Ben ten Boden: What the fuck! Ben ten Boden: What the fuck!

Ben ten Boden: What the fuck!

Ben ten Boden: What the fuck!
We zijn inmiddels drie potentiële degradatiekandidaten verder; RKC, Cambuur en Emmen, en FC Utrecht heeft welgeteld twee punten. Daar waar er negen punten in het verschiet lagen. Wat is er aan de hand? Waarom is het sentiment aangaande FC Utrecht alweer tot de bodem gezakt?

We zijn inmiddels drie potentiële degradatiekandidaten verder; RKC, Cambuur en Emmen, en FC Utrecht heeft welgeteld twee punten. Daar waar er negen punten in het verschiet lagen. Wat is er aan de hand? Waarom is het sentiment aangaande FC Utrecht alweer tot de bodem gezakt?

De wedstrijd in Emmen begon prima. Douvikas wist namelijk al snel het net te vinden met een prima goal. Daarmee tank je zelfvertrouwen. Maar zo’n twintig minueten voor rust sloeg Emmen terug. Vervolgens was het Dost die voor de 1 -2 zorgde. Beide goals voor FC Utrecht kwamen uit corners. Met een voorsprong gingen we de rust in en dat is altijd lekker. Dan verwacht je een gedreven en fanatiek FC Utrecht in de tweede helft.

Maar die tweede helft deed bij vlagen pijn aan de ogen. Je weet soms echt niet wat je ziet. Het heeft iets weg van Comedy capers. Lachen, gieren en brullen. Let wel, de begroting van FC Emmen is 9,5 miljoen euro en de club staat voor 25 miljoen in de boeken. Dat zegt wat over de overwinning van FC Emmen.

Vleugels

FC Emmen mocht vrolijk bijna alles doen wat goed uitkwam. De ruim 8.000 toeschouwers vermaakten zich prima. Dat gold echter niet voor de 350 fans uit Utrecht. FC Emmen kwam verdiend op 2 – 2. FC Utrecht huppelde mee. Echt veel gevaar was er niet te duchten van FC Utrecht en dat gaf Emmen extra vleugels. En ja, daar was dan ook de 3 – 2. Exemplarisch was een moment enkele seconden voor het eind van de wedstrijd. Je krijgt een ingooi en denkt niet, ‘ik werp hem het zestienmetergebied in’, maar je gooit hem naar een medespeler op twee meter afstand! Einde wedstrijd. We staan kleurloos in het rechterrijtje.

Volgende week zondagmiddag zal Ajax de Galgenwaard aandoen. Deze week zal het over niets anders gaan dan die wedstrijd. De stand op de ranglijst doet mij vrezen. Een forse afstraffing of haalt FC Utrecht dan toch alles uit de kast? Het is tegen beter weten in maar ik hoop op een forse opleving.

Beladen

Fraser en zijn staf moeten aan de bak voor een altijd beladen duel. Hopelijk blijven de incidenten tot een minimum beperkt. Kijkend naar Frans van Seumeren tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen, vraag ik mij af of Frans ooit nog eens een aanspreekbaar resultaat zal meemaken. Met zo veel geld en hart voor de club heeft hij fors ingebracht.

Maar goed, laten we er het beste maar van hopen en vergeet niet een forse tas met etenswaar en drankjes mee te nemen vanuit huis. De klachten over de hoge prijzen van de catering in het stadion houden aan. Ik heb er zelfs twee mails over gekregen. Of ik maar even wilde gaan regelen dat de prijzen drastisch naar beneden gaan. Beleefd heb ik daarvoor bedankt, maar ik heb wel gevraagd om wat koeken en Capri Sun mee te nemen. Daar zullen ze toch niet echt moeilijk over doen? We zijn immers toch een volksclub?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Volgende week gaat het gebeuren, dan zijn we alles weer vergeten van de afgelopen drie wedstrijden.
  Bas Dost is een goede spits, alleen hebben we geen spelers die hem op links en rechts kunnen bedienen.
  Jordy zal vast wel ergens een paar buitenkansjes op de kop tikken die dit probleem kunnen tackelen.
  Volksclub Emmen thuis is voor iedere club een moeilijk begaanbare vesting, strijd en passie van volksclub Emmen, daar is weinig tegen in te brengen.
  Eerste helft speelde de FC fantastisch, tweede helft waren ze een beetje moe.
  Misschien zijn we een beetje verwend de afgelopen jaren met Ten Hag en Hake, toen stonden we rond deze tijd bijna boven aan.
  Komt allemaal wel goed, 7e plek is gewoon haalbaar.
  Twee e-mails met klachten over de cateringprijzen, actie vereist!

 2. JdV

  Het is ook niet eerlijk Emmen had 11 spelers op het veld en Utrecht slechts 7. Vanaf de keeper was er een gat. Dan liepen er wat middenvelders en een paar spitsen. De 4 man die normaal gesproken de verdediging vormen waren thuisgebleven. Eigenlijk best knap dat ze maar 3 doelpunten tegen kregen.
  Ik adviseer de trainer om volgende week gewoon niet uit de kleedkamer te komen. Dan verlies je reglementair met 3-0 maar dat is beter voor je doelsaldo dan wel te spelen en met 8 of 9 doelpunten tegen te verliezen. Op naar de keukenkampioendivisie!!!

 3. Uuu

  1) Cambuur en Emmen zijn geen degradatiekandidaat. De utregse arrogantie begint amsterdamse vormen aan te nemen.

