Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Na 14 jaar nog steeds hoop’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Na 14 jaar nog steeds hoop’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Na 14 jaar nog steeds hoop’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Na 14 jaar nog steeds hoop’
Archieffoto Stadion Galgenwaard
Beste Frans/Jordy,

Beste Frans/Jordy,

het seizoen 2021 – 2022 is klaar. De overwinning in Amsterdam staat bij mij boven aan de lijst. Afgelopen donderdag tegen Vitesse was natuurlijk werelds. Die zet ik op twee. Maar voor de rest was het een uitermate teleurstellend seizoen. Er gebeurde van alles maar uiteindelijk niets. FC Utrecht eindigt op de zevende plaats en in de beker vroeg uitgeschakeld. Niet dat ik ga lopen blèren dat we landskampioen moeten gaan worden, en ook een CL-ticket veilig moeten stellen, maar het aankomende seizoen 2022 – 2023 zal toch van een andere orde moeten zijn dan het net afgesloten seizoen.

Daar hebben jullie beiden een eminent belangrijke rol in. Zeker, de investeringen in de club kennen bijna geen grenzen. De faciliteiten zijn met de jaren erg verbeterd. Ook de investeringen in de selectie namen een vlucht. De goedbedoelde ambitie om de top drie aan te vallen past bij een club in de vierde stad van het land. Maar in de steden Alkmaar en Enschede, die beiden niet eens in de top tien staan, flikken ze het toch maar. Top 5. AZ Alkmaar bewijst het al jaren. FC Twente heeft wellicht het geluk aan hun zijde gehad. De buitenkansjes zijn ook niet het ei van Columbus.

Kijkend naar de begroting van FC Utrecht, is het redelijk vergelijkbaar met de plaats op de ranglijst. Dat impliceert dat er miljoenen bij moeten in het spelersbudget wil je de weg naar boven gaan bewandelen. Maar ook het binnenhalen van buitenkansjes zal minder moeten. Ga voor aantoonbare kwaliteit. Een mooie stap zou kunnen zijn het binnenboord houden van Timber. Hoe begrijpelijk het ook is als er een bod van 7 à 8 miljoen binnen komt.

En dan nog de fans. Maak jullie maar geen zorgen voor de support in het seizoen 2022 – 2023. Wij zullen er weer zijn. Snakkend naar een prijs. Beker, vierde plaats of winnaar Play Off. Maar alsjeblieft, laat het nooit meer zo een seizoen worden als dit seizoen. Zorg er voor dat er een kwalitatief en vooral fit FC Utrecht te bewonderen zal zijn. Spelers die het een eer vinden en ook trots zijn om voor FC Utrecht te spelen. Spelers die passen en begrijpen hoe het er bij een volksclub aan toegaat. Verliezen mag, maar wel met het snot voor de ogen van het veld af. Charlatans hebben we niets aan. Die zullen heel snel door de mand vallen.

De club en de stad verdienen een hoogwaardige, uitgebalanceerde selectie. Een selectie die moeiteloos 40 wedstrijden op de top kan spelen. Dit onder Henk Fraser. Tegen Vitesse hebben wij wederom mogen ervaren dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. Helemaal niets in Utereg!! Afgeslacht met een 3 – 0 nederlaag. Frans/Jordy, hopelijk zullen jullie ons verrassen de komend maanden. Vijf augustus gaan we weer van start. Na 14 jaar Frans van Seumeren als eigenaar, zou het mooi zijn om in jaar 15, sportief heel voetbalminnend Nederland te verrassen. Ik hoop oprecht op een sportieve prijs. Fijne vakantie allen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

17 Reacties

Reageren
 1. W

  Niets aan toe te voegen. Fijne vakantie!

 2. Barber

  2 goede wedstrijden achter elkaar spelen is duidelijk te veel gevraagd van deze groep.
  Ik had het moeten weten.
  Dom van mij.

 3. Katja

  Overwinning op Ajax, leuk, maar thuis verliezen, per saldo dus niks. Er zijn belangrijkere wedstrijden geweest tegen degradatiekandidaten waar we verschrikkelijk veel punten hebben verspeeld. Een andere Technisch Directeur ?
  Gregor van Dijk deed een open sollicitatie bij Een Berg Sport.

