Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Snakkend naar de winterstop’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Snakkend naar de winterstop’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Snakkend naar de winterstop’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Snakkend naar de winterstop’
Columnist Ben ten Boden
Aangekomen bij de Galgenwaard viel het gelijk op; de Kerstmarkt aan de kant van de Cityside trok veel bekijks. De diverse kraampjes werden goed bezocht en de catering deed prima zaken. Omdat het stadion bijna uitverkocht was, vertrokken we eerder van huis. Op zich natuurlijk prima een uitverkocht huis, maar of we een hoop ouders met kinderen terugzien valt te betwijfelen.

Aangekomen bij de Galgenwaard viel het gelijk op; de Kerstmarkt aan de kant van de Cityside trok veel bekijks. De diverse kraampjes werden goed bezocht en de catering deed prima zaken. Omdat het stadion bijna uitverkocht was, vertrokken we eerder van huis. Op zich natuurlijk prima een uitverkocht huis, maar of we een hoop ouders met kinderen terugzien valt te betwijfelen.

FC Utrecht speelde een eerste helft en die bestond niet uit veel hoogtepunten. Desalniettemin maakte Jensen binnen een half uur de 1 – 0. Net voor rust een oerdomme actie van de verder wederom onzichtbare Seuntjens. Het huwelijk van Seuntjens en FC Utrecht is op zijn zachts gezegd niet gelukkig. Seuntjens veroorzaakte opzichtig een penalty. Kramer mocht hem nemen en Barkas weer de held door de bal tegen te houden. Maar dan, VAR en penalty overnemen. Voorwerpen op het veld en staken. Kap toch met dat gooien. Het was al koud genoeg in het stadion. Kramer wist wel raad met zijn tweede kans. We gingen de rust in met de 1 -1. Alle tijd om het veld eens te bekijken.

Amsvorde uit Amersfoort speelt op een beter veld dat het knollenveld waar FC Utrecht op moet spelen. Was het niet vorig jaar zomer dat FC Utrecht aankondigde een investering te doen om zo een innovatief hybride voetbalveld aan te leggen waar we jaren mee vooruit konden? Nou, ik denk dat het veld nu al aan vervanging toe is!

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Dramatisch. En natuurlijk de schrik toen Arzakan met brancard van het veld moest. Hopelijk gaat het goed met hem. FC Utrecht pakt de puntjes en is al langer ongeslagen. Dat is positief. Maar er moet scorend vermogen bij. Wellicht heeft Michael Mols nog wel een goede tip voor Zuidam. Of…

Tekst loopt door onder afbeelding

Foto: Ben ten Boden

Feyenoord

Aanstaande woensdag naar de Kuip. We blijven positief. We hebben wel voorzorgsmaatregelen genomen. Gezien de binnen no time uitverkochte bus combi, reizen we per trein. Geen files heen en terug. Het kon overigens nog wel eens een latertje worden voor de busreizigers. Met een verlenging en eventueel penalty’s, kan het zomaar 01.00 uur worden eer de bussen terug in Utrecht zijn. En dan nog naar huis. Maar goed, bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich. Ik meen ook iets met Spakenburg. Als Jans een getergd FC Utrecht weet klaar te stomen dan kan er iets moois gebeuren. Ja ik weet het, de Kuip heeft iets magisch. En Arne Slot heeft Gimenes. Wij hebben uh… nou ja we gaan het zien.

Zuidam zal best wel in de winterstop dat halen wat nodig is. Hopelijk zullen de ruim duizend FC Utrecht-supporters het naar hun zin hebben. De plaatselijke politie weet nog wel eens het vuurtje eenzijdig op te stoken om daarna een forse brand te creëren. Het balletje in de bak voor de volgende ronde. Wellicht een thuiswedstrijd. Het is een beetje hopen tegen beter weten in. Voor de competitie zal in het nieuwe jaar de eerste thuiswedstrijd direct heel lastig zijn. PSV komt dan op zondag 21 januari naar de Galgenwaard. Alle reden voor een uitverkocht huis. Halve seizoenkaarten zijn te koop. Ik raad het u allen van harte aan. Dan maken velen wellicht een sensatie mee deze wedstrijd. Onze nieuwe spits met twee doelpunten. Maar eerst de Kuip op stelten zetten. Dan even op pauze en hopelijk een kort trainingskamp in zonnige oorden. Hebben wij ook weer een uitje.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Anton

  Snap niet waarom er steeds gezegd word jordy moet een spits halen? Zou eerder willen lezen onze nieuwe td haalt een spits want we weten allemaal dat waar we nu staan mede te danken is aan het voetbalinzicht van onze meneer jordy die er letterlijk een zooitje van heb gemaakt en doorgaat met zijn praktijken ( mols ook al weg) dus ja als jordy zuidam de spits moet halen die ze gaat maken dan …….

 2. Romaris

  Zonder nou te zeggen dat Ben vloeiend Nederlands schrijft zou ik toch willen voorstellen om hem ook de beurten van de zogenaamd leuke broertjes in te laten nemen. Liever een hoopvolle supporter dan die twee.

 3. Yoshua

  Ik heb genoten van het onverwachte winterwonderland bij het stadion.
  Prachtige kerstmuts gekregen.
  Er ligt zoveel zand op het veld, een wintercircus zou geweldig zijn in het stadion.
  Helaas heb ik slechts een stelletje clowns kunnen waarnemen in het rood-wit.

  Hang netten op bij de Bunnikside!
  Dankzij het gooien met bekers is het 1-1 geworden.
  Zonder dit incident had Barkas de tweede poging direct erna kunnen stoppen.
  Nu moest die een kwartier wachten dankzij de Bunnikside en verloor zijn focus.
  Hang netten op, van mijn part plexiglas, planken met kijkgaten desnoods.

 4. Fred

  Seuntjens moet echt per direct in de verkoop. Zijn energie voor dit team is zo extreem negatief; weg met die man.

  Idd een nieuwe spits halen. Met Barkas, Flamingo, Fraulo, Ramselaar, Boussaid, Bozogan is er genoeg kwaliteit aanwezig om na de winterstop in het linkerrijtje te eindigen.

 5. Herman

  Wat blijft deze man af en toe rare dingen zeggen. Vooral opmerking over Rotterdamse politie kan echt niet, op deze wijze hou je voetbalhaat en geweld in stand.

 6. Katja

  Netten voor e Bunnikside, het moet maar eens uit zijn met die onzin.
  In de Kuip hangt het rondom het hele veld.

 7. W

  @Herman
  Kunnen we u niet inruilen voor een goed spits?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).