de lat. Niet veel later leek Heracles op 1 – 1 te komen, maar er zat een handje bij. Geen goal dus. Na een half uur kwam Jensen met een vlammend schot op de paal. Het zat FC Utrecht niet mee. Het was mooi om te zien met welke intensiteit FC Utrecht de wedstrijd in handen hield. We maakten ons niet zoveel zorgen. Ook niet toen Heracles net voor rust de lat raakte. Heel snel daarna was het Jensen die de 0 – 2 maakte. Dat was lekker rusten.

Na amper drie minuten was het bijna 0 – 3, maar dit keer had Jensen pech. De keeper van Heracles voorkwam het. Een half uur voor tijd kwam daar dan toch de 1 -2. Dat kon nog wel eens billenknijpen worden. Labyad en Novoa deden hun intrede. En later ook Iqbal en Toornstra. Maar uiteindelijk was het een eigen goal van Heracles die voor de 1 – 3 eindstand zorgde.

Nijmegen

Het uitvak vierde de eerste 3 punten. Het was een prima wedstrijd van FC Utrecht. De overwinning volkomen terecht. Een last van de schouders van de FC Utrecht-supporters. Aanstaande zaterdag op naar Nijmegen. Daar zal hetzelfde kunstje moeten worden herhaald. FC Utrecht op weg naar het linker rijtje. Na NEC komt Almere City naar de Galgenwaard. De hand van Jans kan zo maar negen punten opleveren. Een rustige trainer die zijn hoofd niet op hol laat brengen. Mijn vertrouwen is weer wat toegenomen. Wel is er nog een forse weg te gaan. De hoop is er. Vandaar, NEC – FC Utrecht 0-2.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

15 Reacties

Reageren
 1. W

  Deze trainer is geschikt!

 2. Bill

  Nu nog die vriendjeskliek binnen de FC opdoeken om door te groeien naar een professionele organisatie.

  En mooi dat Ron er zit, maar ook die zal op een bepaald moment weer vertrekken. Het feit dat Zuidam er door de “goed nieuws show” nog zit doet het ergste vermoeden, en lijkt mij voor de continuïteit voor de club op de lange termijn op z’n zachtst gezegd matig. Het gevaar om terug te vallen in oude mechanismen is hierdoor namelijk niet uit de lucht. Bouw nu eens écht door, investeer in de jeugd en “make Utrecht great again.” (om maar even een slogan uit de kast te halen)

 3. Johan

  Altijd dat gezeur over Zuidam, hij doet zijn werk, kan gecorrigeerd worden door de RVC maar vele suporters moeten op een heel vervelende manier hun mening geven over deze man, laat hem zijn werk doen en respecteer dat, bent U het niet met hem eens probeer dan eens op een nette manier Uw gelijk te halen, echt ik walg van deze mensen en hoop vele met mij….

 4. LGT

  Eindelijk weer een leuk aanvallend en snel spelend Utrecht gezien. Als Utrecht aanvalt met snelle uitvallen naar voren dan is Utrecht gevaarlijk. Nu nog opletten op de verdediging en dan kan Utrecht weer de punten gaan pakken.
  Het was een leuke wedstrijd om te zien, volhouden deze stijl FC Utrecht!

 5. Herman

  Heerlijk dat opportunisme is het voetbal.
  Morgen zullen die 2 gekkies ook wel lovend zijn.

 6. Yoshua

  Was een beleving om naar de Fc te kijken.
  Jans gaat ons op deze manier zielsgelukkig maken met de 7e plek.
  Frans van Seumeren gaf in een interview aan dat zolang hij leeft Zuidam zal blijven.
  Kritiek op Zuidam heeft geen enkele zin.
  Wen er maar aan dat we af en toe uitgebluste buitenkansjes krijgen.
  Van Seumeren had wel door dat het niet verstandig is om oude spelers terug te kopen.
  Al met al kan het een fantastisch seizoen worden.
  7e plek is de plek waar de FC moet eindigen.

 7. Katja

  Zo begon Silberbauer ook. Maar nu vasthouden jongens !

 8. Peter

  ” de beer is los” gut,gut, het opportunisme van deze columnist bereikt weer grote hoogten , dat word weer lachen de aankomende tijd….lol..

 9. JdV

  Ja Ben. Champions League. Bayern en Real mogen wel oppassen. Een eclatante overwinning, Utrecht komt er aan! Proest.

 10. Uuu

  Ron Jans is dan natuurlijk ook gewoon een prima coach en een aimabel man.

  Die kan tenminste spelers op een logische positie neerzetten, zodat ze het team beter maken.

  Vreemder is dat slechts een paar seizoenen geleden door de harde kern geroepen werd dat iemand als Ron Jans niet bij Utrecht paste en ongeschikt was. En nu is hij de verlosser. Het kan raar lopen.

  Kantekeningen. Dat arrogante “het gaat helemaal goed komen en we gaan het maken, we gaan top 5 eindigen” begint nu alweer de kop op te steken. Ook Utrecht met Ron Jans gaat maximaal op de 7e plek eindigen. Maximaal dus. En dan moet je ook geluk hebben.

  Kantekening 2. Het had gisteren ook zomaar 2-2 kunnen zijn geworden, dus het nodige geluk was er ook. Bedenk dat Heracles gewoon een promovendus is en gewoon in het rechterrijtje gaat eindigen.

  Kantekening 3, qua organisatie is er niets veranderd. Het technisch beleid schiet letterlijk alle kanten op. Er is een heel blik aan verkeerde spelers gehaald afgelopen zomer (en afgelopen seizoenen), de jeugd ontwikkelt zich al seizoenen op rij niet goed richting 1e elftal en er zit een pipo-blaaskaak die zogenaamd veel geld heeft uitgegeven in de top, die de druk en ambities eigenhandig veel te hoog opvoert (middels de slechtst getimede interviews ooit) en de ontwikkeling van de club eerder in de weg zit dan dat hij de club verder helpt. Hij zal wel hebben zitten glunderen gisteren

 11. Barend

  @ moderator

  Het zou u goed staan scheldpartijen hier te weren.
  Het is volstrekt ongepast om op dit forum mensen als Pipo-blaaskaak aan te duiden, zoals @ uuu meent te moeten doen.

 12. Uuu

  @ Barend

  Hoezo? Pipo en Blaaskaak zijn geen ordinaire scheldwoorden, maar typeringen en behelzen mijn mening.

  U bent voor censuur?

 13. Wim

  Sowieso ontbreekt het uuutje aan beschaving.

 14. Vak J

  @ Uuu

  Ahh…pipo blaaskaak…daar zit je diepe frustratie richting FvS…

  Was jij het niet die steeds roept fatsoenlijk te reageren? Lol…

 15. W

  @Herman:
  “Twee gekkies”? Waar is je respect Herman? Foei!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).