Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Donkere wolken boven het uitvak in Zwolle’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Donkere wolken boven het uitvak in Zwolle’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Donkere wolken boven het uitvak in Zwolle’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Donkere wolken boven het uitvak in Zwolle’
Columnist Ben ten Boden
Het was al te lezen op het thuisshirt van de spelers van PEC Zwolle (www.circus.nl). FC Utrecht heeft vandaag wederom aangetoond waarom we bijna laatste staan. Dit onder toeziend oog van vijfhonderd FC Utrecht-supporters.

Het was al te lezen op het thuisshirt van de spelers van PEC Zwolle (www.circus.nl). FC Utrecht heeft vandaag wederom aangetoond waarom we bijna laatste staan. Dit onder toeziend oog van vijfhonderd FC Utrecht-supporters.

Het is voor mij echt niet meer uit te leggen waarom FC Utrecht bewust een zeer slechte eerste helft speelde tegen een heel matig PEC Zwolle. Het was echt niet om aan te zien. Het balverlies was niet meer te tellen. De gerenommeerde spelers als Klaiber, Toornstra, Viergever en Labyad kunnen bijna niets meer. Echt 4e klas-niveau. Maar eigenlijk is het hele elftal een zooitje. Op zijn minst kan je een bak passie en strijd in de wedstrijd gooien, maar ook dat is al te veel gevraagd.

FC Utrecht acteerde vandaag als clowns in het circus. U weet wel, clowns die expres dingen doen om het publiek te laten lachen. En juist dat was tegen PEC Zwolle topvermaak. En al die bullshit aangaande ‘het team moet wennen en groeien’. Daar krijgen we geen punten voor. Natuurlijk, je kan wedstrijden verliezen en soms wellicht onterecht, maar als de basis niet goed is kan zelfs SVF 2 Utrecht verslaan. Wat zijn ze ongemotiveerd en zonder vertrouwen. De mouwen opstropen heren, het kan het tij keren.

Maar ook de Technische staf mag wel eens achter de oren krabben. Waarom ontbreekt er te veel van alles in het team? En het allerbelangrijkste: Komt er een kanjer van een vervanger voor Douvikas? De slapjanussen die het nu moeten doen falen hopeloos. Er worden amper kansen gecreëerd en al helemaal niet afgemaakt. En wat te denken van de Dompteur? Frans die aan de leiding staat van het Utregse staatcircus. Gelukkig is hij uit de kleedkamer gebleven. Met schaamte weer de komende dagen in. Hij zal goedlachs blijven, maar van binnen koken. In de tweede helft ging het wat beter. Nieuw bloed en elan. Niet dat het verder iets voorstelde, maar in plaats van een twee voor de eerste helft krijgen ze van mij een vier voor de tweede helft. Dit om positief te blijven.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foto: Ben ten Boden

Hoop

We moeten echt gaan waken dat de club niet blijft afglijden naar de donkere krochten van de Eredivisie. Het is weliswaar nog vroeg in het seizoen, maar zicht op beter is er niet. We kunnen niet blijven hopen dat het best wel goed zal komen. Ik zie het niet. Niet op het veld en de selectie, en ook niet bij de technische staf. Wie bedenkt toch telkens dat met name de spelers met naam en bewezen diensten keer op keer volledig door het ijs zakken door ze vanaf het begin op te stellen. Ze leveren eenvoudig niet. Klaiber, Labyad, Toornstra en Viergever moeten het team in principe dragen. Het tegendeel is waar. Keer op keer en wedstrijd na wedstrijd. Maar er is hoop.

Gelukkig komt aanstaande zondag Feyenoord naar de Galgenwaard. Stijf uitverkocht en de hele week keihard trainen om Feyenoord te verslaan. De strijd gaat beginnen. Feyenoord zat er ook niet lekker in de eerste twee wedstrijden. Maar tegen Almere City lieten zij zich gelden. Dat tankt vertrouwen. Ben weer zeer benieuwd hoe ze de fans van Feyenoord in toom zullen houden bovenin de tribunes op de Cityside. Keer op keer bevinden zich daar tientallen fans van Feyenoord. Mijn zegen hebben ze, maar het blijft een risico. Misschien een optie voor FC Utrecht om Max Verstappen een praatje te laten houden op Overvecht-Noord. Met name over de wil om te winnen en wat je daar allemaal voor moet laten en vooral doen. Ongekend wat Max presteert. Het zou voor FC Utrecht kunnen betekenen dat 0 uit 4 niet in de boeken komt. Het zwartste scenario wat ik maar kan bedenken. Zondag Circus Boltini of zullen wij ongekend worden verrast door de technisch staf en de spelers? Eigenlijk vrees ik met grote vreze!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

11 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Waarom noem je de oorzaak van deze ellende niet? Onze TD zwaait misschien vrolijk met die 12 miljoen maar bakt er al jaren niets van! Ik voel mij als supporter nu al gepiepeld door die gasten op de hoofdtribune, elk jaar hetzelfde liedje, aan het begin van het seizoen gelijk achter de feiten aanlopen in plaats van een reserve opbouwen voor de donkere dagen.

