Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Tijd om toe te slaan’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Tijd om toe te slaan’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Tijd om toe te slaan’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Tijd om toe te slaan’
Columnist Ben ten Boden
Na het huzarenstukje tegen PSV, wachtte Excelsior. Natuurlijk is het een niet te vergelijken wedstrijd, maar wat we de eerste helft voorgeschoteld kregen was niet beste. In het uitverkochte bezoekersvak dachten ze er het zijne van. Was dit echt de ploeg die de Galgenwaard tegen PSV in vuur en vlam zette?

Na het huzarenstukje tegen PSV, wachtte Excelsior. Natuurlijk is het een niet te vergelijken wedstrijd, maar wat we de eerste helft voorgeschoteld kregen was niet beste. In het uitverkochte bezoekersvak dachten ze er het zijne van. Was dit echt de ploeg die de Galgenwaard tegen PSV in vuur en vlam zette?

Niet dat Excelsior er alles aan deed om er een wedstrijd van te maken, maar FC Utrecht had er veel meer tegenover moeten stellen. Pas na een half uur kwam de eerste kans voor FC Utrecht, maar Fraulo faalde. Vanwege de kou vielen we niet in slaap.

In de tweede helft hoopten we op meer spektakel en daar hoefden we niet al te lang op te wachten. Toornstra tekende namelijk voor de 0 – 1, maar oh oh oh, na amper twee minuten was daar, vanwege onder meer de kinderlijke opstelling van de verdediging van FC Utrecht, alweer de 1 – 1.

Daarna probeerden beiden teams voor de overwinning te gaan. FC Utrecht had heel veel mazzel met een bal van paal naar paal. Barkas voorkwam erger. We waren blij dat scheidsrechter Van Boekel voor het einde floot. Weer niet gewonnen. Dan ook maar niet verliezen. Het bekende riedeltje. FC Utrecht is al langere tijd ongeslagen. Die credits krijgen ze, maar het tij zal toch moeten keren. Plaats dertien is nog steeds uitkijken geblazen.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foto: Ben ten Boden

Punten pakken

De komende twee weken komen Volendam en Fortuna Sittard naar de Galgenwaard. Als FC Utrecht zich kan herpakken en het niveau kan halen zoals hij dat tegen PSV heeft laten zien, dan schrijf ik vast zes punten bij. Het linkerrijtje. Ron Jans moet de boel op scherp krijgen en dan niet zoals tegen Excelsior. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, volgt een uitwedstrijd tegen FC Twente. Dus het belang mag duidelijk zijn.

De komende twee thuiswedstrijden zes punten pakken. Het zal het vertrouwen goed doen. Positief verrast waren wij vanwege de komst van Tim Handwerker. Een Duitser. Die weet wel van wanten. Het betekent wel het einde van Yannick Leliendal. Een talent in wording. Helaas gesneuveld in zijn missie. Maar eens zien waar hij zijn kunsten verder mag vertonen. Aanstaande zondag 14.30 uur FC Utrecht – Volendam. Ik verbaas mij niet als er toch weer ruim 20.000 toeschouwers aanwezig zijn. Aan de fans zal het dus niet liggen. Nu de grasmat nog.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Elf keer ongeslagen, wie had dat verwacht in september.
  Tweede helft was leuk om te zien.
  Normaal gesproken doet de Fc het in de eerste helft uitstekend en stort het de tweede helft in.
  Met deze progressie zie ik volgend seizoen met een grijns te gemoed.
  Wat Jans nu doet is gereedmaken voor het nieuwe seizoen.
  We gaan de top 2 aanvallen, let maar op mijn woorden.

 2. Herman

  Utrecht kan zich paar keer per seizoen opladen. Rest wedstrijden doen ze voor spek en bonen mee.

 3. Katja

  Typisch Utrecht, pieken wanneer het niet moet…:)

 4. W

  Ze zijn wel stabiel.. maar ja. Twee keer een overwinning ipv een gelijk spel en je staat er heel anders voor.

 5. Henk-Jan van Eijk

  Het ‘Paal – Paal moment’ ging vooraf aan de 0-1 en gebeurde niet na de 1-1.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).