In de blessuretijd de meeste opwinding | De Utrechtse Internet Courant In de blessuretijd de meeste opwinding | De Utrechtse Internet Courant

In de blessuretijd de meeste opwinding

In de blessuretijd de meeste opwinding
Voorafgaande aan de wedstrijd waren we het eens. Vooral niet verliezen. Gezien de uitstekende regeling voor de FC Utrecht supporters, besloten wij plaats te nemen in het bezoekersvak. Het bezoekersvak was weer eens goed gevuld.

Voorafgaande aan de wedstrijd waren we het eens. Vooral niet verliezen. Gezien de uitstekende regeling voor de FC Utrecht supporters, besloten wij plaats te nemen in het bezoekersvak. Het bezoekersvak was weer eens goed gevuld.

Ruim 400 fans maakten er een feestje van. Er was zelfs een sfeer actie georganiseerd. Hopelijk weten de fans van FC Utrecht de opgaande lijn door te trekken. Hoe meer fans bij de uitwedstrijden, des te meer steun en vertrouwen richting het team. Het onvoorwaardelijke vertrouwen. Ik heb het gisteren ruim 90 minuten mogen ervaren. Ondanks de uiterst matige vertoning. Het was niet best. Een enkeling vergeleek het met Nordik walking! Maar de fans hielden stand. Ze waren in vorm. Dit in tegenstelling tot FC Utrecht. Ook toen Willem 2 een kwartier voor rust met tien man kwam te staan, bleef FC Utrecht onmachtig. Dat hield ook de tweede helft aan. Opvallend was wederom het vele balverlies. Ook het aantal kansen was op 1 hand te tellen. Eigenlijk hadden wij ons al verzoend met een gelijkspel. Maar in de blessuretijd was daar plots, de verder onzichtbare Haller. 0 – 1! Drie punten in de tas en stevig op de achtste plaats. Het bezoekersvak ontplofte van blijdschap. Het door Ten Hag gewenste oogsten, is begonnen. Euforisch ( onder aanvoering een zeer enthousiaste Willem Jansen ) namen de spelers en fans afscheid van elkaar. Op de parkeerplaats ging het feestje vrolijk verder. De rood/witte rookbommen werden ontstoken. De overwinning maakte veel los onder de aanwezige fans. We zagen het met plezier aan.

Aanstaande woensdag is de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Wederom een belangrijke taak voor de fans. Gas geven vanaf minuut 1. FC Utrecht behoeden voor een volgend echec. Immers, de laatste ontmoeting tussen beiden teams resulteerde in een 1 – 5 nederlaag! Ik kan mij eigenlijk ook niet voorstellen dat FC Utrecht zich voor een tweede maal zal declasseren. De beker competitie is de snelste weg naar succes. Een revanche komt nu wel heel gelegen. FC Groningen van de mat af blazen. FC Utrecht op naar de volgende ronde. In een wellicht kolkende Galgenwaard. De fans, ik heb het al vaker genoemd. Zij kunnen op bepaalde momenten de doorslaggevende factor zijn. Willem Jansen begint dat door te krijgen. Als de synergie elkaar weet te vinden, kan het tij ten gunste keren. Zo zijn de fans een belangrijk onderdeel in de oogst tijd van Ten Hag. Zeker met ook nog eens NEC in de planning aanstaande zondag. Mocht ook die wedstrijd gewonnen worden, dan komt plaats 6 aardig in beeld. Een week later volgt Excelsior thuis. Met een beetje geluk staan we dan zelfs waar we eindigde in het seizoen 2015 – 2016! In Tilburg zijn de fans van FC Utrecht opgestaan. Een stimulator. FC Groningen, NEC en Excelsior. Laat de Galgenwaard weer de hel op aarde worden. Het zal een top oogst kunnen worden!

1 Reactie

Reageren
  1. Hendrik1889

    Woensdagavond ??? Veel te koud

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).