Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Met twee vingers in de neus’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Met twee vingers in de neus’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Met twee vingers in de neus’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Met twee vingers in de neus’
Bracht Jens Toornstra zaterdagavond de Kuip nog in extase, ook bij mij ging de vlag uit. Jens kan de ontbrekende schakel worden in het zwalkende FC Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax zowaar een kritische noot van RTV Utrecht-verslaggever René van den Berg. Hij beklaagde zich openlijk over de verbouwing van de perstribune. Alle verbindingen en lijnen deden het niet meer, aldus een verbolgen René. En hopelijk bleven ze kapot, het heeft de radioluisteraars een depressie bespaard.

Bracht Jens Toornstra zaterdagavond de Kuip nog in extase, ook bij mij ging de vlag uit. Jens kan de ontbrekende schakel worden in het zwalkende FC Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax zowaar een kritische noot van RTV Utrecht-verslaggever René van den Berg. Hij beklaagde zich openlijk over de verbouwing van de perstribune. Alle verbindingen en lijnen deden het niet meer, aldus een verbolgen René. En hopelijk bleven ze kapot, het heeft de radioluisteraars een depressie bespaard.

De opkomst van de spelers ging gepaard met sfeer en veel vocaal enthousiasme. De Galgenwaard had er zin in. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er maar weinig analisten die FC Utrecht een kans toebedachten. Zelfs Albert Boone (De uitbater van club DITO) viel van zijn geloof af. Hij zette Ajax op een forse winst. Vooraf sprak ik hem nog even. We werden het snel eens. Zonder de onvoorwaardelijke strijd, passie en inzet zal er weinig te halen zijn tegen dit Ajax.

Na een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Cor Hildebrand, was de Galgenwaard er klaar voor. FC Utrecht zou toch een keer moeten gaan winnen. Maar helaas, al na 10 minuten mocht Berghuis zo vrij als een vogeltje de 0 -1 binnen koppen. Nog tachtig minuten over om dat recht te trekken. In de eerste heft zag ik een machteloos FC Utrecht. Plichtmatig, onverzorgd, doelloos en vooral te weinig passie en strijd. Waar is de HEL! van de Galgenwaard gebleven? Het was dus niet vreemd dat net voor rust Ajax op 0 – 2 kwam. Ook wederom slecht verdedigd. Brobbey had zelfs nog een rondje kunnen lopen. Met 0- 2 de rust in. Zou Boone dan toch gelijk krijgen?

Tekst gaat verder onder afbeelding

Henk Fraser zou het vuur er toch wel in kunnen brengen tegen Ajax? Henk was zelf altijd vol vuur en passie. We hoopten tegen beter weten in. Op een kleine opleving na in de tweede helft en een onnodig vuurwerkincident, was er verder weinig vuurwerk te beleven. Eigenlijk een FC Utrecht de droefenis ten top. Zeker, verliezen tegen Ajax zal veel clubs overkomen. Maar toch, met mindere elftallen hebben wij toch regelmatig de punten gepakt. Je hoefde Du Chatinier, Wouters, Van Maurik, Lecker, Linford en JP De Jong – om er maar een paar te noemen – niet te vertellen hoe Ajax aangepakt moest worden.

De ballerina’s heden ten dagen moeten maar eens naar de 6 – 4 overwinning kijken op Youtube. Ook een wedstrijd tegen Ajax in de Galgenwaard. Nog met Jacob Mulenga, Asare en Kali! De hel van Galgenwaard. Wellicht romantiseer ik het allemaal, en zijn de tijden veranderd. Maar FC Utrecht ontbeert passie en strijd! Ondertussen staan we hulpeloos op de vijftiende plaats. Aanstaande vrijdag naar Sittard. Daar wacht een volgende patiënt. Fortuna ligt bijna dood en begraven op de rug. Alleen een spoedoperatie kan nog redding brengen. Gelukkig komen de boys van Fraser op bezoek. Er zal Fortuna nieuw leven ingeblazen worden. Met twee vingers in de neus. Burak Yilmaz op weg naar voorlopig topscorer. Of zullen de mannen van Fraser de spreekwoordelijke stekker eruit trekken in Sittard? Het klokje tikt door voor FC Utrecht. Nog slechts twee punten voorsprong op nummer……. 18!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

15 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Ik moet zeggen dat ik Utrecht niet slecht vond spelen.
  Er zit duidelijk groeipotentieel, toekomst, in deze selectie als onze verdedigers tenminste af en toe achter zich kijken. (Amateuristisch)
  We zagen gewoon het verschil tussen eredivisie-, en championsleage nivo.