  Wat een wanprestatie!!!

 2. JdV

  Always look on the bright side of live. 3 gespeeld. 0 gescoord. Maar niet meer op de laatste plek ondat er 2 ploegen nog slechter spelen. Dat belooft wat voor de keukenkampioen divisie volgend jaar, daar maakt utrecht best een kans.

 3. Wim

  Een grabbelton vol met spelers en een uitstralingsloze trainer die geen flauw idee heeft. Een rampseizoen in wording.

 4. Yoshua

  Klaiber stond vrijdag in De Telegraaf te pochen wat die allemaal wel niet zo kunnen gaan doen met de FC.
  Zaterdag in het AD; Klaiber eist met rust te worden gelaten en laat zich niet gek maken.
  Toen wist ik al dat het tegen Zwollen helemaal niets zou gaan worden.
  Laat Klaiber gewoon eens gaan doen waar die voor betaald wordt.
  Beetje voetballen en praat met de media wanneer je eindelijk eens iets hebt betekend voor de FC.
  Probleem is met Klaiber dat die onverkoopbaar is, we komen er nooit vanaf.
  Laat hem gras gaan maaien, misschien lukt dat wel.

  Gelukkig zondag Feyenoord, dat moeten we makkelijk winnen.
  5-2 gaat het worden.

 5. Sjonnie

  Hmm. Vóór het seizoen voorspelde ik dat Silberbauer binnen 10 wedstrijden ontslagen zou zijn en zou worden opgevolgd door de inmiddels dan ook al ontslagen Steijn, waarna de laatste de FC nog keurig naar de traditionele 7e plaats zou loodsen. Ik pas deze voorspelling aan. Silberbauer haalt de 10 wedstrijden niet, de FC haalt de 7e plaats niet.
  En hoe het met Steijn afloopt doet er al niet meer toe.

 6. Uuu

  Goh, zit Ben eindelijk eens in het daarvoor bestemde vak?

  En: de supporters zijn nog voorspelbaarder dan het team, ieder jaar opnieuw.

  Ze beginnen steeds eerder te roepen om het opstappen van de trainer. Het seizoen is nog niet begonnen of de trainer moet al weg. Misschien moet FC Utrecht het volgend jaar maar eens zonder trainer proberen, of met een vrouw aan het roer. Die staan meer hun mannetje dan de mannetjes tegenwoordig.

  Je komt idd wel al 9 punten te kort op 1/11e (en nog een beetje) van het seizoen.

 7. Van laaren

  Wat een bullshit allemaal , simpel feit wie trekt de spelers aan waar onze trainers het mee moeten doen ? Wie trekt net van school komende jeugdtrainers aan waarmee de net iets jongere spelertjes verbeterd moeten worden ? Hoeveel aangetrokken spelers sinds Zuidam hebben het echt gemaakt bij onze fc ? En hoeveel vertrokken er weer snel daarvan via de achterdeur met de stempel ongeschikt? Laat een onafhankelijk persoon nu eens de vrienden en familie banden in de totale organisatie op papier zetten ! Ik denk dat er 15 procent geen vriend cq geen familie van dhr van Seumeren en consorten overblijft ! En daar ligt dus ons alle grootste probleem van een echte Utrechtse volksclub naar een business familie bedrijfje !!!

 8. Johan

  @ Sjonnie

  Ron Jans staat al in de startblokken.
  Lijkt me een uitstekende optie.

 9. Walter

  1995 komt dichtbij

 10. Wim Vreeswijk

  Wellicht is een echter Utrechter en ‘generaal” Dick Advocaat een optie voor onze stad.

 11. Harald Amendt

  De club probeert zich in de marketing verhalen nog neer te zetten als een volksclub naar is dat zeker niet. Met zoveel inwoners in de regio zijn de bezoekersaantallen gewoonweg bizar laag. Bij jong en de vrouwen komt al helemaal niemand opdagen behalve wat familie. De FC Utrecht is niets meer dan een ego dingetje van dhr van Seumeren. Vriendjes op alle plekken en je door wat naïeve supporters laten toezingen. Potsierlijk beeld voor de deur en doen alsof je de volksheld bent. Past helemaal bij het FC Utrecht van nu

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).