Ben ten Boden: Super fit Ben ten Boden: Super fit

Ben ten Boden: Super fit

Ben ten Boden: Super fit
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
Net na de wedstrijd tegen Blauw Geel, was er in het AD te lezen dat FC Utrecht mogelijk de jacht kon openen op de top drie. Dit ingegeven door een mogelijke komst van Labyad. Tegen Blauw Geel was er dan ook geen twijfel over een goed resultaat.

Net na de wedstrijd tegen Blauw Geel, was er in het AD te lezen dat FC Utrecht mogelijk de jacht kon openen op de top drie. Dit ingegeven door een mogelijke komst van Labyad. Tegen Blauw Geel was er dan ook geen twijfel over een goed resultaat.

FC Utrecht gaat door in de beker. AZ Alkmaar uit. Je kan het beter treffen. Tegen de Eagles, konden we onze borst natmaken. Ze doen het prima. De volle en gezellige Adelaarshorst doet de rest. Het blijft een uniek stadion. FC Utrecht was al snel op stoom, de druk zat erop. Dit resulteerde al in de derde minuut in de 0 – 1 middels een eigen doelpunt. Niet veel later was het alweer gelijk. In de veertiende minuut Van de Streek met de 1 – 2 met een bekeken schot. Het was best vermakelijk. Het spel ging op en neer. Niet hoogstaand, maar altijd fijn om met een 1 – 2 voorsprong de rust in te gaan.

Daarna ontspon zich een andere situatie. Go Ahead ging de druk opvoeren, FC Utrecht moest meer en meer achteruit. Je zag de krachten wegvloeien en dat is vreemd. Ik denk even terug aan de periode Ten Hag. Super fit stond bij hem op één. Dat het weer in de laatste minuut moest gebeuren, zal er mee te maken hebben. Wederom geklungel van Klaiber. Het kost je de overwinning. Zo ervaren en zo matig spelen. Tegen Feyenoord was hij ook al de minste. Duur puntenverlies. Douvikas had natuurlijk de zege veilig moeten stellen toen hij alleen op de keeper afging, maar ook hij had het vizier niet op scherp. Twee wedstrijden hadden zes punten moeten zijn. Vier verliespunten in mijn beleving.

Hopelijk zal volgende week de fitheid de doorslag geven. Dan is FC Twente de volgende tegenstander. FC Twente is in heel goede vorm. Staan in de top vijf. Ron Jans heeft het daar prima op de rit. Voor FC Utrecht zal het een lastige pot gaan worden. Ook moeten we het stellen zonder een goedgevuld uitvak. De burgemeester van Enschede laat geen FC Utrecht-supporters toe. Maar desondanks zijn de mazen van het net weer opgezocht en kunnen wij de wedstrijd bekijken.

Ik ben dan ook razend benieuwd welke elf er aanstaande zondag aan de aftrap beginnen. Younes er weer in vanaf het begin? Zijn fitheid valt tegen. Klaiber er weer bij? Hopelijk zal hij snel zijn oude vorm hervinden. Een super fit FC Utrecht ruim 90 minuten lang kan stunten in Enschede. Op 99 procent win je geen wedstrijden in het huidige voetbal. We staan zes punten achter op plaats drie. Dat hadden er twee moeten zijn. Had het AD er toch wel een beetje kijk op. Maar eens zien wat de toekomst brengt, het welbekende op papier verhaal ziet er goed uit. Waar ik nog wel bij wil opmerken dat onze keeper Barkas, een meer dan uitstekende indruk blijft maken. Nu de rest nog….

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Je moet ook niet wisselen in de 85e minuut, arrogant denken dat de buit al binnen is, dit gaar zó vaak fout !
  Over fitheid gesproken, de bekerfinale tegen AZ, mèt verlenging, mèt strafschoppen, in een bloedheet Galgenwaard en drie spelers in de ramadan, totale inzet toen. Zouden ze nu niet kunnen. En waar is de conditietrainer ? Is er wel een ?

 2. Luuk Upuuk

  @ Katja, de enige bekerfinale die ooit in Galgenwaard is gespeeld, was in 1985 tegen Helmond Sport. En de enige finale die de FC tegen AZ speelde was in 1982 toen de Galgenwaard nog niet klaar was na een seizoen Veemarkt.

 3. Katja

  gaar moet natuurlijk gaat zijn, weer een slordigheidje van mij…Katja, léés eerst voordat je het de deur uit doet !

 4. Jos

  Ging de FC U niet Hake en Go Ahaed op zijn plek zetten? Nou, we zien het…..

 5. Katja

  Katja biedt excuses aan, het was inderdaad gewoon de finale van de play-offs. Was er zelf notabene bij…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).