  Boussaid had trouwens eindelijk rendement met zn actie’s, EXIT Blind.

 2. JdV

  4 wedstrijden gespeeld. 2 punten. Over 34 wedstrijden is dat 17 punten. Keuken Kampioen Divisie here we come. Als Frans van Seumeren slim is verkoopt ie de tent voordat het helemaal niks meer waard is

 3. Joris

  Te koop aangeboden 2x seizoenskaarten zgan, teab, lichte gebruikssporen

 4. Walter

  Wat is er gvd mis met FC Utrecht?

 5. W

  Weinig aan toe te voegen Ben. Weinig strijd en beleving al zag je af en toe dat er wel iets meer lijn in het spel zat. Kwam dat door Toornstra?
  Het viel me ook op dat Dost nauwelijks een bruikbare bal kreeg.
  Moeten we hopen op beter of moet snel worden ingegrepen door de Utrecht leiding?!

 6. Sjaak

  Ik lees hier niks over de apengeluiden die zijn gemaakt naar Brobbey…. Leuke supporters, waarom toch al die aandacht voor fc Utrecht??? Ik denk dat 98% van de Utrechters hier wel een beetje klaar mee is. Tijd om te stoppen met al die artikelen over FCU..?

 7. Herman

  Na het doodzwijgen van bakstenen vorige keer, nu geen woord over gooien met bier en vuurwerk of kwetsende spreekkoren.

  Utrecht is heel ziek en van mensen als Bennie mag je iets horen, reinigen moet van binnenuit gebeuren. Niet stiekem meegniffelen of wegkijken.

 8. Katja

  Om maar even typisch Utrechts cynisch te zijn : gelukkig hebben we een trainer die bekend is met degradatievoetbal èn zijn club in de eredivisie te houden.

 9. Uuu

  Wanneer gaat ben zich eens uitspreken tegen zijn racistische tokkie-tuig clubgenoten?

  Daar wacht ik een decennium op.

 10. klok

  Wat is er mis?

  Er is niks mis met verliezen van de landskampioen. Dat is gewoon precies wat je kan verwachten.

 11. Y

  Je ziet hoe belangrijk vleugelspelers zijn waarom spelen we met zoveel middenvelders!!!!!!!! Het is te statisch als je met zoveel middenvelders speelt moet je spelers hebben die kunnen dribbelen en steken. Erg om te zeggen maar ik mis kerk wel een beetje

 12. Syndicaatje

  @walter breek me de bek niet open

 13. anita d

  Ik schaam me als seizoenskaarthouder kapot voor supporters (?) die menen onze tegenstanders zo te kunnen behandelen! Laat staan dat eeuwige gegooi met bier en dit keer weer een bom. Doodziek wordt ik ervan. Excuses aan Bobbey en aan Remko! Wat kunnen we doen? Wat gaan we doen? (En laten we trouwens niet vergeten dat de begroting van Ajax 7x zo groot is als die van de FC, ja dan verlies je we eens. Maar meerspelvreugde zou ik ook graag willen zien)

 14. BW

  @klok
  Dat dus. Afgelopen zomer heeft Ajax in z’n eentje net zoveel geld uitgegeven aan transers dan alle overige 17 eredivisieclubs bij elkaar. De verschillen in de eredivisie (en dan met name het verschil tussen Ajax en de rest) zijn de afgelopen jaren echt heel groot geworden en die kloof dicht je echt niet met “passie”.

 15. buurtbewoner

  voetbal is niks voor het grote dorp utrecht, wielerrondes daarentegen haha….
  ohja en utrecht is ook dit: bruggen en straten vernoemen naar sportieve eendagsvliegen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).