Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Espanyol, de ploegenpresentatie en Marcus’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Espanyol, de ploegenpresentatie en Marcus’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Espanyol, de ploegenpresentatie en Marcus’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Espanyol, de ploegenpresentatie en Marcus’
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Een week voor de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht stond de laatste oefenwedstrijd op het programma. Het Spaanse Espanyol, spelend in de Segunda Division, was de tegenstander. In de Galgenwaard is het wel eens drukker geweest. FC Utrecht speelde bij vlagen een prima eerste helft. En wie anders dan Douvikas opende binnen twee minuten de score. Zijn transferwaarde stijgt met de dag. Of, zou hij blijven? Dat denk ik niet.

Een week voor de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht stond de laatste oefenwedstrijd op het programma. Het Spaanse Espanyol, spelend in de Segunda Division, was de tegenstander. In de Galgenwaard is het wel eens drukker geweest. FC Utrecht speelde bij vlagen een prima eerste helft. En wie anders dan Douvikas opende binnen twee minuten de score. Zijn transferwaarde stijgt met de dag. Of, zou hij blijven? Dat denk ik niet.

Tien minuten voor rust was het weer Douvikas die de 2 – 0 maakte. Dit keer via een penalty. De telefoon van Jordy Zuidam zal wel heet aangelopen zijn.15 miljoen euro ligt op de loer. Keeper Barkas had niet veel te doen in de eerste helft.

In de tweede helft werd het duel wat minder. De vele wissels deden de wedstrijd niet goed, maar toch was daar Labyad die een niet te missen kans kreeg. 3 -0. Met nog vijfentwintig minuten te spelen, kwam Espanyol een beetje uit zijn schulp maar het zette geen zoden aan de dijk. De uitslag van 3 – 0 was terecht maar er is nog wel veel werk aan de winkel voor Silberbauer. Maar eens zien wie er aan de start komen tegen PSV. Zelden pakken we daar punten. Alles zal mee moeten zitten voor een goed resultaat. Na afloop was op het veld ook nog de spelerspresentatie en dat was FC Utrecht onwaardig. Is er nou niemand die strak de regie in handen kan nemen?

Tekst loopt door onder afbeelding

Foto: Ben ten Boden

Marcus

Het was supporter van het eerste uur Marcus van den Heuvel die er weinig woorden aan vuil wilde maken. Deze bekendste taxichauffeur uit Utrecht was samen met een aantal dierbaren uitgenodigd in Skybox 417. Marcus is herstellende van een openhartoperatie. Overigens heeft Marcus toestemming gegeven deze medische info te delen. In de box was het Koninklijke echtpaar Peek en voormalig speaker Ben Korver verantwoordelijk voor de gasten. Persoonlijk ken ik Annemarie en Antoon Peek al tientallen jaren. Net als Ben Korver. De oude verhalen deden dan ook snel de ronde.

Het gast vrouw/heerschap was uitmuntend. Marcus en zijn dierbaren werden tot in de puntjes verwend. Ook het gesprek later met Gert Kruys en Marcus deed de harten sneller kloppen. Er zijn er niet veel meer in de organisatie zoals Gert. Het blijft mooi hoe FC Utrecht omgaat met verzoekjes voor iets extra’s. Vanuit het Hart. Ook voor boefjes vanuit het verleden.

Nu op naar Zaterdag. Ik ga voor een gelijkspel. Gezien de selectie zou het mij niet verbazen. Op papier ziet het er weer prima uit. Maar ja, de praktijk zal het uitwijzen. Het zal toch een keer een topseizoen moeten worden. Dan dit seizoen maar. Tot slot een dank aan Nathan Voet van FC Utrecht voor de leuke avond.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

11 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Maar wederom was de muziek naatje (zelfde als vorig jaar), de tunes voorafgaand aan de wedstrijd, en voor aanvang tweede helft was weer te erg voor woorden (er komen ook andere mensen). Helaas ook VEEL TE HARD ! Decibelmeter gaf aan “gehoorschade mogelijk”. Nou, lekker weer, dan.

 2. W

  Beterschap Marcus! Eerste helft was leuk om te kijken. Ben benieuwd als het er echt om gaat.
  Met de dames van de city side was het best een keer gezellig op de zuid-tribune!

 3. Ben Korver.

  Dank je wel voor je lovende woorden! Met veel plezier ontvangen Annemarie, Antoon en ik in de Charitybox van de FC , zoals ik ze noem, ‘Speciale Supporters’.
  Bijvoorbeeld supporters die herstellend zijn van een heftige operatie, zoals Marcus. Ook via Ambulance Wens ontvangen wij onze gasten, die nog éénmaal FC Utrecht in actie willen zien. Wij geven hen, met hun familie, een leuke middag, met daarbij bezoek van spelers. Het was ons een groot genoegen Marcus en zijn dierbaren te mogen verwelkomen.

 4. Ronald

  Een leuke natte opendag alleen jammer dat een rondleiding in het stadion niet mogelijk was want daar had onze kleindochter zich zeer op verheugd.

 5. Ronald

  Sterkte Marcus!
  & inderdaad, de muziek staat veel te hard, overigens niet alleen bij F.C. Utrecht.

 6. Tak

  Inderdaad, de muziekkeuze was van een laag gehalte. Ook de omroeper op het veld met zijn speelgoedmicrofoon was weer niet te verstaan. Hele verhalen maar op de tribune alleen maar onherkenbaar geruis. Dit is al jaren zo, maar verbetering ho maar. Forza Utreg!

 7. M.

  @Katja: uw reactie is me uit het hart gegrepen. Bij iedere wedstrijd of manifestatie is er langdurig, dus ook van tevoren en erna, sprake van ernstige geluidsoverlast in de verre omgeving van het stadion. Ik begrijp dat ook bezoekers daar last van hebben, met zelfs de mogelijkheid van gehoorbeschadiging. Overigens doen de gemeente en de politie er, ondanks klachten, niets aan. Zeer kwalijk!

 8. C.

  @ Katja; @M. wij onderschrijven de klachten van mensen uit de buurt van het Stadion Galgenwaard over geluidoverlast; tijdens de opendag weer een groot deel van de dag; zelfs binnenshuis (met dubbelglas ooit aangebracht vanwege het geluid van de Waterlinieweg) is die die wezenloze dreun van ‘muziek’ te horen. Enige tijd geleden ook overlast van rond het stadion liggende gelegendheden (Sportschool?). Maar ja, als je de politie belt blijkt er altijd een vergunning te zijn afgegeven en moeten we het maar weer accepteren in de buurt. Klachten bij de gemeente via de site werkt ook niet; je hoort er nooit wat van.

 9. Daniel

  Goeie dag zeg

  Bij en stadion gaan wonen wat er al sinds de jaren 30 staat en dan gaan klagen over geluidsoverlast als er een wedstrijd is. serieus??

  Zelfde geld voor klagen over geparkeerde auto tijdens wedstrijden

  ongelofelijk gezever!!!!

  p.s geluid in het stadion is van belabberde kwaliteit, muziek keuze is ook de mijne niet, mag inderdaad wat gevarieerder

 10. W

  Er stond een Volkswagen busje met DJ aan de cityside kant en hiervan was het geluid echt te hard. Je kon er niet normaal langs lopen…
  En ik ben echt wel wat gewend!

 11. Joris

  O ja, het nieuwe eredivisie vrouwenelftal werd ook gepresenteerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).