Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Michael Mols’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Michael Mols’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Michael Mols’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Michael Mols’
Columnist Ben ten Boden
Vandaag stond in het AD dat FC Utrecht Mols heeft uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek zal aanstaande vrijdag plaatsvinden. Het siert de club dat ze in gesprek gaan met de oudgediende. Algemeen directeur Van Es en de clubeigenaar zullen bij het gesprek aanwezig zijn. Alleen al het feit dat de club het initiatief heeft genomen om in gesprek te gaan zegt al meer dan genoeg.

Vandaag stond in het AD dat FC Utrecht Mols heeft uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek zal aanstaande vrijdag plaatsvinden. Het siert de club dat ze in gesprek gaan met de oudgediende. Algemeen directeur Van Es en de clubeigenaar zullen bij het gesprek aanwezig zijn. Alleen al het feit dat de club het initiatief heeft genomen om in gesprek te gaan zegt al meer dan genoeg.

De beslissing om met Mols te kappen was, is en blijft een enorme blunder. Er is meer dan onvoldoende rekening gehouden met de verdiensten die Mols voor de club heeft gehad. Wekelijks het publiek op de banken. Doelpunt na doelpunt. Actie na actie en zelfs liederen waarin ‘Tien jaren contract voor Mols’ werd gezongen. Dat de verantwoordelijken voorbij zijn gegaan aan de status van Mols is veelzeggend over hun kennis en wetenschap van de clubhelden.

Zelden is er een speler geweest die zo’n geweldig afscheid heeft gekregen na zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht. Getooid in het shirt van Glasgow Rangers maakte Mols geëmotioneerd zij ereronde. Honderden bossen bloemen werden op het veld gegooid. De fans wenste hem het allerbeste. In Glasgow gaat nog steeds de rode loper uit als Mols aanwezig is. Zo’n 150 FC Utrecht-supporters hebben in Glagow de wedstrijd van Glasgow Rangers tegen Aberdeen bezocht. Mols scoorde destijds tweemaal.

Amsterdam

Na afloop de ontmoeting en een diner met Mols. Met het vliegtuig van Amsterdam naar Manchester en vervolgen nog een paar uur met de bus. Dit allemaal om een legende aan het werk te zien. Gelukkig was ik een van de 150 en heb ik twee geweldige dagen gehad. Mols is een Amsterdammer. Je moet echt wat betekend hebben voor de club om als Amsterdammer zo populair te zijn en te blijven.

Ik hoop dat FC Utrecht er op een goede manier uitkomt met Mols. Frans kennende zal dat wel goed komen. Dan voorafgaande aan de wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard Mols en zijn gezin als eregasten uitnodigen en een geweldige middag bezorgen. De fans rekenen op publieke excuses en eerherstel. Soms moet je groots zijn in kleine dingen. Immers, het zijn de kleine dingen die het doen in het leven.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. W

  Zo ga je om met een legend! Dank voor al het moois Michael Mols

 2. Frank de Beek

  Mooi staaltje “how can I make this about me” weer van onze huisgoedprater Ben

 3. erik

  Mooi stukkie Ben!

 4. Joris

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat er precies is voorgevallen.

  Maar uit dit stukje lijkt het dat alleen vanwege de status van Michael Mols, Michael Mols weer in de armen gesloten moet worden?

  Fijn dat deze scribent fijne dagen heeft beleefd in Glasgow, maar ik ben eigenlijk niks wijzer geworden na het lezen van dit stukje.

 5. John

  Geweldig om dit te lezen Ben, zoveel schitterende momenten in de Galgenwaard beleefd, prima gebaar van het bestuur om zo je fout te herstellen.

 6. Yoshua

  @Joris,
  Mols heeft veel betekend voor de FC, wat Mols heeft gedaan als voetballer en mens, daar heeft hij het hart van de Utrechters mee veroverd.
  Mols is een mensenmens, iemand van de praktijk, hij kan de jeugd veel leren.
  Mols heeft een uitstekende bijdrage geleverd tijdens trainingen met de jeugd.
  Michael Mols heeft weinig affiniteit met computers en met data van spelers.
  Hij is een man van het praktijk en doet het liever voor aan een jeugd speler dan dat die data van jeugdspelers analyseert en daar uitleg over moet geven.
  Mols moest vertrekken bij de FC vanwege het niet goed zijn in data-analyse.
  Vergelijk het met Willem van Hanegem die bij Feyenoord niet meer welkom is, omdat die geen datasheets kan analyseren.
  Iemand die zoveel heeft betekend, liefde heeft voor de FC, alleen maar goed wil doen voor de FC.
  Die stuur je niet weg.

 7. Martin Sturkenboom

  zo is het en zo hoort het Ben!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).