Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Sensatie in de Galgenwaard’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Sensatie in de Galgenwaard’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Sensatie in de Galgenwaard’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Sensatie in de Galgenwaard’
Columnist Ben ten Boden
Vooraf gokten wij op een gelijkspel maar dan moest wel alles meezitten. In de wederom goed gevulde Galgenwaard en de uitstekende grasmat moest FC Utrecht het aanstaande record van PSV tackelen. De machine uit Eindhoven leek niet te stoppen en dat bleek al in de eerste acht minuten van de wedstrijd.

Vooraf gokten wij op een gelijkspel maar dan moest wel alles meezitten. In de wederom goed gevulde Galgenwaard en de uitstekende grasmat moest FC Utrecht het aanstaande record van PSV tackelen. De machine uit Eindhoven leek niet te stoppen en dat bleek al in de eerste acht minuten van de wedstrijd.

De eerste kans voor PSV werd benut en het stond direct al 0 – 1! Dat was balen. Er spookte en oorwassing door onze gedachten maar niets was minder waar. Binnen een half uur was daar Lammers met een goede kans. Helaas werd het geen goal. PSV speelde zoals we hadden verwacht met klaagmuur Luuk de Jong voorop. Het beïnvloede ook de scheidsrechter Kooy. Er was geen touw aan vast te knopen waarom Kooy bepaalde beslissingen nam. Hoongelach vanaf de tribunes.

Net voor rust was daar Lammers met de 1 – 1 op zijn voeten. Een prima redding van Benitez voorkwam echter het doelpunt. Niet geheel ontevreden keken we terug op de eerste helft. We zaten nog in de wedstrijd. In de tweede helft was daar een nog fanatieker en beter FC Utrecht. Dat resulteerde in een prima rendement voor Boussaid. Een niet te missen kans en daar was dan wel de 1 – 1. Niet veel later lag zelfs de 2 – 1 voor het grijpen maar helaas kopte Ter Avest op de lat.

Compliment

Boussaid gaat met de week beter spelen. Mooi om te zien. Het vertrouwen bij FC Utrecht groeide en groeide. De drie punten waren dik verdiend geweest. Een kwartier voor tijd schoot Lozano van PSV een bal tegen de onderkant van de lat. Daarna enkele wissels bij beide teams maare dat mocht niks meer baten. FC Utrecht heeft dik verdient een punt over gehouden tegen de machine uit Eindhoven. Dat is een groot compliment waard.

Nu op naar de uitwedstrijd tegen Excelsior en dan twee thuiswedstrijden tegen Volendam en Fortuna. Dat zal toch een punt of zeven op kunnen leveren? Dit zeg ik op basis van de prestaties tegen PSV. Dan komen we snel in het linkerrijtje terecht.

Leliendal

Yannick Leliendal is door Jans uit de selectie verwijderd. Op dit moment is bij mij niet bekend waarom. Maar Yannick kon ons wel bekoren. Een prima speler met een prima mentaliteit. Daar dachten wij nog veel plezier aan te beleven. Is het de zaakwaarnemer die Yannick het hoofd op hol brengt. Is het Yannick zelf die de financiële koe bij de horens vat? Zo’n talent en dan uit de selectie gezet. Dat belooft niet veel goeds. Juist nu er mooie wedstrijden aankomen zou Yannick van waarde kunnen zijn. Het is een talent met een goede wedstrijdmentaliteit. Waar is het mis? Het zal de komende tijd wel duidelijk worden. Hopelijk zal het mee vallen en komt het snel goed.

Onrust in de selectie kunnen we niet gebruiken. Jans zal ook wel weten wat hij doet. Hij heeft de machine uit Eindhoven getackeld en is bezig om van FC Utrecht een goed geoliede machine te maken. Ruis op de lijn kunnen we daarom niet gebruiken. Zeven punten uit drie wedstrijden. Ik teken ervoor.

16 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Ik heb vanmiddag met ongelooflijk veel plezier in De Galgenwaard de wedstrijd zitten kijken. De 2e helft was aanstekelijk agressief van FCU-zijde.