  2) Stel dat agterlijke verwachtingspatroon nu eens bij. Utrecht is geen top 3 of top 4. Onderkant subtop/ middenmoot. Dat is het. Niet meer, niet minder.

  3) FCU-Ajax leeft alleen maar in Utreg, omdat ze daar naast hun schoenen lopen. Neutraal gezien is het geen beladen duel.

  4) En die 25 miljoen bij Utreg; is dat op basis van een sollide organisatie met een structuur voor de toekomst? Of suikeroompjeswerk? Is Utreg eigenlijk ook een club van rond de 10 miljoen? Dan gaat er wel iets mis in de economisch sterke regio die Utrecht is. Aan die 25 miljoen heb je bovendien niks als je ze (steeds) verkwanselt.

  5) Wat is de FCU er nu concreet op vooruit gegaan sinds het ontslag van Hake? Door Ben o.a. zo gepushed. Was dus nergens voor nodig.

  6) Ben moet zijn hoofd eens wat koeler houden en minder paniek zaaien.

  7) De catering in het stadion is overigens niet in handen van de FCU. Dat zou Ben moeten weten toch. Ook is er gigainflatie, is er al 10 jaar een rechts kabinet aan het roer, is er een oorlog aan de europese grens en sijgt de energierekening bij sommige mensen de komende maand x8. En Ben maakt zich druk om hoge cateringprijzen. In de Efteling betaal je dit al meer dan 10 jaar. Eredivisievoetbal is overigens al 20 jaar middenklasse en bovenklasse vermaak aan het worden. Steeds minder volksvermaak. De roep om een steeds hogere positie op de ranglijst en begroting hangt daar behoorlijk mee samen. De Bennen van deze wereld zouden zich wat meer achter de oren moeten krabben.

 4. Katja

  Altijd dat gezeur over “de wedstrijd van het jaar”. Gewoon punten pakken tegen “mindere” clubs, een overwinning op Ajax zou leuk zijn maar als je daarna uit tegen Fortuna verliest (zeer waarschijnlijk) en daarna thuis tegen Vitesse het aloude sociale-dienst voetbal gaat doen, wordt het gewoon een overlevingsseizoen.

 5. Wim Vreeswijk

  Het was voor de eigenaar van de FC duidelijk niet meer aan te gluren en sloot hij de ogen maar voor deze wanprestatie en dacht hij duidelijk aan prettiger zaken. Daarnaast was er in de 2e helft meerdere keren sprake van een slechte conditie bij de spelers vanwege de meerdere krampgevallen hetgeen Freser, de trainer m.i. verwijtbaar was. Ook dat had de trainer kunnen voorzien. Inmiddels zijn we 7 verliespunten verder en staat ons volgende week Ajax thuis te wachten

 6. Barber

  Ze stellen altijd dat verdedigen het makkelijkste deel van het voetballen is maar als ik ons bezig zie vraag ik me af of dat echt waar is.
  Wat een armoede zeg.

  Verder ben ik een grote fan van Boussaid maar het wordt nu toch wel tijd dat ons technisch begaafde gifkikkertje eindelijk is wat rendement gaat opleveren aanvallend gezien.
  Nog steeds veel te slordig in zn passing e.d.
  Er komt amper een bal aan zo.

 7. Sjonnie

  @ Uuu

  Inderdaad, de enige echte degradatiekandidaat dit jaar is de FC. Oh ja. En Vitesse.

 8. Lexus

  Misschien kan degradatie van FC Utrecht naar de keukenkastjesdivisie eindelijk eens een eind maken aan het Utrecht supportersgeweld en de andere overlast van het stadion. En kan Van Seumeren weer terug van de bagger naar het baggeren.

 9. Rene

  Ben,

  verspil er geen energie meer mee. Het is wat het is. De hoogmoed vanuit de club betaald zijn tol. Ambities ten top. De uitvoering telkens een flop!

  Ze moeten verbeteren. Na Ten Hag gaat het bergafwaarts. Een simpele maar aantoonbare conclusie. Hopelijk kunnen we juichen zondag.

 10. Barber

  Wat ik Boussaid trouwens wel moet nageven is dat hij echt met het functioneren van het elftal bezig is.
  Vooral in het vooruit drukzetten.
  Hij ziet het goed en het zegt wel wat over zn kwaliteiten dat hij het elftal hierin probeert mee tekrijgen.

  Hoewel ik nu echt zuur ben van deze wanprestatie zie ik wel muziek in deze selectie.
  Als ze verder ingespeeld raken en als deze spelers zich door ontwikkelen dan staat er best een aardig elftal al met al.

  Doe je werk Fraser.
  Het zal bevredigend worden heb ik zo het idee.

 11. Bill

  Ajax is eigenlijk de minst belangrijke wedstrijd van het jaar, die mag je verliezen. Maar dat moet je wel tegen die kleine cluppies winnen!! Wat een drama dit.
  Wanneer gaat Frans zich wat minder met het voetbal bemoeien en gaat Jordy een “functie elders” toebedeeld krijgen?? In de afgelopen jaren is niet gebleken dat er bij de club een langetermijnvisie en “voetbalintellect” mist, ga daar aan werken, in plaats van 30 spelers met de mooie praatjes van Zuidam kopen/huren.

 12. Mohammed Doesh

  Demotie ook al in het taalgebruik. Zoiets publiceer je gewoon niet. En spreek Nederlands!

 13. Herman

  Mekkeren over horeca prijzen en wel twee (2!) Mails …
  Wees wens een ketel en veroordeel het geweld van vorige week.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).