Ben ten Boden over FC Utrecht: Jezus heeft sproeten, Zuidam niet Ben ten Boden over FC Utrecht: Jezus heeft sproeten, Zuidam niet

Ben ten Boden over FC Utrecht: Jezus heeft sproeten, Zuidam niet

Ben ten Boden over FC Utrecht: Jezus heeft sproeten, Zuidam niet
We waren dik aangekleed en zelfs een enkeling met thermokleding. Persoonlijk vraag ik mij wel af of deze wedstrijden een comfortabele belevenis zijn. De kou is echt een groot probleem voor een hoop mensen. Kijkend naar de vele lege plekken, zie ik mijn gelijk. En dat tegen AZ Alkmaar dat al jaren in de subtop verblijft. Maar ook een FC Utrecht dat nog elk punt nodig heeft. Vanuit de club blijf ik maar horen dat de stadionaankoop in het vaatje zit. In december zal de klap er dan op worden gegeven. Dan hopelijk een sponsor zoeken die goed is in warmteregulatie. Dan hoeven de fans zich niet als een Eskimo te verkleden.

We waren dik aangekleed en zelfs een enkeling met thermokleding. Persoonlijk vraag ik mij wel af of deze wedstrijden een comfortabele belevenis zijn. De kou is echt een groot probleem voor een hoop mensen. Kijkend naar de vele lege plekken, zie ik mijn gelijk. En dat tegen AZ Alkmaar dat al jaren in de subtop verblijft. Maar ook een FC Utrecht dat nog elk punt nodig heeft. Vanuit de club blijf ik maar horen dat de stadionaankoop in het vaatje zit. In december zal de klap er dan op worden gegeven. Dan hopelijk een sponsor zoeken die goed is in warmteregulatie. Dan hoeven de fans zich niet als een Eskimo te verkleden.

In de eerste helft een fanatiek FC Utrecht. Dat resulteerde in een penalty. Lidberg zou zijn getackeld. Beelden wezen anders uit. De VAR had het juist. Jammer. Daar waar FC Utrecht worstelt met het maken van de kansen, heeft AZ Pavlidis. De Griekse spits scoorde de 0 – 1. En dat net voor rust. FC Utrecht kwam wervelend uit de rust. De energie spatte ervan af. Dat beloofde nog wat. Na een paar minuten was daar de verdiende 1 – 1 door Jensen. FC Utrecht grossierde in kans na kans. Ze gingen voor de drie punten. Maar… het grote probleem blijft scoren. Te veel kansen worden te vaak gemist.

Plaats 14, 14 wedstrijden, 14 doelpunten. Dat moet omhoog. In de winterstop een scorende spits halen, die hebben we keihard nodig. We zijn wel weggelopen van de directe concurrenten onderin. Dat is een winstpuntje. Aanstaande zondag naar Go Ahead Eagles in Deventer. Weer op een waardeloos tijdstip. Alweer een uitverkocht bezoekersvak. Een overwinning geeft nog meer lucht.

Michael Mols

Ik hoef slechts weinigen uit te leggen wat Mols heeft betekend voor FC Utrecht en zijn supporters. Ongekend populair en een heel fijn mens. Mols is herstellende van een hersenoperatie. Er zat een goedaardige tumor. Dan moet je in eerste instantie wel enorm schrikken als je dat hoort. Zelf geeft Mols aan een tweede kans te hebben gekregen. Mols was werkzaam bij FC Utrecht als spitsentrainer. FC Utrecht heeft de samenwerking beëindigd. FC Utrecht Maatschappelijk, u weet wel. Er zijn voor de mensen die het nodig hebben. In de wandelgangen hoor ik dat Mols niet voldoende computervaardigheden heeft en met data niet overweg kan. FC Utrecht doet er het stilzwijgen toe waarom ze het contract met Mols beëindigen. En dat is natuurlijk erg vreemd. Een clubicoon dien je anders te behandelen.

