Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onvoorwaardelijk FC Utrecht’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onvoorwaardelijk FC Utrecht’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onvoorwaardelijk FC Utrecht’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onvoorwaardelijk FC Utrecht’
Foto's: Ben ten Boden
Het spandoek aan de zuidtribune was voor de spelers duidelijk zichtbaar bij opkomst. ‘Onvoorwaardelijk’; zo luidde de tekst en dat kwam aan. We hebben een prima wedstrijd gezien van FC Utrecht. Een wedstrijd zoals velen het graag zien in de Galgenwaard. Er is met passie en strijd gespeeld. Ook de door Ron Jans gevraagde support was aanwezig. Ik moet ver terug in de tijd gaan wil ik mij zo’n heksenketel herinneren in de Galgenwaard.

Het spandoek aan de zuidtribune was voor de spelers duidelijk zichtbaar bij opkomst. ‘Onvoorwaardelijk’; zo luidde de tekst en dat kwam aan. We hebben een prima wedstrijd gezien van FC Utrecht. Een wedstrijd zoals velen het graag zien in de Galgenwaard. Er is met passie en strijd gespeeld. Ook de door Ron Jans gevraagde support was aanwezig. Ik moet ver terug in de tijd gaan wil ik mij zo’n heksenketel herinneren in de Galgenwaard.

Jans had zelf ook actie ondernomen. Hij had maar liefst zes wijzigingen doorgevoerd in het team. Het eerste kwartier gebeurde er niet zo heel veel. Beide clubs wilden niet volle bak gaan. Het was aftasten en zoeken. Barkas had niet veel te doen en daar waar nodig, redde hij knap. Met ruim een half uur op de klok, bleef het een schaakspel. Beide teams leken bang om te verliezen. Plots kreeg Ajax 10 minuten voor rust een grote kans, maar gelukkig kwam de bal naast het doel. Maar dan, even voor rust, een fout van Ajax-speler Sosa. Flamingo wist er wel raad mee en pats, 1 – 0 voor FC Utrecht.

De Galgenwaard ontplofte door de prima goal van Flamingo. We gingen met 1 – 0 de rust in. Altijd lekker. We zeiden nog tegen elkaar dat Ajax de tweede helft wel meer zou moeten proberen. Daardoor zou voor FC Utrecht de ruimte komen om de eventuele 2 – 0 te maken. En na amper drie minuten was daar inderdaad de 2 – 0 door Mike Van Der Hoorn. Dit op advies van de VAR. En weer een waanzinnig enthousiasme vanaf de tribunes. Topsupport. Enkele minuten later een borstgoal van Ajax. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We moeten er fel op klappen, zeker tegen Ajax. FC Utrecht was het even kwijt. En binnen drie minuten werd dan ook de 2 -2 gemaakt. ‘Daar gaan we weer’ was onze eerste reactie. En we kregen gelijk. Ajax kwam op 2 – 3 voorsprong door een penalty. Jans greep direct in en voerde drie wissels door.

Dat had direct resultaat want Jens Toornstra maakte de 3 – 3. Hij werd de laatste weken verguisd, maar nu was hij weer de held. Het kan verkeren. FC Utrecht bleef er bovenop zitten, waardoor Ajax het lastig kreeg. De Galgenwaard stond vol achter het team. Mooi om mee te maken. Lidberg kreeg een ultieme kans op de genadeslag, maar hij was niet koel genoeg. Lidberg zal echt beter moeten worden. Direct daarna werden bekertjes op het veld gegooid, waardoor er een moment van staken was. En na tien minuten weer verder. Waardeloos. Maar goed, de 4 -3 was er toch. Gemaakt door Fraulo met een mooie stift. De Galgenwaard in vuur en vlam op een positieve manier.

Tekst loopt door onder afbeelding

Vleiende boodschap

Helaas werd daarna weer een beker op het veld gegooid, maar de spelers weigerden het veld te verlaten. En gelijk hadden ze. Die onzin moet stoppen om voor een bekertje de wedstrijd te staken. Er was eigenlijk geen wanklank in het stadion en dan voor dit tweemaal naar binnen? De Bunnikside had nog een vleiende boodschap voor Jan Smit aangaande het terugsturen van de 400 supporters een week geleden. De spanning in het stadion was voelbaar. De minuten tikte tergend langzaam weg. De Galgenwaard ging er weer vol achter staan. En bam! Einde wedstrijd. FC Utrecht drie oh zo belangrijke punten. ‘Helemaal niets in Amsterdam’, klonk uit duizenden kelen.

