Ben ten Boden over FC Utrecht: Pompen of verzuipen Ben ten Boden over FC Utrecht: Pompen of verzuipen

Ben ten Boden over FC Utrecht: Pompen of verzuipen

Ben ten Boden over FC Utrecht: Pompen of verzuipen
Columnist Ben ten Boden
We waren goed gemutst maar we kwamen al binnen 35 minuten bedrogen uit. En dat na een prima wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dan zou je toch denken dat het bij de mannen wel snor zou zitten tegen laagvlieger NEC.

We waren goed gemutst maar we kwamen al binnen 35 minuten bedrogen uit. En dat na een prima wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dan zou je toch denken dat het bij de mannen wel snor zou zitten tegen laagvlieger NEC.

Wat de mannen in de eerste helft lieten zien, was erg matig. Een spelbeeld dat we de afgelopen periode veel te veel gezien hebben. Het uitpuilende uitvak kon er ook weinig aan veranderen. FC Utrecht was namelijk doof geworden voor de steun die uit de honderden kelen te horen was. Verdedigend ging er ook weer het een en ander mis. Daar bovenop nog een zieke Barkas en de 2 – 0 ruststand was een feit. Volkomen verdiend overigens.

In de rust moest Ron Jans de boel weer op scherp zetten. Een 2 – 0 tegen NEC is niet onoverkomelijk. Het ging even goed, maar na een wereldactie van Marc van de Maarel was daar de 3 – 0 door niemand minder dan Bas Dost. FC Utrecht probeerde het nog wel, maar het was onvoldoende om het tij te keren. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken. FC Utrecht op de zestiende plaats! Welgeteld drie punten uit zes wedstrijden. Niet dat ik mij zorgen maak, maar we moeten wel snel weer punten gaan pakken en dat kan ook.

Topprestatie

Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Almere City. Tijdens deze pot mag je de punten echt niet uit handen geven. Daar gaat het nu even om. Een week later de uitwedstrijd tegen Volendam. Ook daar zal een topprestatie nodig zijn. Opvallend dat de kaartverkoop voor de supporters van FC Utrecht nog niet bekend is. Na Volendam staat de immer beladen wedstrijd tegen Ajax in de Galgenwaard op het programma. Drie wedstrijden zeven punten. Dan komen we weer aardig richting het linker rijtje.

Voor de beker hebben we het getroffen. Zowaar een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Maar eerst aanstaande zaterdag tegen Almere City. Zij hebben 18 doelpunten tegen. Dat moeten er straks over de twintig zijn. Seuntjens, Romeny en Lidberg, het is mij om het even. De goals moeten er komen. Met alle respect voor Pastoor en zijn mannen, maar FC Utrecht moet erop en erover. Het is broodnodig. Het zal de Galgenwaard goed doen. Aan het einde van het jaar zal het stadion in handen zijn van FC Utrecht. Aldus Frans van Seumeren. Eindelijk, nog meer ruimte voor financiële mogelijkheden. Komt ook dat uiteindelijk helemaal goed.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

8 Reacties

Reageren
 1. v.Wijk

  Er zijn er gisteren weer drie door de mand gevallen , v.d.Maarel – Jensen en Seuntjes. En wat erin kwam was nog slechter, met uitzondering van de kleine linksbuiten. Nee….er is nog wel even werk voor Ron.

 2. Johan

  Wat een net geschreven stukje, zo kan het dus ook, als je dit leest wil je dolgraag een supporter van fc Utrecht zijn ondanks dat het wat minder gaat

 3. Herman

  Waren 2 leuke weken met Jans, op naar de volgende

 4. Katja

  Dost moest weg…

 5. JdV

  Die vraag is al beantwoord hoor Ben. Ze zijn al verzopen. Reanimeren of begraven is de juiste vraag.

 6. Frits

  De beer was toch nog niet los.

 7. Zwaontjue

  Nou, ik zie ze verliezen van Almere, winnen van Ajax en gelijk tegen Volendam … geen touw aon vast te knopen, behalve dat we vaker winnen van de grote clubs dan de kleintjes …, kwa dat is FCU niet goed voor je bloeddruk 🙁

  ** Alleen bij Ajax zitten ze meer in de stress, volgens mij kunnen we aon het einde van het seizoen wel zeggen, dat we boven Ajax zijn geëindigd, met onze 14e plaats 🙂

 8. Blaag

  Waar blijft mijn post?

  Bij voorbaat dank! Blaag

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).