 4. Bill

  Ben, Jordy heeft met al zijn aankopen bewezen dat hij niet de juiste man op de juiste plek is. Schudt dat vriendencluppie binnen de FC eens op en zorg voor een echt professionele organisatie bij dit miljoenenbedrijf met een aanmerkelijk groter voetbalintellect dan wat er nu zit. Daar scoren clubs als AZ en Twente op, maar bij de FC vinden ze het een bepaalde charme hebben om mensen van de club aan te trekken, “lekker volks”. De afgelopen jaren hebben bewezen dat dit totaal niet werkt. Waarom die -tig mislukte aankopen door Zuidam als er juist doorstroming vanuit de jeugd nodig is?! Er mist nog steeds een langetermijnvisie, en met de huidige kliek binnen de FC, die elkaar de hand boven het hoofd houdt, gaat er weinig veranderen.

 5. F van wegen.

  studiovoetbal, sloeg de spijker op zijn kop gisteravond .De club mist visie, veel te veel spelers van het zelfde. misschien is het maar goed dat het seizoen klaar is. bestuur mag eens goed naar zich zelf kijken ,hoe nu verder. op naar een nieuw en fris seizoen.

 6. Barber

  Volgens mij is het grote probleem vd laatste 2 jaar de blunderende keepers en het blunderen van onze complete aanval geweest.
  Dat heeft voor een zeer onzeker elftal gezorgd.

  Je zag ze iedere keer op 2 gedachten hinkelen.
  Het verdedigen werd daardoor steeds onzekerder, met zn allen alleen de bal zien en niemand in de rug, en het druk zetten vooruit amateuristisch ,want niet voluit en met het hele elftal.

  De dynamiek van het elftal was verstoord geraakt.

  Al die grote langdurige blesures heeft een herstel van e.e.a. verder gefrustreerd.
  We hebben al met al gewoon ook heel veel pech gehad dus de laatste 2 jaar.

  Ik zie het nieuwe seizoen eigenlijk met veel vertrouwen tegemoet.
  Het blijft geen ellende regenen.
  Onze tijd komt.

 7. Scherpschutter

  @F van wegen.

  Het is al langer duidelijk dat Zuidam niet bepaald de brille heeft van een Wilco van Schaik of een Erik ten Hag. Deze twee voormalig technisch eindverantwoordelijken bevinden zich op een compleet ander niveau, zoals ze ook weer bij NEC en Ajax bewijzen. Dat Zuidam niet aan dat buitengewone niveau kan tippen is geen schande, maar Frans van Seumeren moet de TD nu wel even tot de orde gaan roepen om te voorkomen dat je door de ondergrens zakt.

  Zuidam heeft in 3 jaar tijd 40-50 middelmatige spelers gehaald, ontsloeg dit jaar een van de best presterende trainers in de clubgeschiedenis (Hake) door een van de slechtst presterende trainers in de clubgeschiedenis (Kruys), heeft de organisatie overspoeld met zuiver middelmaat personeel (oud Utrechters als Keller, Schut, Broerse, Fraser etc etc) en sprak krankzinnige ambities uit als de top-3 aanvallen.

  Tot overmaat van ramp voldoet Zuidam niet aan zijn belangrijkste doelstelling. Het doel was altijd om spelers door te ontwikkelen en voor meerprijs te verkopen om zo als club door te groeien. De enige van Zuidams 40-50 aankopen waarbij dat gelukt is, is Gavory. De rest was eigen jeugd, zoals dat jochie dat voor 3 miljoen werd gekocht door een Italiaanse club, nadat hij nota bene verhuurd was door ons wegens een gebrek aan uitzicht op speeltijd…Dat is wel pijnlijk. Hij faalt hopeloos in het realiseren van zijn strategie en lijkt vooral werkkapitaal te vernietigen.

  En wat is de voetbalvisie van deze TD in vredesnaam? Nou weer Fraser, die bekend staat om betonvoetbal, na eerder van den Brom omdat het publiek volgens Zuidam zou snakken naar aanvallend voetbal. Er lijkt geen enkel idee achter te zitten…

  Hoewel Zuidam dus maar wat aan lijkt te kloten en er geen enkele aanleiding is om te denken dat hij weet wat hij doet, is voor nu geen reden om te denken dat we komend seizoen niet opnieuw voor de plekken 7-9 zullen spelen (een heel redelijke prestatie, gelet op de kwaliteit van je staf, selectie en budgetmogelijkheden en de concurrentie), maar je moet er wel voor gaan waken nu dat je niet door de ondergrens gaat zakken. Bij Heracles leek ook geen vuiltje aan de lucht begin dit seizoen, waar cijfermatig over de laatste jaren wel ieder jaar al een klein stapje terug te zien was met bergen miskopen, net als bij Utrecht.

