Ben ten Boden: ‘Welkom Ron Jans’ Ben ten Boden: ‘Welkom Ron Jans’

Ben ten Boden: ‘Welkom Ron Jans’

Ben ten Boden: ‘Welkom Ron Jans’
De kogel is door de kerk. Ron Jans is de nieuwe trainer van de ‘volksclub’ FC Utrecht. Het is te prijzen dat Jans er instapt. Ik ga ervanuit dat het overgrote deel van de supporters er mee kan leven. De carrière van Jans geeft daar alle reden toe. Menig trainer had bedankt voor de klus. Dit gezien het trainerskerkhof en de al langer durende desastreuze situatie waar de club in verkeert.

De kogel is door de kerk. Ron Jans is de nieuwe trainer van de ‘volksclub’ FC Utrecht. Het is te prijzen dat Jans er instapt. Ik ga ervanuit dat het overgrote deel van de supporters er mee kan leven. De carrière van Jans geeft daar alle reden toe. Menig trainer had bedankt voor de klus. Dit gezien het trainerskerkhof en de al langer durende desastreuze situatie waar de club in verkeert.

Jans zal hoogstwaarschijnlijk forse eisen hebben gesteld. Niet zozeer in zijn salaris maar wel in allerlei randvoorwaarden en de komende winter transferperiode. Het zal een helse klus worden om tegen de winterstop in het linke rijtje te belanden. Geluk bij een ongeluk is de interland break en de daarna te spelen wedstrijden tegen Heracles, NEC en de thuiswedstrijd tegen Almere City.

Ron Jans zal het team laten voetballen naar de mogelijkheden. Maar wel om zo snel mogelijk de eerste drie punten bij te schrijven. Ik vermoed een soort Dik Advocaat-plan. Achter dichtmetselen en loerend op de counter. Maar daar begint ook gelijk het probleem. De achterhoede. Zijn daar nog wel spelers die te handhaven zijn? Veel keus heeft Jans niet. Dat geldt ook voor de spitspositie. Die scoren al niet, en wat hun verdedigende capaciteiten zijn, dat is nog onzeker.

Mentaal zal er ook een ding te winnen zijn. Toornstra sprak zich uit over het uitfluiten van de eigen spelers. Dat snap ik best, maar neem het als een kerel en laat zien dat het anders moet! In mijn optiek ligt de bal bij de ballerina’s. Zij, en niemand anders kunnen het tij in het veld keren. Of ze daar in staat en bereid toe zijn, moet blijken onder de vleugels van Ron Jans. Het is voorlopig nodig om Jans de rust en de tijd te geven zijn werk te laten doen. In de winterstop maar eens zien wat de resultaten zijn. De puinhopen van Jordy Zuidam zijn niet in drie wedstrijden opgelost. Jans mag aan de bak. Ik heb daar alle vertrouwen in.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Peter I

  Prima om waan van de dag stukjes te schrijven, maar het zou leuk zijn om ook een keer iets te lezen over FC Utrecht met enige vorm van inhoud. Zelfs als er sprake zou zijn van puinhopen van Jordy Zuidam of een al langer durende desastreuze situatie is het met name interessant wat er bedoelt wordt en wat de oorzaken van de verkeerde beslissingen zijn. Ik vraag me af of Ben ten Boden daartoe in staat is. Nu staan er weer volstrekt holle woorden vanuit teleurstelling over de eerste paar wedstrijden. Als een gerenommeerde trainer als Jans gelooft in deze selectie dan lijkt me dat betrouwbaardere informatie dan de onderbuik van Ben te Boden.

 2. Joes

  Quote:
  ” Het is voorlopig nodig om Jans de rust en de tijd te geven zijn werk te laten doen.”

  Ben is anders de eerste die publiekelijk aan de stoelpoten van de trainer begint te zagen. Dit jaar na wedstrijd 2. Net zoals de rest vd aanhang.

 3. Yoshua

  Utrecht gaat Europa in, Barcelona maakt zijn borst al nat.

 4. Herman

  Welkom, hoe lang zal het duren tot Bennie om vertrek Jans roept……

 5. JdV

  Ron Jans van harte!! De beste manier om je pensioenpot aan te vullen: trainer bij Utrecht met een mooie afkoopsom in je arbeidsovereenkomst bij voortijdige beeindiging.

 6. W

  Top trainer, lijkt me echt de juiste man op de juiste plaats!

 7. Frits

  Ron Jans heeft juist heel erg veel vertrouwen in ‘de puinhopen van Jordy Zuidam’.

  Het zou mij niet verbazen als Ron met deze groep alsnog de play-offs voor Europees voetbal haalt.

  Welkom Ron!

 8. Bart van Dam

  Ben ten Boden: ‘Welkom Ron Jans’…
  voordat ik over een paar maanden de stoelpoten onder je vandaan zaag om zo in mijn column mijn gelijk te halen, waarbij ik bestuur, trainer en spelers aanval en mijn ogen sluit voor wangedrag van supporters want als oud-voorzitter van de Supportersvereniging ben ik daar natuurlijk mede schuldig aan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).