Ben ten Boden over FC Utrecht: Hoe nu verder? | De Utrechtse Internet Courant Ben ten Boden over FC Utrecht: Hoe nu verder? | De Utrechtse Internet Courant

Ben ten Boden over FC Utrecht: Hoe nu verder?

Ben ten Boden over FC Utrecht: Hoe nu verder?
De middag begon zo goed. Om geen risico te lopen besloten we met het openbaar vervoer te gaan. Met de trein van Utrecht naar Amsterdam en vervolgens met bus 316 naar Volendam. Als volwaardige toeristen deden wij ons ding op de dijk. In restaurant de Dijk, deden we de consumpties. Geen vuiltje aan de lucht.

De middag begon zo goed. Om geen risico te lopen besloten we met het openbaar vervoer te gaan. Met de trein van Utrecht naar Amsterdam en vervolgens met bus 316 naar Volendam. Als volwaardige toeristen deden wij ons ding op de dijk. In restaurant de Dijk, deden we de consumpties. Geen vuiltje aan de lucht.

Daar bereikte ons de eerste berichten dat de bussen met FC Utrech-supporters teruggestuurd zouden worden. Wij tasten volledig in het duister om de redenen. Al snel verscheen het in de media. Waarom laat je de bussen vertrekken? Wilde je de FC Utrecht-fans extra frustreren? Stond er een oorlog op stapel? Wel triest voor de 400 fans. Het veranderde ook onze plannen. Niet als groep maar met 1 of 2 man naar het stadion. Uiteindelijk is het ons gelukt om zonder obstakels binnen te komen. Ironie ten top, we zaten naast het uitvak. Dit met tientallen FC Utrecht-supporters.

Eigenlijk was de wedstrijd in de vijfde minuut al gedaan. FC Utrecht verder met 10 man. Bedankt Viergever. Het was ook tegen Volendam weer verschrikkelijk wat de FC liet zien. Ron Jans wil een mental coach. Ik zou er elf nemen, Ron. Wie anders dan Muhren scoorde de 1 – 0 voor Volendam.

Het is wel jammer dat Seuntjens het vizier maar niet scherp krijgt. Twee niet te missen kansen! Veertig doelpunten zijn er weg, Douvikas, Dost en Streek. Maar de miljoenen staan op de bank. Top hoor. De teller staat nu op vier doelpunten. Klasse. Jans zal zijn werk blijven doen, maar er doemt wel weer de vraag op: Komt het nog goed? En Jordy Zuidam?

Het zijn spannende tijden voor de supporters. En de komende tijd is er werk aan de winkel. Pas op 22 oktober is de wedstrijd thuis tegen Ajax. Als het een beetje meezit zal Ajax nog steeds rond de vijftiende plaats vertoeven. Dan zal het welbekende genezingsproces een aanvang kunnen nemen in de Galgenwaard. FC Utrecht weer als dokter van een zieke patiënt. FC Utrecht nog dieper in de shit. Net als de supporters. Hopelijk zullen zij hun geld terugkrijgen voor de busreis. Wedstrijden tegen Ajax in de Galgenwaard brengen altijd een bepaalde spanning. Dat zal nu niet anders zijn.

FC Utrecht zal het uit moeten zingen tot de winterstop. Dan zal Zuidam zijn kwaliteiten moeten tonen. Er dienen capabele spelers gehaald te worden. Spelers die er direct staan en het tij kunnen keren. Frans en de investeerders zullen voor de cashflow moeten zorgen.

We zijn op weg naar de afgrond. FC Utrecht op plaats 18. Verliezen van Almere City en Volendam. Ik laat het hier maar bij. Dit keer is het beter een pas op de plaats te maken. De woorden in mijn gedachten zijn niet de meest gecharmeerde. FC Utrecht is ziek, dood en dood ziek. Nog 8 wedstrijden tot de winterstop. Vierentwintig punten te halen. Het is aan Zuidam om het juiste medicijn te halen in de winterstop. Ben benieuwd waar hij mee gaat komen. Anders rest niets anders dan de uitgang. Ondanks de vader/zoon relatie!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

17 Reacties

Reageren
 1. Sjors

  Belangrijk is om trainer en spelers te blijven steunen! Laten wij als supporters ook onze taak vervullen in deze barre tijden.

 2. Scherpschutter

  De veroorzaker van dit probleem (het zoontje van Frans) kan natuurlijk nooit de oplossing zijn. Het is krankzinnig om te denken dat Zuidam (die al jaren faalt in het samenstellen van een evenwichtige selectie) in de winter wél ineens oplossingen vindt…Hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten werd door Einstein al eens betiteld als de definitie van waanzin. Bovendien; welke voetballer van niveau wíl hier in godsnaam nog voetballen?

  Het is uitzichtloos! Als Frans zijn zoontje niet ontslaat is het rechtstreeks naar de KKD, als Frans zijn zoontje wel ontslaat en een fatsoenlijke TD aanstelt, dan zal ook die TD falen want geen speler wíl hier nog naartoe komen. Kun je nog stellen dat Jans meer controle over transfers geven mogelijk wat oplost, maar ook die heeft kennelijk het inzicht niet. Die stelde bij aankomst nog dat er geen gebrek aan kwaliteit is…En ook dan; wie wíl hier nog ballen?

