Ben ten Boden over FC Utrecht – Feyenoord en het seizoen: ‘De rode loper’ Ben ten Boden over FC Utrecht – Feyenoord en het seizoen: ‘De rode loper’

Ben ten Boden over FC Utrecht – Feyenoord en het seizoen: ‘De rode loper’

Ben ten Boden over FC Utrecht – Feyenoord en het seizoen: ‘De rode loper’
Gelukkig waren we op tijd bij de Kuip. We schrokken wel even van de lange rijen. Net op tijd zaten we op onze plaatsen. In de Kuip houden ze er een apart toegangssysteem op na. Toen we eenmaal zaten, en de wedstrijd al 20 minuten onderweg was, kwamen er nog steeds supporters binnen. Het uitvak puilde uit met 1100 FC Utrecht-supporters.

Gelukkig waren we op tijd bij de Kuip. We schrokken wel even van de lange rijen. Net op tijd zaten we op onze plaatsen. In de Kuip houden ze er een apart toegangssysteem op na. Toen we eenmaal zaten, en de wedstrijd al 20 minuten onderweg was, kwamen er nog steeds supporters binnen. Het uitvak puilde uit met 1100 FC Utrecht-supporters.

Kijkend naar de opstelling van FC Utrecht beloofde dat niet veel spektakel. Barkas, waar was hij? Vreemd hoor, om Barkas op de bank te zetten. Maar goed, Branderhorst maakte een prima indruk. Voor hem was het wel heel zuur dat FC Utrecht in de achtste minuut de rode loper uitlegde voor Kelvin Stengs. De 1 – 0 was een feit. De bomvolle Kuip veerde op. FC Utrecht stelde er niet al te veel tegenover.

De aanvallende pogingen brachten niet wat wij hoopten. Het overbekende verhaal. Het ontbeert FC Utrecht aan een scorende spits. Vijf minuten voor tijd moesten wij wel vastgeplakt blijven zitten op onze stoelen. Booth met een intikkertje en met 2 – 1 de rust in.

Maar toch, komen jullie uit Utrecht? Ja inderdaad. Er ontstond een vriendelijk gesprek. Of we een biertje wilden. Daar bedankten we vriendelijk voor.

Jans moest wel wat gaan doen in de rust. Het had ook zo maar 4 – 1 voor Feyenoord kunnen zijn. Helaas viel Booth al na tien minuten uit met krampverschijnselen. Bart Ramselaar werd zijn vervanger. Het bracht wat meer flair. FC Utrecht probeerde het wel, maar het zette geen zoden aan de dijk. Beetje uitgeblust voetbal. En ook niet echt de killersmentaliteit.

Jordy Zuidam zag het met lede ogen aan op de Business Seats van de Kuip. Ook de drie wissels die Jans doorvoerde resulteerde niet in een alles of niets. De wedstrijd bloeide dood. Geen FC Utrecht-balletje in de bak voor de loting. Ik kijk uit naar de winteraankopen die Jordy Zuidam gaat doen. Maar ook de overbodige spelers die een vrije uittocht krijgen.

Kijkend naar dit FC Utrecht de afgelopen maanden, kan ik er niet warm van worden. Sportief is het zeer matig. Voetballend bij vlagen leuk en vermakelijk. Om positief te blijven. Zuidam zal echt met kwaliteit voor de dag moeten komen om na de winterstop een heel ander FC Utrecht te laten zien. Ron Jans moet de zweep erover laten gaan en wellicht komt dan de rode loper voor Jans.

Michael Mols

Ik had niet gedacht dat ik nog terug moest komen op de affaire Mols. Maar vandaag mocht ik in de media lezen dat Mols geen stap meer zal zetten in stadion Galgenwaard en op het training complex. Michael Mols, de rustige en altijd vrolijke Mols. De club heeft hem ongekend in het hart geraakt. Dat Mols uithaalt in de media zegt genoeg. Er moet iets heel goed fout gegaan zijn. Horen we Zuidam, Van Es of Frans van Seumeren erover?

Met name van Frans valt het mij tegen. Er als de kippen bij zijn om de kleedkamer in te stormen, maar voor een absoluut icoon gaan de lippen op elkaar. Kom op Frans, toon je een kerel en zorg voor eerherstel voor Michael Mols. Ik ga niet opteren voor een standbeeld voor Mols zoals in de Kuip er een standbeeld staat voor Coen Moulijn. Zo ga je met helden om. Maar het afschieten van Mols kan gewoon niet.

