Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Erik Ten Hag’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Erik Ten Hag’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Erik Ten Hag’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Erik Ten Hag’
Foto's: Ben ten Boden
Het zal je maar gebeuren dat een club als Manchester United een speler van FC Utrecht in het vizier heeft. Vooropgesteld, ik ben een fan van Erik Ten Hag. Voor mij nog steeds de grondlegger van een bepaalde topsportmentaliteit bij FC Utrecht. Taylor Booth is de gelukkige. Voor FC Utrecht hoop ik dat het slechts een opmerking van Ten Hag is.

Het zal je maar gebeuren dat een club als Manchester United een speler van FC Utrecht in het vizier heeft. Vooropgesteld, ik ben een fan van Erik Ten Hag. Voor mij nog steeds de grondlegger van een bepaalde topsportmentaliteit bij FC Utrecht. Taylor Booth is de gelukkige. Voor FC Utrecht hoop ik dat het slechts een opmerking van Ten Hag is.

Booth had gisteren een iets mindere dag, maar in potentie is hij een speler die nog veel beter kan. Laat FC Utrecht daarom maar zuinig zijn op hem. Wie ook begint op te vallen is Can Bozdogan. Het zou mij niet verbazen als ook hij bij topclubs op de radar staat. En dan natuurlijk Tasos Douvikas. Weer een aantal Griekse vlaggen in het stadion en een spandoek waar zijn doelpunten worden bijgehouden! Geweldig.

De eerste helft begon fel maar ditmaal was het Van Hooijdonk die binnen twee minuten vrij voor Barkas kwam, maar Van Hooijdonk faalde. FC Utrecht scoorde niet binnen het kwartier. Wie hoopte op een scenario zoals tegen AZ Alkmaar, kwam bedrogen uit. De strijd was aanwezig, de doelpunten echter niet.

Tweede helft

In de tweede helft was het iets beter. Het was ons duidelijk. Wie scoort die wint. FC Utrecht bleef fanatiek de aanval zoeken. Dat resulteerde in een penalty. Klusje voor Douvikas. Matig ingeschoten maar wel al zijn elfde doelpunt. De 10 minuten blessuretijd brachten geen verandering in de stand. De drie punten bleven in de Galgenwaard. Het feestje werd gevierd in het stadion. Zelfs toen de spelers al naar binnen waren, feestte men op de Cityside nog even door. Mede door een overtollige stortvloed aan alcoholische dranken ging dat iets te uitbundig.

Tekst loopt door onder afbeelding

Aanstaande dinsdag weer een erg belangrijke wedstrijd. Voor de beker uit naar Alkmaar. Inmiddels is het bezoekersvak stijf uitverkocht. 750 supporters van FC Utrecht zullen per bus en auto de reis maken. Een mooie wedstrijd op voorhand. De halve finale voor de beker kan immers gehaald worden. Ik acht FC Utrecht als cup fighter een redelijke kans toe. Bekerwedstrijden staan op zich. Michael Silberbauer, kan erover meepraten. Mocht FC Utrecht doorgaan, dan zal er zo langzamerhand wel weer een thuiswedstrijd mogen volgen voor de beker. We gaan het weer beleven.

In Alkmaar de klus klaren en dan op zondag door naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse. Mocht ook daar een positief resultaat volgen, dan is de top 4 wel erg dichtbij aan het komen. Voor FC Utrecht staan de sterren goed. Er is kwaliteit, strijd en passie. Een aantal pareltjes is mooi meegenomen en mocht de financiële situatie nijpend blijven, dan kan ik hem wel invullen. Helaas is het sinds jaar en dag een gegeven dat de beste spelers FC Utrecht zullen verlaten. Hoe mooi zou het zijn om daar nu eens een jaar lang een stokje voor te steken. Dan is er genoeg tijd om een groter spandoek voor Douvikas te maken. Eentje met plaats voor misschien wel 25 kruisjes. Dit exclusief de Europese wedstrijden.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Katja

  ” feestte men op de Cityside nog even door. Mede door een overtollige stortvloed aan alcoholische dranken ging dat iets te uitbundig.” Kan het nou nooit zonder drank ?
  Overigens ook een rookverbod in het stadion waar geen hond zich aan houdt.

 2. Co

  Katja
  Honden worden niet toegelaten in het stadion, Je moet het doorgeven aan de beveiliging dan worden de rokers eruit gezet met een boete dat helpt wel

 3. Yoshua

  Fijn voor de drie punten, maar na vorige week had ik toch echt meer verwacht.
  Vorige week konden ze wel entertainen in Alkmaar, blijkbaar is dat thuis te veel gevraagd.
  Tegen Alkmaar dit keer met 4-5 winnen, is het minste wat ze kunnen doen, ze hebben al spektakel laten zien.
  Dan kunnen ze nu niet voor minder spelen.
  @katja,
  Volgens mij houden de supporters zich aan het rookverbod, zie uitsluitend mensen met een jointje of een vape.
  Je ziet weinig supporters echt roken, met sigaretten of een sjekkie, waar het rookverbod voor is bedoeld.

 4. Wim Vreeswijk

  Ben benieuwd wat de biedingen worden op Booth en Doufikas ?

 5. Ridele

  Alles op alles zetten om spelers te behouden die van waarde zijn. Nu hebben we sinds lange tijd weer uitzicht op meetellen in de competitie.
  Ga voor FC Utrecht en blijf gaan!

 6. Jeroen

  @Yoahua
  “zie uitsluitend mensen met een jointje of een vape”. Jointjes zijn ook gewoon verboden, geen idee of een vape wel of niet mag.

  Overigens zijn de huisregels wel wat vreemd als het op alcohol aankomt:
  “Het is niet toegestaan om onder invloed van alcohol en/of drugs en/of overige mogelijk het gedrag beïnvloedbare stof (waaronder lachgaspatronen) het Stadion te betreden”.
  Niet te betreden, maar wel dronken worden in het stadion… Ik zie het verschil niet.

 7. Daniël

  Ach ja, sommige mensen moeten altijdwat te klagen hebben(zie reacties)
  Utrecht is geen topclub waarvan je wekelijks een topwedstrijd en de 3punten kan verwachten, Utrecht is een goede middenmotor met af en toe een uitschieter naar boven of beneden.
  Als je dat niet gewend bent dan volg je de FC nog niet zo heel lang.
  Het enige wat wij als Utrechtsupporters van onze spelers verwachten is strijd, passie en aanvallend voetbal, en als dat er is maakt mij het eerlijk gezegd niet zoveel uit of er gewonnen of verloren wordt.
  Europese wedstrijden zijn de kers op de taart, kan me nog mooie wedstrijden herinneren zoals liverpool, Celtic en Napoli.
  Samen met die ouwe van mij hebben we daar mooie herinneringen aan, zoals dat we precies tegenover een stripclub in een hotel zaten hahaha

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).