Ben ten Boden: The story continues! Ben ten Boden: The story continues!

Ben ten Boden: The story continues!

Ben ten Boden: The story continues!
Foto's: Ben ten Boden
Zet u maar schrap, dat doe ik namelijk ook. Vanwege mijn vakantie heb ik de uitwedstrijd tegen RKC moeten missen en daar zwijg ik dan maar verder over. Tegen Cambuur Leeuwarden zou het in een bijna uitverkochte en erg sfeervolle Galgenwaard losgaan. Alles voor de drie punten.

Zet u maar schrap, dat doe ik namelijk ook. Vanwege mijn vakantie heb ik de uitwedstrijd tegen RKC moeten missen en daar zwijg ik dan maar verder over. Tegen Cambuur Leeuwarden zou het in een bijna uitverkochte en erg sfeervolle Galgenwaard losgaan. Alles voor de drie punten.

Barkas, Sagnan, Bozdogan, Lottin, Booth, Hendriks en Brouwers, allemaal spelers die voor mij onbekend waren. Het is wel wennen om te ontdekken wie wie is, maar goed, dat komt wel in orde. Het was warm, erg warm. Op naar de catering voor een frisje en broodje hamburger. Het was overigens muisstil bij de verschillende cateringpunten. Kijkend naar de prijzen snap ik ook wel waarom. Een broodje hamburger kost bijvoorbeeld 7 Euro! De drank ben ik niet aan toe gekomen. Schandalig!

De volksclub van weleer gaat voor een Michelinster. Het moet haast wel een hamburger met bladgoud zijn. Voor minder dan 7 euro heb je een compleet Big Mac-menu. FC Utrecht is hier het spoor volledig bijster. We maakten ons op voor de eerste helft. En inmiddels is weer duidelijk waarom de speaker van FC Utrecht met verlof kan. Er is op de City Site werkelijk geen woord te verstaan van wat hij zegt. Triest.

Maar dan komen de mannen toch het veld op. Het enthousiasme kende geen grenzen. FC Utrecht begon fris en zette vol in. Dat resulteerde tot niet te missen kansen. Redan had voor de 1 – 0 moeten zorgen. Bij het uitblijven van een doelpunt, verzandde de wedstrijd in de welbekende zaad pot.

Tweede helft

In de tweede helft was het al niet beter en Cambuur rook een kans. Dit terwijl na RKC, Cambuur afgeschminkt diende te worden, maar helaas. Wat Fraser ook maar probeerde, Cambuur bleef fier overeind. De Leeuwarders hadden weinig tot niets te duchten van FC Utrecht. Er is weliswaar een voorbereiding gedraaid, waar de de puntjes op de ‘i’ zijn gezet. In de competitie moet het gebeuren. In plaats van zes punten heeft FC Utrecht er nu twee en dat tegen tegenstanders die eindigen in het rechterrijtje.

Tekst loopt door onder afbeelding

Als ik weer naar de selectie kijk, zie ik dat die hemelsbreed is. Het bulkt van de potentie en kwaliteit. Fraser moet daar veel meer uit kunnen halen. Nee, paniek is er niet bij mij. Wel bezorgdheid. En dat slappe gelul over dat er pas twee wedstrijden zijn gespeeld gaat er bij mij niet in. Als het er om gaat, moet je er klaar voor zijn. Kijk even naar Rick Kruys of Yassin Ayoub. Met zes punten in de top. Dat zijn toch je eerste verdiensten. Dat creëert vertrouwen.

Baasjes

Bij FC Utrecht moet de boel weer op scherp worden gezet. Aanstaande zaterdag spelen we uit tegen Emmen. De week daarna tegen Ajax in de Galgenwaard. Met een beetje pech dalen we af naar het rechterrijtje. Deze week sprak ik Gert Kruys. Natuurlijk is hij trots op zijn zoon. Ik vroeg hem om scherp te blijven aangaande FC Utrecht en dat beloofde hij.

Ik denk terug aan het trio Wouters, Adelaar en Kruys. Jaren de baas op het middenveld. Een gouden trio. Dat soort ‘baasjes’ mis ik bij dit FC Utrecht. De wil is er wel, maar het ontbreekt aan kwaliteit om die wil om te zetten in klinkende munt. Fraser en zijn assistenten zijn gepokt en gemazeld. Zij moeten brengen. Te beginnen in Emmen en een week later in de Galgenwaard. Dan kunnen de speakers weer aan. The story continues. Plaats vier, Beker winnaar of Play off. Ik blijf erbij, we hebben er de selectie voor. Europees voetbal!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. Uuu

  En het zeiken begint AL weer. Deze keer na 2 wedstrijden. Het begint steeds eerder in het seizoen.