Ik kijk alweer uit naar de nieuwjaarsreceptie. De Algemeen Directeur zal er weer een mooi afgelikt verhaal van maken. De uitsmijter zal gaan over de definitieve aankoop van het stadion. De grasmat zal de beste worden van Nederland. De sponsorovereenkomsten zijn gestegen. Van de nieuwe spelers verwachten we veel. En FC Utrecht zal mee gaan doen voor plaatsing Play-off. Wij doen elke dag 24 uur ons best om van FC Utrecht een geweldige club te maken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zooitje

Maar puur kijkend naar de feiten is het simpelweg een zooitje bij de club. We staan dertiende en moeten maar afwachten waar dat zal eindiggen. De volksclub moet hopen op een miljoenentransfer om de begroting te dichten. Nogmaals gesteld, het financiële plaatje gaat voor de sportieve ambities. Ook dat moet stoppen. Sportief succes gaat voor financieel gewin. Zo doorgaan zal het spreekwoordelijke failliet betekenen van FC Utrecht. Als dat al niet het geval is. Michael Mols die in de media zijn gal spuwt. Een bloody shame! De directie en RVC hadden het nooit zover moeten laten komen. Zondag 14 januari gaat het weer gebeuren. Vitesse uit. Over 2 dagen start de verkoop. Ik gok in 10 minuten uitverkocht. Vitesse naar de KKD! Fijne Kerstdagen allemaal.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

8 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Wedden dat we tegen Vitesse de bietenbrug opgaan ?
  Ihkv Socialedienstvoetbal (die we ons niet kunnen permitteren…)

 2. Yoshua

  Jordy heeft 100 miljoen in kas om de superspits te kopen die kan scoren.
  Met de nieuwe superspits komt alles weer goed.
  Overtollige spelers verkopen voor een paar miljoen, dan heeft die tenminste weer wat in kas voor buitenkansjes.
  Volgens seizoen misschien nog een tweede superspits op de kop tikken.
  Een superverdediger zou ook fijn zijn, zolang het maar wel een super is, voor minder moeten we niet willen gaan.
  De tweede helft van de competitie kan zelfs super gaan worden.
  Verheug me nu al op volgend seizoen.

 3. Peter

  Is dat ten Boden met dat brilletje op? Wat een ouwe kerel al.

 4. Wim Vreeswijk

  Yoshua, ik hoop dat je gelijk gaat krijgen maar vooralsnog was het een puinhoop gisteravond als ik zo de Telegraaf van heden lees. Maar liefst 2 pagina’s A3 formaat waar je niet vrolijk van wordt. Dat moet de volgende keer beter en dat kan met een vruchtbare winterstop.

 5. Herman

  Bennie loopt altijd te pronken dat hij buiten de combi regeling overal binnenkomt. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar eigenlijk bedoeld hij daar we degelijk iets mee.
  Jammer dat dit soort types een plaats krijgen hun boodschap uit te dragen en daarmee hun gedrag soort van rechtvaardigen.

  Ondertussen lijkt Utrecht meer op Ajax dan velen willen, beide clubs die de weg kwijt lijken te zijn.

 6. Lancee

  Zelfs het gras weten ze daar te verprutsen,
  Het is schandalig hoe de club ervoor staat,
  Misschien moet er van bovenaf iets veranderd worden, i.p.v., altijd maar op de spelers te mopperen,

 7. Ton

  gisteren is gebleken dat niks aan het toeval word overgelaten , het is geen toeval dat ajax verliest van heecules het is namelijk een zooitje daar het was geen toeval en pech dat wij verloren van spakenburg, en ga maar door een goed draaiende club wint gewoon ze wedstrijden zelfs als feyenoord op ze tandvlees loopt winnen ze van ons , gewoon omdat het hele plaatje klopt in die club al een aantal jaren ( was ervoor ook niet zo) en onze fc klopt voor geen meter iedereen denkt dat een spits iets gaat veranderen , maar ik zeg het lek begint van boven en zolang jordy en consorten het moeten doen gaan wij van niemand zeker winnen en gaan we door kwakkelen op de manier wat we na ten hag doen ( tientallen spelers , trainers enz…) het is tijd om een grote schoonmaak te houden en dat geld ook voor van seumeren , een man die onze club gered heb maar ook uit zijn eigen echo ons de afgrond in stort straks.

 8. Van laaren

  Mooi verhaal , maar hoe simpel kun je zijn om je beste man in topvorm ! Genaamd barkas er naast te zetten uit coulance naar branderhorst ? Notabene tegen Feijenoord? Men vergeet hierbij voor het gemak de korte weg naar Europa en de financiële belangen van de club ! Wie de tweede goal analyseert kan er niet omheen dat branderhorst op het moment van de steekpas had moeten komen ! Fout 1. Daarna dekt hij zijn korte hoek naast de paal af ? Waardoor de verre hoek totaal openlag en zo de goal erin kon !! Verder totaal geen strijd of passie kunnen ontdekken om echt door te willen in de beker ? Daar waar het Spakenburg of Hercules lukt om bvo clubs te wippen ! Lijkt dat voor Utrecht een moeilijke opgave en gaat men er al vanuit te gaan verliezen ! Misschien moeten de bvo spelers ook eerst even de bouw in ‘s morgens om s avonds te kunnen pieken ?? Betreffende onze held Michael Mols hoop ik na de winterstop op een unieke en onvergetelijke actie en statement vanuit al de Utrecht supporters naar Michael en regenbuien simpele nietsnutten die onze club de afgrond in duwen en zichzelf belangrijker vinden dan de echte helden zoals Mols !!! Mijn shirt ten behoeve van steun aan Mols is reeds gedrukt die van u ook !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).