  Hiermee kreeg FCU De Galgenwaard achter zich en knokten de mannen zich terug in de wedstrijd. PSV kwam er nauwelijks nog aan te pas. Flamingo en Fraulo speelden ook sterk.

 2. Herman

  Voor het eerst sinds jaren Galgenwaard bezocht. Eerlijk toegegeven was leuk.
  Eerste helft was slecht, tweede spannend. De sfeer was goed, veel beter dan de agressieve, vervelende sfeer van weleer.
  Uitslag zal voor Utreg als overwinning voelen. Maar per saldo was het kwalitatief van beide zijden niet veel.soeps.

 3. Baliekluiver

  Geen woord over de georganiseerde vechtpartij tussen FCU en PSV fans, geen woord over het pesten van Hercules. In de FC Utrecht bubbel zijn ze keigoed in verzwijgen en wegkijken!

 4. W

  Het was ouderwets genieten in het stadion!

 5. Steve

  En waar is Herman nu?
  Hij bleef thuis.
  Hij kreeg dus ongelijk.
  Of zal ie toch stiekem op ESPN hebben gekeken?

 6. Hans Breidenbach

  Ik heb echt genoten van de FCU vanmiddag. Elke speler haalde een voldoende door inzet en passie. PSV had waarschijnlijk een FCU verwacht dat de tent zou dichtgooien en op de counter zou spelen. In de eerste helft had een PSV speler rood moeten krijgen na het vasthouden van Lammers die anders de vrije doortocht had op de keeper van PSV. Als er een club moest winnen vandaag dan was het de FCU.

 7. Wim

  ‘Dik verdiend’ met een D, beste Ben

 8. Katja

  Kooij was en schande. Er hoefde maar een PSV’er even te gaan liggen en hup, een vrije trap. Lammers werd met een ippon, waar Anton Geesink zich niet voor zou hoeven te schamen, naar de grond getrokken (doorgebroken speler), maar zelfs geen vrije trap. Maar verder een topmiddag gehad. Inzet, passie, strijd, geweldig voetbal. Klantenbinding.

 9. Bart van Dam

  Is Ben wel in het stadion geweest. Is wat je je afvraagt als je dit stukje leest. De beste man spreekt over een “uitstekende grasmat”, iets waar trainers, spelers, analisten en publiek het toch niet echt mee eens zijn. Of is dit de bekende roze bril/blinde vlek weer van Ben?

 10. W

  @Herman, ben trots op je! En je stukje is ook een stuk positiever.
  @Bart vandaan, zou het cynisch bedoeld zijn….? Gunstig voor Utrecht.
  Top middag!

 11. Herman

  @Steve, waarschijnlijk hebben onze reacties elkaar gekruisd, maar ik ben in de Galgenwaard geweest.

 12. Romaris

  De ‘uitstekende grasmat’ die Ben heeft gezien was in de dagbladen een slecht veld en in de ogen van Peter Bosz een ‘knollenveld’.’ Ze hebben allemaal gelijk, alleen de perspectieven liggen anders.

 13. Ramon

  Hahahhaha Baliekluiver

  Het begint echt verdrietig te worden, voor iemand met zoveel afkeer voor de FC ben je er wel erg druk mee.

  Die vechtpartij heeft natuurlijk nul met de beide clubs te maken, is namelijk volledig buiten hun invloedssfeer.

  Het Hercules verhaal is lastig. Grasmat is gewoon weg niet goed genoeg, en complex van Hercules ongeschikt.

 14. Baliekluiver

  @ Ramon: wat denk jij, als FC Utrecht verder in de beker was gekomen, zouden ze dan ook op Zoudenbalch gaan spelen vanwege die grasmat?

 15. W

  @Baliekluiver
  Binnenkort ben ik jarig en dan wil ik een feestje vieren. Kan dat bij jou thuis? Mijn huis is niet geschikt…

 16. peter

  Baliekluiver of de knickname nietsnut

  De FC is de baas over de eigen Galgenwaard dus ook over het veld!

  We kunnen het ook omkeren….Hercules tegen die van 32 km verderop heeft vh veld een drama gemaakt. Ik zou zeggen….collecteer voor de reperatie!

  En nu weer reageren op alle andere kwesties….want tenslotte hebben nietsnutten zeeen van tijd!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).