  Beste Ben, accepteer nu eens dat de FC U bovenkant middenmoot, onderkant subtop is. Altijd al zo geweest. Af en toe een uichieter. Het is geen aanhaken bij de tol club. ​Met of zonder de miljoenen van van Seumeren trouwens.

  Rene Hake is voor jan lul ontslagen. Fräser zal wel weer de volgende zijn. O.a door het niet aflatend gezeik en gezeur vd bennetjes van deze wereld.

  Valt me op hoe erg utregters hun plezier uit zeiken en zeuren halen. Ze kunnen niet anders lijkt het. En mocht het Ben ontgaan zijn in zijn vakantie》 er is gigainflatie. Misschien moet Ben eens naar zijn energierekening gaan kijken.

 2. ans grim

  Broodje Hamburger 7 euro. Zo jaag je dus de mensen weer het stadion uit.
  Voetballers verdienen vele tonnen en de kleine man
  wordt uitgeperst, nee afgeperst, want je moet wel.
  Je wil je kinderen toch iets geven tijdens zo’n wedstrijd.
  Goed aangekaart, Ben!

 3. wollie

  misschien kunnen de ham- en kipburger iets voordeliger als ze de groente weglaten?

  oh, wacht.

 4. Herman

  Misschien heb je er meer aan als Bennie keihard openlijk afstand neemt van het geweld bij Utreg.

  De club is wederom negatief in het nieuws. Ooitcwas Bennie onderdeel van dat deel van de zogenaamde supporters juist mensen als hij kunnen het huidge wangedrag wellicht ombuigen…

  Beetje zeuren over de prijs van een hamburger is laf.

 5. Frits

  Nog nooit hebben gehoord van de meeste aangetrokken spelers, maar wel zeker weten dat we een selectie hebben voor Europees voetbal…

 6. Walter

  Zijn Fraser en Zuidam al ontslagen?Wat een verschrikkelijk elftal!!

 7. Yoshua

  “Voor minder dan 7 euro heb je een complete Big Mac-menu” Dat was 9 jaar geleden beste Ben.
  Hoeveel kost Big Mac bij McDonald’s?
  Big Mac – €5.05
  Big Mac Voordeelmenu – €8.85
  Catering maakt natuurlijk enorme kosten om de supporters een unieke hospitality beleving te bezorgen.
  Het uiterst ranzige Flutweiser bier is een goed voorbeeld, dit bier krijg ik niet aangeboden bij vrienden en in kroegen.
  Ik drink nooit meer een biertje bij de FC, ook niet als het me wordt aangeboden.
  Ben gaat met uitwedstrijden nog meer beleven, het uithonk van Ben, van de Valk heeft de prijzen fors verhoogd.

  Wedstrijd was na verwachting.

 8. Lexus

  @Dennis Schoonhoven: goede vraag. En ik neem aan dat voetballiefhebbers ook niet naar het stadion gaan voor muziek. Toch is er altijd uren vóór en uren na de wedstrijd keiharde opzwepende muziek te horen waar de hele wijk gedwongen naar moet meeluisteren. Want de FC Utrecht beschikt kennelijk over megaboxen die vele honderden meters dragen. Nergens voor nodig, lijkt me. Laat voetbal zich beperken tot voetbal en enthousiaste supporters. Over gejuich en gezang tijdens de wedstrijd en kort ervoor en erna zal niemand zich druk maken.

 9. vak K

  Nog niet gelezen dat er bijna 20% inflatie is?

  Teveel vet eten maakt nog dikker.

  Waarom lees ik niet dat er spelers moeten komen die onze topspits Dost kunnen bedienen.

  Oh nee…te druk met andere zaken.

  Word weer een ” informatief” seizoen zeg!

 10. JdV

  Oke, het vreten is er duur en qua kwaliteit niet geweldig. Maar eigenlijk is dat wel mooi. Datzelfde is namelijk het geval voor het vertoonde voetbal. Matig van kwaliteit voor relatief veel geld. 2 punten uit 2 wedstrijden. Toppertjes. O nee, ik bedoel Tobbertjes.

 11. W

  Gezellig reacties allemaal het seizoen is weer begonnen…
  Lekkerrrr

 12. Marcel

  In Utrecht is er ook een Rugbyclub die hoogste klasse (ereklasse) speelt. Veel leuker, veel prettiger.

 13. Willem

  @ W

  Het is me ook de seizoensstart wel hè. Vier punten laten liggen in zaadpotjes tegen potentiële degradanten. En supportersgajes dat weer losslaat. Bah, bah, bah.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).