Maar de ‘zoon van’ dacht er anders over. Tegen AZ verscheen er op de Zuid-tribune een spandoek tegen Zuidam: Jordy varken – Mols held – Jordy rot op. Helder en duidelijk en over smaak valt te twisten. Binnen tien minuten werd het spandoek door beveiligers verwijderd. Zuidam heeft zijn kop gered door Jans aan te stellen. FC Utrecht sprokkelt de punten bij elkaar. Die spits gaat er komen. Maar het zal niet verbloemen dat Zuidam over de datum is. Nieuw vers bloed en een andere kijk op het technische gedeelte. Doemt de vraag wederom op of zijn bonusvader Frans van Seumeren afscheid van hem wil nemen. Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Zo modderen we maar door. Het sportieve succes is ondergeschikt gemaakt aan de financiële doelen. De kassa moet rinkelen in plaats van sportieve successen. En dat is na Mols, een zeer verontrustende ontwikkeling!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Malle Aggie, kleine profeet

  Heeft Ben Jezus dan ontmoet, Hem leren kennen? Alleen, wel of geen sproeten, is niet van belang, wel om zijn liefde te kennen! Dat zou fantastisch zijn!

 2. Josefien

  Ik vraag me toch werkelijk af waarom dit soort spandoeken opgehangen mogen worden! Al jaren wordt dit soort ongein, rellen, spreekkoren, vuurwerk en noem maar op toegestaan of een softe manier aangepakt. Afkappen, aanpakken en heel flink laten betalen, zowel de dader als de clubsupporter. M.i. ben je een waardeloze supertof als je deze ongein flikt!

 3. Josefien

  In bovenstaande reactie moet waardeloze supertof waardeloze supporter zijn🤨.

 4. Willem

  Als dat aanstootgevende spandoek door beveiligers werd verwijderd, waarom wordt het hier door DUIC dan wel weer getoond vraag ik me af. Welk doel dient het. Weinig smaakvolle journalistiek op deze wijze.

 5. Utrechtvoorutrecht

  Het vroor niet eens en de gouden supporter wil al een verwarmd station. Ben, ik zou echt overwegen om over te stappen naar darts. Daar is geen technisch directeur, de meeste schoten gaan in ieder geval in het bord en, vooral, het is binnen altijd lekker warm. Al klaagt ene MvG wel regelmatig over tocht, trouwens. Dat kan dus ook problematisch zijn.

 6. Herman

  Zuidam voert uit wat ome Frans wil. Als die wat geld terug wil zien, wat logisch is, na jaren emmers in de bodemloze put te storten, dan is dat het beleid.
  Heeft Zuidam of wie dan niets over te zeggen

 7. Ivo

  Ik wil hier weinig woorden aan toevoegen omdat ik het met Ben eens ben.
  Een ieder ander wordt ontslagen, maar zgn zoontje mag blijven.
  Vanaf 2013 heeft hij de gehele scouting senioren en jeugd ontmanteld. Nol de Ruiter Jan Straub Edwin de Kruyff, Henk Vonk werden bij het oud vuil gedeponeerd. De laatste speler uit de jeugd die het 1e elftal haalde was Kerk . Dus uit eigen jeugd stroomt al jaren niemand meer door. Met De weggestuurde Amsterdammer Pronk hoofdopleiding wordt het ook niets

 8. Klaasjan

  Wat je zegt, dat ben je zelf.

 9. Yoshua

  Het was een mooie tweede helft, volgens kenners kwam dat door mij.
  Wilde na de 1e helft naar huis, het was voor mijn van suiker gemaakte lichaam te koud.
  Toch gebleven en het resultaat was fantastisch.
  Die spandoek heeft geen zin, Jordy zal nooit vertrekken bij de FC zolang Frans leeft.
  Frans heeft meerdere malen aangegeven in interviews dat zijn ” zoon” Jordy nooit zal vertrekken.

  Logisch is het wel.
  Frans stopt 60 miljoen in de FC en Jordy trekt er 100 miljoen uit.
  Zolang er geld wordt gegenereerd doen sportieve prestaties niet ter zake.
  We mogen geluk hebben dat we een spits krijgen om de top 10 te kunnen aanvallen.
  Ooit wilde Frans de top 3 aanvallen, dat lukte niet, dan is omzet maken het meest haalbare.
  100 miljoen en de 14e plek, of 5 miljoen en de 4e plek, blijkbaar is de 14e plek aantrekkelijker.

  FC Utrecht is de eerste voetbalclub op aarde die met trots melde dat ze dan wel laatste stonden in de competitie, maar de echte prestatie was, dat ze 100 miljoen hadden verdiend.

 10. W

  Belangrijkste is dat we een duidelijke opgaande lijn zien in het spel van Utrecht. Zuidam zal vast wel wat leren van zijn fouten. Jans heeft zich hierover ook al uitgesproken. In de winterstop een spits erbij en dan komt het volgens mij wel goed!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).