Code pimpelpaars voor de betrokkenen bij de afgelasting van FC Utrecht - Feyenoord - De Utrechtse Internet Courant Code pimpelpaars voor de betrokkenen bij de afgelasting van FC Utrecht - Feyenoord - De Utrechtse Internet Courant

Code pimpelpaars voor de betrokkenen bij de afgelasting van FC Utrecht – Feyenoord

Code pimpelpaars voor de betrokkenen bij de afgelasting van FC Utrecht – Feyenoord
Toen ik zondagochtend tegen 09.30 uur de gordijnen opende, maakte ik mij niet zo veel zorgen. Geen sneeuwvlok te bekennen. Toch maar weer eens de site van het KNMI bezocht. Die liet er geen enkele twijfel over bestaan.

Toen ik zondagochtend tegen 09.30 uur de gordijnen opende, maakte ik mij niet zo veel zorgen. Geen sneeuwvlok te bekennen. Toch maar weer eens de site van het KNMI bezocht. Die liet er geen enkele twijfel over bestaan.

Tegen het middaguur zou een dik pak sneeuw zich meester maken van het midden van het land. De ANWB adviseerde zelfs om niet de weg op te gaan. De Nederlandse Spoorwegen pasten hun dienstregeling aan. Het wachten was op een bericht uit Zeist. Dat bleef uit. Dan maar vroeger als normaal richting de Galgenwaard. Na bijna een uur (vanuit Vleuten) zagen we de Galgenwaard opdoemen. Het was er opvallend rustig.

Velen waren nog onderweg en anderen hadden wijselijk besloten om thuis te blijven. Te gevaarlijk. We besloten de tijd te doden in de Heksenketel. Daar was de warmte en hadden we een mooi overzicht op het veld en de Waterlinieweg. Al wachtend op een paar collega-supporters waar ik wat kaarten voor had geregeld, kwamen de eerste telefoontjes. “We staan muurvast op de snelweg.” Er was geen doorkomen aan. Dat was balen.

De wedstrijd zou toch om 14.30 uur aanvangen. Maar zij deden er alles aan om op tijd te zijn. Ook scheidsrechter Kuipers bracht hulp. De wedstrijd werd voor een half uur uitgesteld. Gelukkig. Dan zou een ieder op tijd zijn. Maar plots kwam er een no go. Net na drieën werd de wedstrijd definitief afgelast. Duizenden supporters hebben zich in een gevaarlijke situatie bevonden. Zowel in als rond de Galgenwaard. Dat is door velen voorzien. Maar diverse partijen en dan met name in Zeist, namen niet hun verantwoordelijkheid.

Zelfs Jules de Corte had in leven kunnen zien dat het een onverantwoorde beslissing was om de wedstrijd door te laten gaan. Een pimpelpaarse kaart voor betrokken partijen. We waren uren kwijt, zonder een bal te hebben zien rollen. Ook Jan Rolink dacht er zo het zijne van. Al ploeterend en vloekend strompelde hij richting de auto. Onderweg maakte ik er het beste van. Schoot links en rechts een mooi winters plaatje. Je moet wat op zo een winters dag toch? Maar treurig blijft het wel. Weg leuke zondag.

Aanstaande woensdag een tweede kans. Dan gaan we naar VVV Venlo. Daar valt nog wat goed te maken. Maar het blijft winter. Daarom gaan we al ruim op tijd richting het zuiden. In de binnenstad van Venlo is het goed toeven. Ons zal niets gebeuren. Als koning winter nu maar geen roet in het eten gooit. Dan wel op tijd de rijen sluiten indien er onverhoopt omstandigheden opdoemen die de veiligheid van de voetbalfans in het geding brengen. Dat belang is verder boven alles verheven!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Het stelt mij overigens teleur dat de toenmalige bouwer Leliveld van het FC-stadion geen verwarming en hierop aangepaste drainage onder grasmat heeft aangelegd waardoor nú minstens 20.000 supporters weer naar huis konden. Hierdoor stonden de vegers machteloos bij de aanhoudende sneeuwval.

 2. Mark

  Wim: Elk eredivisiestadion is verplicht veldverwarming te hebben,……dat is tegen bevriezing, niet tegen sneeuwval.

 3. Katja

  Van tevoren veld afdekken was ook een optie. Ben door de sneeuw heen en weer gefietst/gegleden voor niets.

 4. Captain Obvious

  Nog ergens 6000 m2 zeil liggen Katja? Wat door de materiaalman en een paar hulpjes erop (niet zo’n probleem) en eraf (met 15cm sneeuw best een probleem) gehannest kan worden? Bij voorbaat dank.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).