Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Jans krijgt het steeds meer onder controle’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Jans krijgt het steeds meer onder controle’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Jans krijgt het steeds meer onder controle’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Jans krijgt het steeds meer onder controle’
Columnist Ben ten Boden
Tegen FC Twente speelde FC Utrecht een prima wedstrijd in deze fase. Kijkend naar de basisopstelling, is het voor ons een logisch gevolg van uitproberen en keuzes maken. De basisopstelling was zoals verwacht.

Tegen FC Twente speelde FC Utrecht een prima wedstrijd in deze fase. Kijkend naar de basisopstelling, is het voor ons een logisch gevolg van uitproberen en keuzes maken. De basisopstelling was zoals verwacht.

Hoewel FC Twente in het begin aandrong, was het toch FC Utrecht die de leiding nam. Daarvoor was het wel even schrikken kijkend naar de Zuidtribune. Diverse hulpverleners moesten daar hun werk doen. We hoopten er het beste van.

De goal van Fraulo was van een bepaalde schoonheid en dat gold ook voor de acties daaraan voorafgaand. De 400 Tukkers werden stil. Dan blijft het toch vreemd dat bij de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht in het nieuwe jaar, er geen FC Utrecht-supporters welkom zijn. Ga nou met elkaar in gesprek, regel een acceptabele vervoersregeling en stop met zeiken. Net zoals Flamingo deed. Hij pakte een gele kaart en accepteerde hem.

Penalty

Niet veel later kreeg FC Twente een penalty. Daar hadden wij onze bedenkingen bij, maar de VAR overtuigde de scheidsrechter. Het werd 1 – 1. Jammer maar FC Utrecht bleef strijden. In korte tijd werden er nog twee gele kaarten uitgedeeld aan Azarkan en Van der Hoorn. Het gif zat erin. Maar ook FC Twente liet zich gelden. In de tweede helft moest de goed draaiende Toornsta al snel geblesseerd de kleedkamer opzoeken. Jensen werd zijn vervanger. Het was geen geslaagde wissel. Jensen was het behoorlijk kwijt. Hij deed weinig ging goed en veel ging fout. Een half uur voor tijd kreeg Sadilek zijn tweede gele kaart, waardoor hij kon gaan douchen.

Het was hét moment voor FC Utrecht om toe te slaan. Ze probeerden het, maar het bleef uiteindelijk 1 – 1. We gingen tevreden huiswaarts want we stonden niet meer op de laatste plaats.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foto: Ben ten Boden

Beker

Volgende week zondag Excelsior thuis. Dat moet toch lukken. Helaas is de wedstrijd om 20.00 uur. Het is niet anders. Voor de Beker mogen we naar Rotterdam. Althans, als de autoriteiten het goed vinden. Een vol uitvak. Hopelijk gaat FC Utrecht zijn best doen. Misschien wel twee treinen? Op die dag is ook een andere leuke wedstrijd: Hercules – Ajax.

De burgemeester van Utrecht zal een drukke agenda krijgen. Ron Jans is goed bezig. Langzaam maar zeker. Tot de winsterstop de punten sprokkelen. In de winterstop zal het zoontje van, een scorende spits moeten halen. Daar knelt het op dit moment het meest. En wellicht dan toch eindelijk in de winterstop aangaande de aankoop van het stadion goed bericht. Of lijkt dat ook een fata morgana te zijn?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Helemaal niet slecht hoor. Weg van de 18e plaats. Het gaat super!
  Op een mooie 17e plek met riant uitzicht op de KKD. Wel stukje minder goed dan een debutant als Almere City, maar je kan niet alles hebben tenslotte. Jans is een tobbertje !

 2. W

  Gaat idd de goede kant op Ben. Er zit weer lijn in het spel. Daarnaast komt er zelfs op city side weer wat sfeer en beleving. Komt goed!
  @jdv
  Ook nog iets positiefs te melden? Wat een rot leven moet jij hebben…

 3. JdV

  @W: Jazeker. Max wint in Brazilië, Ajax verslaat Heerenveen met 4-1. Het leven is mooi ! Wat een roileven is vooral van toepassing op FC Utrecht “supporters” 🙂

 4. Ivo

  Gelijkgespeeld tegen 10 man

 5. W

  @jvd
  Ik snap het al.. dacht met iemand uit Utrecht te maken te hebben… je antwoord zegt genoeg.
  Sterkte met je leven. Jullie staan alweer bijna bovenaan… not.

 6. Japio

  Bedankt Bas, voor je positieve benadering.

  Mijn eigen verandering ben ik ook mee bezig: Zeiken is voorbij !

 7. Paul

  @ JdV

  Krijg je nu alweer praatjes?
  Zoveel punten achter op de echte top….het is en blijft ontluisterend!

  Leve Mislintat en Steyn

  Oh ja….4-3 lol…

 8. Jan

  Knap staaltje werk tegen 10 man

 9. JdV

  @w: geboren, getogen en woon in Utrecht. Jij niet denk ik.

 10. Paul

  @ JdV

  ” geboren en getogen in Utrecht ”

  En vervolgens je eigen nest bevuilen! Een zgn ” successuporter” dus, die te pas en onpas hier komt om te zieken.

  Mede daarom heeft de rest van Nederland zo’n hekel aan dat cluppie in het rechterrijtje,

 11. JdV

  @Paul: dus als je Utrechter bent moet je verplicht voor FC Utrecht zijn? Zielig hoor. Ga maar lekker in Noord Korea voetballen.

 12. W

  @Jvd
  Maar dus eigenlijk gewoon nog erg verdrietig en gefrustreerd na de laatste keer Utrecht tegen jouw clubje.. en dan hier een beetje zieken.
  Je zal wel eenzaam zijn in de Domstad.

 13. Marcel

  NIet meer laatste???
  Wel heel snel tevreden, zeg.
  Gelukkig zit het, op de top 4 na, nog redelijk dicht bij elkaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).