Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Wat een kut team hebben wij toch!’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Wat een kut team hebben wij toch!’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Wat een kut team hebben wij toch!’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Wat een kut team hebben wij toch!’
In het amateurvoetbal een veelvoorkomende quote van een amateurtrainer aangaande zijn keeper. Maar wat ik vandaag weer heb gezien, slaat weer alles. En dat terwijl de zon scheen, Utrecht 900 jaar bestond en FC Utrecht de catering prijzen had verlaagd.
In het amateurvoetbal een veelvoorkomende quote van een amateurtrainer aangaande zijn keeper. Maar wat ik vandaag weer heb gezien, slaat weer alles. En dat terwijl de zon scheen, Utrecht 900 jaar bestond en FC Utrecht de catering prijzen had verlaagd.

Hoewel ik al jaren de catering punten mijd, was ik vandaag wel zeer benieuwd hoe ze er voor stonden. Na enkele minuten in de rij te hebben gestaan, bestelde ik een broodje hamburger en een sinas. “Die sinas moet u bij de andere balie bestellen”, aldus de medewerkster. Kijken naar die rij, zou mijn hamburger koud zijn. Ik besloot het later tijdens de wedstrijd te proberen.

Kijkend naar de eerste helft, was elke minuut van een dusdanig slecht niveau dat ik na de 0 – 1 naar boven ging om alsnog mijn bestelling te doen. En warempel, binnen 1 minuut had ik mijn broodje hamburger en sinas. 10,60 euro armer. FC Utrecht vraagt begrip voor de prijzen. Dat begrip heb ik niet. FC Utrecht blijft volharden in het uitkleden van de supporters. Een korting van enkele dubbeltjes is slechts voor de bühne. Eigenlijk volstrekt respectloos. Het broodje hamburger was er wel iets op vooruit gegaan en mijn BMI hield ik zo op orde. Diverse toevoegingen en het broodje was niet van gisteren. Ook de sinas voldeed aan mijn verwachtingen. Maar toch, bijna elf euro is en blijft te gek voor woorden.

Net zoals FC Utrecht vandaag als een kip zonder kop heeft gepresteerd. Natuurlijk, van de koploper kan je verliezen. Maar waar was de onverbeterlijke inzet en passie? Waar was Younes? Waar was een leider van dit team? Waar was FC Utrecht? Henk Fraser begint er echt een potje van te maken. Ook zijn staf mag wel eens de koe bij de horens grijpen. Zeg waar het op staat en overtuig Fraser dat het zo echt niet verder kan. Zelfs mijn buurjochie van vijf kon het niet meer aan zien. Hij vroeg zijn vader om de spelcomputer. Overigens is de foto met toestemming van zijn vader geplaatst.

Wij hoopten op de tweede helft. Maar die was nog slechter dan de eerste. Tot overmaat van ramp had Fraser Sylla tien minuten voor tijd de kans van zijn leven, maar helaas. In blessuretijd dan wel Sylla met de  1 – 2. Met twee vingers in de neus behaalde AZ Alkmaar de overwinning. De hel van de Galgenwaard is dood. Morsdood. Schaam je kapot rolde weer van de tribunes.

Aanstaande zondag gaat FC Utrecht naar PSV in Eindhoven. Ik heb vandaag maar bedankt voor de uitnodiging van een bevriende PSV-fan. Ik ga niet het risico lopen om een mogelijke slachting aan te zien. Daar pas ik op voorhand voor. Daarom veel respect voor de ruim 600 getrouwen die er vol goede moed aanwezig zullen zijn.

Na PSV gaan we voor de beker naar Woerden. Daar wacht Sportlust 46. Daarna Sparta thuis. Het is te hopen dat Fraser het dan eindelijk op de rails heeft. Dat er een team staat wat voor elkaar door het vuur wil gaan. Een team dat technisch en tactisch staat als een klok. Tegen Sparta thuis neem ik een witte zakdoek mee. Het is te hopen dat ik hem alleen nodig heb om mijn neus te snuiten. Het kan anders en het moet anders. FC Utrecht kan niet eeuwig blijven wachten op de juiste elf.

Utrecht bestaat 900 jaar. Ik hoop van harte dat FC Utrecht de komende jaren uit zal groeien tot een stabiele top vijf speler. Met een Utregs strijdplan zoals we veel hebben gezien. En oh ja, PSV gaat nog even Europees midweeks. Wellicht is dat een voordeel voor FC Utrecht.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

12 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Het FC Buitenkans van de uitgebluste spelers.

 2. sluipmoordenaar

  Goeie collum!!

 3. Barber

  Het verlies van Toornstra vang je niet op met een hardwerkende loper.
  We leveren dan teveel voetbal kwaliteit, ervaring, en gogme in.
  Het was echt niets gisteren.

 4. W

  Moet zeggen dat de burger er een stuk beter uitziet! De bedoelingen waren goed van Utrecht maar AZ is op dit moment een maat te groot.
  Er is nog een hoop werk aan de winkel voor Fraser. En mocht het niet lukken… Peter Bosz is beschikbaar

 5. Uuu

  Volgens mij staat Utreg precies daar waar ze horen. Het moet maar eens over zijn met de grootheidswaan.

 6. Jo

  Renè Hake doet het best lekker bij het bescheiden Go Ahaed.

 7. Scherpschutter

  Ik begon me al af te vragen waar de massale roep om de kop van de trainer toch blijft bij FC Utrecht. We zijn immers toch al 2 maanden en 9 hele wedstrijden onderweg met deze nieuwe trainer en compleet nieuwe selectie….Hoog tijd voor witte zakdoekjes. LOL

 8. Marcel

  @ sluip, Goeie collum? Hoezo? Zeuren en nog is zeuren? Duidelijk een collum van een kantoor medewerker, Ben, die niks snapt over een broodje hamburger. Die niks snapt van inkomen uit arbeid. Inkoop en verkoop. Lekker op kantoor zitten vertellen hoe slecht het allemaal is. Fraser heeft echt wel genoeg kennis van zaken om een elftal in elkaar te zetten. Misschien ff zoeken hoe het moet en wie waar. Ga anders even naar Fraser toe en vraag hem wat je wilt weten. Maar dat is vast teveel moeite om weg te lopen van je computer. Jammer dat er zoveel negativiteit is en niets opbouwend. Ex voorzitter? Van een clubje alles beter weten. Gelukkig een ex?

 9. Jan

  Dit seizoen wederom dezelfde soort spelers
  Zijn niet complementair aan elkaar
  doorstroming jeugd laat te wensen over.
  Huidige spelers uit de jeugd speelden al voor 2014 bij de FC, geen nieuwkomers dus.
  Trainers krijgen de schuld echter deze hebben de huidige en vorige spelers groep niet samengesteld. Je doet het er maar mee is de leus
  Ga niet meer naar stadion, blijf voor de TV zitten en kan dan overschakelen naar een betere wedstrijd

 10. Yoshua

  Ben vergeet dat in de laatste maanden van het vorig seizoen het elftal compleet is afgebroken door het jochie van Gert.
  Nu weet ik dat Ben gesteld is op Gert, maar je mag wel een keer de vinger op de zere plek leggen.
  Fraser is aan het heien geweest en nu bezig met de fundering.
  Na de winterstop zal er af en toe een leuk spel te zien zijn.
  Gelukkig dat Ben blij is met het plakje tomaat, komkommer en blaadje sla.

 11. Herman

  Wat een k*’t fans heeft FC Utrecht.

 12. George

  Sluip. Je praat teveel voor een anoniemeling. Op de man durf je dan wel. Inhoudelijk praat je onzin.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).