Chronische ziekte Chronische ziekte

Chronische ziekte

Chronische ziekte
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Tweeënhalf uur vertier en vermaak in de Galgenwaard. Ik kan mij niet herinneren dat supporters zo lang hebben ‘genoten’ van hun club. Het hotse-knotse-begonia-voetbal kende geen grenzen tegen RKC Waalwijk. Plastic bekers en aanstekers deden de rest.

Tweeënhalf uur vertier en vermaak in de Galgenwaard. Ik kan mij niet herinneren dat supporters zo lang hebben ‘genoten’ van hun club. Het hotse-knotse-begonia-voetbal kende geen grenzen tegen RKC Waalwijk. Plastic bekers en aanstekers deden de rest.

Scheidsrechter Martens wilde graag een statement maken. Dat mag, maar waarom zo lang? Maar goed, FC Utrecht was ook tegen RKC Waalwijk zichzelf niet. Kansen waren er maar het heilige vuur ontbrak. De spelers zakten wederom door het ijs. Ontstellend zwak en rennend en vliegend als een kip zonder kop terwijl het zo goed begon.

Al na vier minuten werd het eerste doelpunt gemaakt. Niet veel later werd Maarten Paes de held van de wedstrijd door een penalty te stoppen. Aanvoerder Willem Janssen speelde daarnaast een erg matige wedstrijd en ook Maher ging door waar hij vorige week mee bezig was. Hij voetbalde niet op zijn niveau.

Toreador

Het gevolg van dit alles werd zichtbaar toen de gelijkmaker werd gemaakt. Toen was de beer los. Veel is onduidelijk, maar dan toch, we gaan beginnen met een warming up. Mijn God, waar zijn we in beland. De uitstekende Douvikas blijft mij verrassen. In tegenstelling tot onze Spaanse toreador. Hij voert een gevecht tegen zichzelf. RKC Waalwijk komt toch nog op een voorsprong toen ze het tweede doelpunt maakten. Buttner vierde het voor de Bunnikside, en daar hoorde natuurlijk een biertje bij. Zou Martens weer naar binnen gaan? Verder leed bleef ons bespaard.

Hake greep in de rust in. De falende Janssen en Maher mochten gaan douchen. Ik zag Mahi invallen en hij deed het prima. Hij heeft toch een streepje voor. Wat als Mahi nu ook het licht zal zien? Hij kan het, maar helaas komt het er nog niet ten volle uit. Van der Streek had pech met een bal die vol op de paal belande. Het gif kwam op een gegeven moment in de wedstrijd en dat had resultaat.

Penalty

Douvikas benutte een penalty waardoor het weer gelijk kwam te staan. Zou het gaan gebeuren? De vele wissels ontregelde ook het spel. Het lukte de spelers van FC Utrecht maar niet om het winnende doelpunt te scoren. Of toch wel? Maar nee, Van der Hoorn? Ja ja, op een gegeven moment kwam daar de 3 – 2. Maar helaas, de rest is geschiedenis. Wederom een zeer teleurstellend resultaat. Weer punten verspeeld tegen de op papier mindere goden.

Het gaat nu wel hard. Het lijkt erop dat het chronisch is bij FC Utrecht. Dus ik hou mijn hart vast voor de uitwedstrijd van aanstaande woensdag tegen NEC. Op naar de bosjes mannen. FC Utrecht moet oppassen niet verder af te zakken. Ik heb geen vertrouwen in woensdag. Ondanks dat er een topselectie beschikbaar is. Voetbal is nou eenmaal voetbal en ik word graag afgerekend. Wellicht kunnen we toch drie punten pakken met lelijk en vervelend voetbal. Het moet dan maar. Daarna op zaterdagavond wederom een bierwedstrijd tegen PEC Zwolle om 21.00 uur. Een op papier mindere tegenstander. Ik neem wel een klein plastic zijltje mee.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

8 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Dacht even dat Bennie aan reflectie begon. Namelijk de chronische ziekte van het FC Utrecht publiek. Deze komen al heel lang meestal negatief in het nieuws en daar speelt Bennie ook een rol in.

  Utrecht heeft geweldige selectie, alleen zo wisselvallig, waar Maher eerst de hemel wordt in geprezen deugt er nu weer niets van en dat geldt voor velen.
  Deze selectie heeft een van Gaal nodig.

 2. Hetty

  WOW, wat leuk en aanstekelijk geschreven. Ik heb geen seizoenskaart, maar je zou er gewoon een nemen na het lezen van dit artikel. Hartelijk dank Ben.

 3. Bromsnor

  Ben heeft de gift van de pen. Bromsnor is geen voetbalfan, maar sit is prachtig proza.

 4. Janah

  Ik ben geen fanatieke volger van de FC. Maar die “chronische ziekte” herken ik wel. Sinds ik mij kan herinneren en zijn toch heel veel jaren, is er een vast patroon. Aan het begin van het seizoen zijn de verwachtingen hoog, er worden een paar wedstrijden gewonnen en de fans praten over de top vijf en Europees voetbal. Dan gaat het mis en bergafwaarts. Uiteindelijk wordt de trainer ontslagen en beginnen we weer van voor af aan.

 5. F van wegen

  Prima verwoord, heel herkenbaar.

 6. Teleurgesteld

  Chronisch kinderachtige supporters ook weer, dat gaat ook maar niet weg.

 7. Rob en Hendrik.

  Top stukje Ben. Hopelijk gaan we toch 4e worden. Dat moet wel lukken met deze selectie.

 8. Scherpschutter

  De verbazing verbaast me. Al sinds het vertrek van van Schaik en ten Hag staat de hele organisatie tenslotte weer in de achteruit. De topsportomgeving is dood. De organisatie wordt weer bemand door een oud-Utrecht vriendenkliek.

  Je hebt voor 3 elftallen aan spelers en niet 1 speler die bij de top-4 in de basis zou staan. Allemaal afvallers uit de top. Net-nietjes. Jaar op jaar speel je voor plek 5-8. Simpel. Meer zal het nooit worden. Minder waarschijnlijk ook niet. Het is de normaalste zaak van de wereld dat je thuis gelijk speelt tegen RKC.

  FC Utrecht is gewoon weer een bescheiden middenmoter, dat met van Schaik’s NEC op een keurige gedeelde 7e plek staat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).