Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Een snikhete middag op de Cityside’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Een snikhete middag op de Cityside’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Een snikhete middag op de Cityside’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Een snikhete middag op de Cityside’
Foto's: Ben ten Boden
FC Utrecht speelde op een redelijk niveau tijdens de uitwedstrijd tegen PSV, ondanks de nederlaag. Met een beetje geluk scoorde je daar een aantal doelpunten. Wie anders zou dat moeten zijn dan Douvikas? Maar het was uiteindelijk een 2 – 0 nederlaag. Op zich niets bijzonders, we winnen bijna nooit in Eindhoven. Maar het heeft wel voldoende optimisme gekweekt om er tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Galgenwaard eens goed voor te gaan zitten. En dat deden bijna 20.000 supporters!

FC Utrecht speelde op een redelijk niveau tijdens de uitwedstrijd tegen PSV, ondanks de nederlaag. Met een beetje geluk scoorde je daar een aantal doelpunten. Wie anders zou dat moeten zijn dan Douvikas? Maar het was uiteindelijk een 2 – 0 nederlaag. Op zich niets bijzonders, we winnen bijna nooit in Eindhoven. Maar het heeft wel voldoende optimisme gekweekt om er tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Galgenwaard eens goed voor te gaan zitten. En dat deden bijna 20.000 supporters!

Dat was een mooi aantal. En ook zijn er meer seizoenkaarten verkocht dan vorig jaar. Dat wil wat zeggen over hoe FC Utrecht leeft. Het vorige seizoen was natuurlijk een seizoen om snel te vergeten met als dieptepunt de wedstrijd Spakenburg thuis. Ook heeft Jordy Zuidam weer zijn best gedaan. Naam na naam kwam naar FC Utrecht. Filevorming van zaakwaarnemers was het gevolg. Aan Silberbauer de taak om de klus te klaren.

In een bloedhete Galgenwaard waren we er klaar voor. Het splinternieuwe veld zag er als een biljartlaken uit. De sproeiers deden de rest. Mogelijk dat ze ook eens op de tribunes gericht kunnen worden tijdens deze temperaturen. Vol in de zon tikte mijn horloge 32 graden aan. In de eerste helft waren beiden teams ook bevangen door de hitte. FC Utrecht bakte er weinig van. Te weinig strijd en passie, en Heerenveen naar de keel grijpend. Onsamenhangend en volstrekt niet op elkaar ingespeeld. Dit ondanks een lange en intensieve voorbereiding. In het FC Today-magazine was Van Der Hoorn duidelijk: “Strijden voor Europees Voetbal.” Nou dat hebben we gezien vandaag. In de eerste helft vielen de mensen in slaap. Zelfs de worstenverkoper zette geen zoden aan de dijk. Waar waren de ijsjes?

Tekst loopt door onder afbeelding

Tweede helft

In de tweede helft verwachtten wij toch een ander FC Utrecht. En dat gebeurde ook. Er was meer power en ze gingen op zoek naar de 1 – 0. Vette pech met twee ballen op de lat. De vermoeidheid nam toe. Dit ondanks een intensieve voorbereiding. En dan plots de 0 – 1 twintig minuten voor tijd. Alles of niets dan maar en er kwamen diverse wissels. In blessuretijd de 0 – 2. Klaar, over en uit. Deze wedstrijd was zoals zovelen het vorige seizoen. Zaad wedstrijden. Meestal FC Utrecht onwaardig. Waar blijft het de tegenstander naar de keel grijpen voor minstens 70 minuten? Waar blijft de interactie met de hel van de Galgenwaard?

Jazeker, de fans zongen uit volle borst dat we Europa ingaan. Sarcasme ten top. Maar als Silberbauer niet heel snel de zaak tactisch en technisch op de rit krijgt, en de spelersgroep niet beseft wat we willen zien in de Galgenwaard, zal ook dit seizoen in een deceptie eindiggen. En wat als ook nog Douvikas de poorten van de Galgenwaard verlaat? Ik zie op dit moment geen speler die er meer dan tien zal maken. Aanstaande zondag naar Zwolle. Wellicht komen we daar tot een aansprekend resultaat. Tot die tijd maar even niet op teletekstpagina 819 kijken.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. Hanneke Baaijens

  Is dit niet de man die vorige week nog vol lof over alles was en bijna deed alsof FC Utrecht dit seizoen een topclub ging worden?

 2. JdV

  Goed bezig! Srrak op de 18 plaats. 0 x gescoord, 4 tegen. Ga maar vast oefenen in het zingen: wij worden keukenkampioen, keukenkampioen, keukenkampioen. Wij worden keukenkampioen. Bij FC Utrecht !!!

