Beste Hans de Boer, een Open Brief | Beste Hans de Boer, een Open Brief – De Utrechtse Internet Courant

Beste Hans de Boer, een Open Brief

Beste Hans de Boer, een Open Brief
Nog hartelijk gefeliciteerd met uw benoeming tot voorzitter van VNO/NCW. Moge U ook zoveel invloed uit kunnen oefenen als  U Uw voorganger toegedicht werd. Mits dat banen oplevert natuurlijk. Niet alleen voor slimbo’s, maar ook voor de mensen met een minder groot hoofd.

Nog hartelijk gefeliciteerd met uw benoeming tot voorzitter van VNO/NCW. Moge U ook zoveel invloed uit kunnen oefenen als  U Uw voorganger toegedicht werd. Mits dat banen oplevert natuurlijk. Niet alleen voor slimbo’s, maar ook voor de mensen met een minder groot hoofd.

U zult Uw plan wel getrokken hebben inmiddels, of bijna..

Mag Utrecht U helpen bij de puntjes op de i? En helpt U ons dan ook?Als jongste en snelst groeiende stad van Nederland hebben we wel een streepje voor, denken we. Met een burgemeester die het overleg met de 4 grote steden voorzit ook. Wij vermoeden dat U al op visite bent geweest bij bedrijven en steden die harder aan de weg timmeren dan wij. Of die grotere problemen hebben. Utrecht is altijd wat rustiger, en dat heeft ons tot zover geen windeieren gelegd.

Maar we willen eigenlijk ophouden met ons licht onder de korenmaat te steken, zeker nu we net TivoliVredenburg geopend hebben, en volgend jaar de Grand Depart van de Tour hier hebben. (Graag zien we U daarbij overigens als gast.) We willen U ook graag laten zien hoe ons Science Park er uit ziet. Hoe we werken aan een positie als kern van Social Enterprises, en hoe onze studenten van ROC tot UU daaraan mee doen. Ook voor die werkgevers bent U immers de lobby? Hoe denkt U nu eigenlijk precies over de Sociale werkplaatsen? Ook werkgevers toch? Wij hebben ook zo’n donkerbruin vermoeden dat U een goed oog hebt voor de bevolking van onze ROC’s en de banen die er voor hen moeten komen. En wist U al hoeveel van Uw leden (bedrijven) er werken aan een circulaire economie in deze regio? We dreigen een specifieke biotoop daarvoor te worden. En die kennis en ervaring willen we natuurlijk graag exporteren. Om te beginnen naar Uw medewerkers in Den Haag. Maar liever nog daarbuiten.

U heeft -net als wij- gezien dat er vanuit de regering een programma komt voor “bruisende steden”. Om een bruisende stad te zijn , samen met andere steden in de metropool stad Nederland, is er meer dan toerisme nodig natuurlijk . Dan moeten we weten welke sectoren goed draaien, en hebben laten zien dat ze zich goed aan kunnen passen aan steeds veranderende omstandigheden. Dan moeten we weten wat ze nodig hebben om te kunnen groeien, exporteren, hun productiviteit te vergroten. Die bedrijven moeten we steunen.

En daarbij wil de regio natuurlijk graag gebruik maken van Uw adviezen en Uw lobby kracht om zaken voor elkaar te krijgen. Graag verbinden wij Uw VNO NCW ambitie in het programma “bruisende steden” aan de onze: om de jongste en prettigste stad van Nederland te zijn. Voor wonen, studeren, werken en recreëren. Met ook nog eens de laagste werkloosheid. Verbinden, versnellen en verzilveren is immers ons motto.

Wij nemen snel contact op met Uw secretariaat.

PS: Op de fiets zijn wij het best bereikbaar overigens. Ik spring wel even achterop om samen met U naar de burgemeester te gaan.

Tot gauw,

Trude Maas Voorzitter Utrecht Development Board

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).