  Heel misschien dat het met heel veel geld zal lukken om wat spelers te halen van plek 12-15 niveau…Maar ja, of dat de oplossing gaat zijn om degradatie te ontlopen? Het spul moet dan ook nog ingespeeld raken.

  Zeg het maar. Het is compleet een onmogelijke situatie toch? Wat moet je nu nog? Utrecht zit muurvast en kan niet bewegen, terwijl de verder verlammende degradatie angst met de week groeit…

  Ik zie persoonlijk werkelijk niet in hoe een Groningen scenario nog vermeden kan worden. Het falende familiebedrijf FC Utrecht staat tot aan de nek in de bagger, zinkt nog altijd verder weg en reddingsboeien lijken er niet te zijn.

  Frans redde de Koersk en stak zijn geld vervolgens in een zinkend schip. Wat verdient de man beter, maar ja, ergens is het ook zijn eigen schuld uiteraard. Dat zoontje Zuidam een eersteklas beunhaas is, is de kenner immers al jaren duidelijk.

  Wordt een interessante derby volgend jaar; FC Utrecht – Jong FC Utrecht. Ik weet niet op welke van de twee ploegen ik mn geld in zou zetten komend seizoen…

 3. Uuu

  Misschien omdat Ben zelf gesuggereerd had bij verlies naar de kleedkamer door te stoten met de FC Utrecht aanhang?

  De FC Utrecht krijgt wat het verdiend. Frans van Seumeren is het probleem bij de club.

 4. JdV

  Simpel. Hoe nu verder?? Bus huren en op verkenning. Naar Groningen en Oss. Vast ff kijken hoe de andere clubs in de KKD spelen .

 5. Fred

  Einde oefening voor FCU, dat wordt volgend seizoen lekker ballen tegen Telstar, TOP Oss & Helmond Sport. En wat laat die Viergever zijn ploeg gigantisch in de steek zeg door al na een paar minuten rood te pakken, ongelooflijk gewoon.

 6. Herman

  Gewoon de stuurlui van de wal naar het schip verplaatsen.
  Bennie TD
  Pep trainer
  Frans mental coach

  Gouden tijden zullen herleven!

 7. Yoshua

  Ben ziet het niet.
  Ben, we staan laatste, we dragen de rode lamp.
  Ajax staat 15e die gaat geen landskampioen worden.
  Welke bepaalde spanning zou er moeten zijn wanneer de 18e plek speelt tegen de 15e plek?
  Totaal nietszeggende onbelangrijke wedstrijd.
  Utrecht Ajax is een kraker wanneer we zorgen dat ze geen kampioen kunnen worden.
  Ze worden toch geen kampioen.

  De FC moet proberen uit de degradatie zone te komen en dan kijken we volgend seizoen wel weer wat Jordy voor moois aan buitenkansjes heeft gevonden voor weinig.

 8. henk van der kemp

  Heb voor het derde jaar een seizoen kaart bij Fc Utrecht.
  Geniet van de Bunnik site elke wedstrijd. ECHTER het voetbal is om te huilen.
  Elk jaar worden er veel spelers gehaald die volgens Jordie Zuidam veelbelovend zijn. De realiteit is dat dit niet het geval is.
  Hoe kan het nu dat er geen fris Utrechts elftal staat .
  VOOR van Seumeren heb ik veel respect maar het wordt tijd dat zijn zoon eens de waarheid wordt gezegd hoe moeilijk dat ook is.
  Kom op Frans zou ik zeggen.
  Vriendelijke groet Henk van der Kemp

 9. Co de Ligt

  Mijn Fc Utrecht degradeerd niet De gifbeker is nu helemaal leeg, Er komen weer spelers terug van blessures en ik heb alle vertrouwen in Ron en Jordy dat de weg omhoog eraan komt

 10. Positief

  Ik ken ook niet geloven dat Utrecht degradeerde aan me nooit niet we gaan er alles aan doen om ze in de eredivisie te behouden een xtje zit wel alles mee kom op utreg laat je supporters niet zitten.

 11. Positief

  Tuurlijk gaan we niet degraderen ben je gek geworden kijk ook eens positief we hebben al tegen psv en feyenoord gespeeld die je normaal ook zal verliezen komt wel goed wees een beetje positieve ga achter het elftal staan .

 12. Pee

  Die Zuidam is de zwakste schakel.
  Als van Seumeren die niet een trap geeft zal de neerwaartse spiraal worden doorgezet.

 13. Utrechter

  Volgend jaar Utrecht Ajax als topper in de KKD

 14. Zwaontjue

  ‘t zou natuurlijk wel lachué zijn, als we onder van Seumeren degraderen en volgend jaar 1e staan in de KKD ….. heeft ie tog nog zijn doel bereikt, meedraaien met de top, haha …

  “Dank je wel, pik” zeggen we dan 🙂

 15. Utrechtvoorutrecht

  Fijn om te lezen dat Ben weer de elite-supporter is die wel kan doen wat de rest niet kan. Weinig geloofwaardig deze “column”/reisverslagjes.

 16. jankanerwatvan

  @Scherpschutter:

  Ik zou je geld nog even in de knip houden, Jong Utrecht maakt ook nog kans te degraderen

 17. Uuu

  Een jong team en het eerste team mogen niet in dezelfde competitie acteren. Jong FC Utrecht zal dus naar een lager niveau degraderen, mocht FC Utrecht 1 degraderen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).