FC Utrecht op weg naar boven. Het was na veel kommer en kwel feest in de Galgenwaard. De fans in extase. Volwassen mannen elkaar knuffelend na afloop. Een verdiende overwinning. Gemaakt door wat we graag zien in de Galgenwaard. Jans en zijn team weten nu dat het kan. Volgende week zaterdag in Sittard tegen Fortuna de weg vervolgen. We zijn er weer bij. Ondanks een waardeloos tijdstip van 21.00 uur. Daarna drie thuiswedstrijden. Zondag 12 november tegen 22.00 uur weten we waar we staan. Ik ga uit van de twaalfde plek en door in de Beker.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Deze wedstrijd komt in mijn top 5.
  Deze prachtige middag was zoals het altijd zou moeten zijn.
  Twaalfde plek moet makkelijk kunnen, de beker pakken we ook.
  Wanneer we ons boos maken, gaan we ook nog europa in.
  Normaal gezien is dit soort wedstrijden, winnen van Ajax, garantie voor verliezen van de vijf volgende.
  Maar dit seizoen doen we het anders.
  Komende drie wedstrijden zijn makkies, stelt helemaal niets voor.

 2. G.

  FC Utrecht gaat fantastisch, ze staan nu zelf boven Ajax.

 3. Herman

  Mooie overwinning!
  Hopelijk zakken ze nu niet weg, omdat jaarlijkse doel bereikt is .en dat ” onvoorwaardelijk ” hou dat vast, ook als het straks mogelijk minder gaat.

 4. W

  Uuuuuuuuu! We gaan Europa in!!!!

 5. Katja

  En nu geen zeperd tegen Fortuna graag.
  Heb een topmiddag gehad.

 6. Blaag

  Tja, als je denkt dat het lek nu boven is?

  Zowel Ajax als FC Utrecht hebben bijzonder matig materiaal. Dat is nu ineens niet veranderd. Daarnaast is het spelverloop meerdere keren beïnvloedt. Dit resultaat zegt heel weinig als je echt realistisch kijkt. Wel mooi natuurlijk verder, winst.

 7. Romaris

  En dan die bekers. Er wordt gezegd dat een ´feestbeker´ geen reden is om de wedstrijd te staken, maar waar ligt de grens? Tien bekertjes? Vijftien? Vierentwintig? En wie telt ze dan? Het is toch niet zo moeilijk, hè. Hou die dingen bij je. Het veld is van de voetballers en niet van de supporters, punt.

 8. paulheus

  hard leers,zowel de suporters, als de fc:waarom geen netten voor de bunnik site?je weet dat ze zich niet kunnen inhouden! voor’t zelfde geld was de wedstrijd gewoon gestaakt aggijn wel een geweldige middag gehad!!gewoon zo doorgaan

 9. Otto Nelemans

  Kun je nagaan hoe slecht Ajax is als zelfs nr 18(!) FC Utrecht ervan kan winnen.

 10. Nathan

  Helemaal niets in Amsterdaaaaaam!

 11. Hans Winkel

  Ben praat alles weer goed. Na zondag is het wel duidelijk dat als fc Utrecht niet per direct netten ophangt voor de bunnikside ze dit gedrag gewoon goedkeuren. Tot 3x toe werden er meerdere bekers gegooid. Zelfs na een staking. En niet allen bij een doelpunt. Ook als er gemist werd. Kortom bewust en onverdedigbaar. De bunnikside heeft bewezen zich niet te kunnen gedragen. Tijd voor netten

 12. Pee

  Die ”supporters’ ‘zorgen voor boetes voor hun eigen club.
  Als ze dat niet doorhebben zijn ze zwakzinnig.

 13. W

  Bizar al dat geklaag hier… er is gewonnen!!! Wat een leven heb je dan. Ga iets leuks doen en laat je reacties hier achterwege.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).