 3. Fred

  Ik zat ook in het stadion. Nederlaag was wat geflatteerd. Gelijkspel of kleine zege FCU had meer recht gedaan aan de krachtsverhouding.

 4. W

  Ongelofelijk dat ze zich op deze manier presenteren in een thuiswedstrijd…
  Wat is het plan van de trainer?

 5. Sjonnie

  Ik schat dat het nog circa 10 wedstrijden duurt tot Silberbauer vervangen wordt door de dan inmiddels ook ontslagen Steijn, die de FC vervolgens alsnog aflevert op de traditionele 7e plek.

 6. buurtbewoner

  daar is ie weer: de grafstemming op elke zondag, wen er maar aan, zoals elk seizoen haha

 7. Hans

  Gewoon een shit zooi met kuttrainer

 8. Katja

  Tobclub…Verkopen Boussaid, degene met inzet, techniek en passes (was vanmiddag niemand die zoiets kon) Van de Kust en Mamenge, twee door de club zelf opgeleide verdedigers, waar blijft St.Jago nou ? Mag die niet meer voetballen of zo ? Verdedigers die er nu staan hebben het gewoon niet meer. Tasos kreeg zowat geen bal. Was allemaal te traag, tikkie terug en waar was het motto “strijd en passie” ?

 9. Steve

  @hanneke, niet zo negatief.
  Respect voor Ben.
  Hij schrijft wekelijks vanuit zijn rood witte hart.
  Geen paniek in de tent.
  Pas na een wedstrijdje of 10 kunnen we zien waar we ongeveer staan.
  Komt wel goed met Utreg.
  Flamingo er gauw in passen en van Toornstra gauw afscheid nemen.
  Kan die nog ff ballen bij ADO Den Haag.

 10. Uuu

  Ieder jaar hetzelfde liedje en Ben is de eerste die trainer na trainer laat vallen.

  Altijd die negativiteit als het eens een keertje niet gaat zoals je wil, daarmee bepalen de “supporters” ieder jaar opnieuw zelf de negatieve spiraal waar de club steeds weer in terecht komt en creëert een belachelijke druk op spelers en trainer. Je weet nu al dat het seizoen bijna tegen gaat vallen.

  Wat een gemiddeld clubje is dat FCU toch ook.

  Deze 3 zinnen zeggen alles weer (en vooral over de mentaliteit van de aanhang).

  Zin 1: “Het vorige seizoen was natuurlijk een seizoen om snel te vergeten”
  Antwoord van mij: je eindigt precies op de plek waar je volgens de begroting thuis hoort en op de eindklassering die precies je gemiddelde eindklassering is over de laatste 10+ jaar.

  Zin 2: ” Naam na naam kwam naar FC Utrecht”
  Antwoord van mij: je hebt geen namen nodig, maar goede spelers, die passen bij je speelstijl. de andere spelers en die matchen met de trainer. Voetbal is een teamsport, dus het team als geheel moet beter worden.

  Zin 3: “Strijden voor Europees Voetbal”
  Antwoord van mij: Je moet vooral gewoon zoveel mogelijk winnen als mogelijk. Levert dat Europees op dan is dat mooi meegenomen. Utrecht is niet in de positie om eisen aan ambities te stellen.

  O ja, leuk dat er bijna 20.000 supporters waren, die zijn er altijd bijna. Echter zit je stadion nooit vol en voor de 4e stad van Nederland met 350.000 inwoners en meer dan 1 miljoen inwoners in provincie en grotere regio is minder dan 20.000 toeschouwers natuurlijk een schijntje en relatief gezien belachelijk weinig als je er over nadenkt.

 11. Jan Vanel

  Niet alleen de zwakke start van het nieuwe seizoen is spreekwoordelijk, ook de negatieve reacties van de ‘supporters’. Er zijn twee wedstrijden gespeeld, waarvan één tegen een kampioenskandidaat, en de tweede wordt onterecht (want penalty) verloren, er komen nog 32 wedstrijden. Mensen die nu al over de KKD beginnen, moeten de toegang tot het stadion ontzegd worden…

 12. Simon de Wit

  Jong speelt nu bijna alles op Zoudenbalch (net als het vrouwenteam). Als we zo door blijven gaan, speelt het eerste volgend jaar KKD, moeten we dus het jong team opdoeken (of naar 2e divisie). Kunnen we lekker alles op Zoudenbalch spelen.

 13. Eric

  @ Steve
  Respect voor de columnist? Haha…totaal geen verstand van voetbal

  @ Uuu
  Je blijft met lange prozastukken maar zeiken op de FC…reageer maar weer over het auto en parkeerbeleid in de stad…ouwe Groenlinksrakker

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).