  Reden voor paniek of onrust is er totaal niet in mijn beleving, maar nu is wel het moment om alles weer even op scherp te zetten en bijzonder waakzaam te zijn op ook maar een verdere millimeter aan verval.

 8. Pee

  @Bill
  Zo is het .

 9. Yoshua

  Donderdag dacht ik; het kan toch, maar nu blijkt “wat niet kan, is nooit gebeurd”.
  Voor de supporters wil het elftal wel strijden en tot op het gaatje gaan, zagen we afgelopen donderdag in de Galgenwaard.
  Voor het jochie van Gert willen ze zelfs niet achterste voren over het veld slenteren.
  Ik had een professionele opstelling verwacht van het elftal.
  We weten dat het jochie van Gert helemaal niets kan, zelfs zijn veterstrikken lukt nog niet.
  Dan zou je als prof toch moeten denken, laat die labbekak maar, we doen het voor de supporters, die verdienen het.

 10. Lancee

  Ik vraag mij nog steeds af, waarom Adriaans, Koeman, Hanegem en v.d Brom, zo snel weg zijn gegaan,
  Ik wil er niets kwaads achter zoeken, maar toch!!

 11. vak K

  Laat deze proza van de columnist nu ook bijna 1 op 1 te staan op de fansite fcutrecht.net

  Lache woar

 12. Herman

  Utreg staat waar het hoort en speelt ook zoals ze zijn.
  Een marginale club die kleurloos meedoet en 2 keer per jaar ontwaakt als Ajax de tegenstander is.

 13. Leendert

  De aankoop van Veerman puur op emotie, het mooie verhaal erachter zegt genoeg. Bij Heerenveen ging de vlag uit, tja de Veerman kan er helaas helemaal niets van. Nu Fraser, want die past bij de supporters. Zover ik weet is er op de tribune die hem graag had zien komen.

  Waar is de ingezette professionalisering gebleven waar ten Hag mee begon. Zwetende spelers op het trainingsveld, elke speler individueel verantwoording geven, deel uit maken van het grote geheel. Het team van onder ten Hag was een stuk minder van niveau dan nu, maar presteerde buiten gewoon.

  Verder wordt ik moe van al die krasje, deukjes, transfervrije spelers, uitbuikende 30tigers en spelers met een historie van niet fit zijn, die met groot bombarie woorden binnen gehengeld.

  Als er geen geld is, koop 2 kwalitatieve spelers, dan 8 buitenkansjes.

  Terug naar de ten Hag tijd, stel een trainer met een visie aan. En niet meer van die onprofessionele acties om een Kruys tijdelijk aan te stellen.

  En een tip! Begin met een goede keeper en goede verdediging, dan 36 middenvelders.

  Blijf mijn club trouw, verleng wederom weer, maar krijg helaas mijn kinderen niet meer mee naar de Galgenwaard.

  Forza Utrecht.

 14. Rene

  Nou Ben, laatst had je het over een bulldozer en vuilnisbakken. Je houdt je in he?
  Maar ik denk dat je beter Van Vliet kan bellen. Een container zal meer in de richting komen van wat jij bedoelt te zeggen. Ik mis de oude tijden. Ondanks de modernisering van het voetbal. Inzet moet altijd aanwezig zijn. Dat moet veel beter. Denk wel dat Frans en Jordy weten wat er te doen staat. Daar vertrouw ik op. Hopelijk heb ik daar een beetje gelijk in.

 15. Max

  Ben heeft 2 goeie wedstrijden gezien. Ik 3 Feijenoord thuis was ook om van te smullen.

 16. Francis van Tiel-Kuijer

  Ik ben het helemaal met je eens Ben. Zo voelen wij dat ook. Nu maar afwachten wat er in het nieuwe seizoen gaat gebeuren. We schaffen natuurlijk weer een seizoenskaart aan. Het blijft je kluppie.!!!

  Groetjes,
  Pieter en Francis van Tiel-Kuijer

 17. UUU

  Is Vak K nog aan het huilen in zijn FCU-pyjama?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).