Code Rood in Enschede | De Utrechtse Internet Courant Code Rood in Enschede | De Utrechtse Internet Courant

Code Rood in Enschede

Code Rood in Enschede
Ramon Leeuwin wordt van het veld gestuurd door de scheidsrechter. Foto: FC Utrecht
Terwijl in Nederland code oranje werd afgegeven, hadden we in Enschede code rood. Na amper tien minuten kreeg Leeuwin rood. En als je bekijkt waarvoor, kan je echt je bedenkingen uiten.

Terwijl in Nederland code oranje werd afgegeven, hadden we in Enschede code rood. Na amper tien minuten kreeg Leeuwin rood. En als je bekijkt waarvoor, kan je echt je bedenkingen uiten.

De 170 fans van FC Utrecht in het bezoekersvak, moesten het ook met lede ogen aanzien. De scheidsrechter van dienst, Lindhout, wees eerst ook nog gedecideerd naar de penalty stip maar gelukkig zag de grensrechter het anders. Er volgde een vrije trap voor Twente. Deze strandde in schoonheid.

Voor FC Utrecht het signaal om de boel op scherp te zetten. Er diende gevoetbald te worden als mannen. En zo geschiedde. Na de onvermijdelijke 1-0 in de 22e minuut, herpakte FC Utrecht zich razendsnel. Al binnen vijf minuten tekende Zivkovic voor de 1-1. FC Utrecht speelde een dijk van een wedstrijd. Met een beetje geluk had FC Utrecht de rust in kunnen gaan met een voorsprong.

Na een lekker broodje beenham, maakten wij ons op voor een spannende tweede helft. Zou FC Utrecht stand houden? De mouwen bleven omhoog en FC Utrecht schakelde zelfs nog een tandje bij. Wat een karakter. Formidabel om te zien. Een uitblinkende Robbin Ruiter. Een onvermoeibare Amrabat. Een sleurende en hard werkende Haller. De 25000 fans van FC Twente ergerde zich groen en geel.

‘Anti voetbal, anti voetbal!’. Zo ervoeren de fans van Twente het spel van FC Utrecht. Totaal ongepast. Zeker, FC Utrecht pakte daar waar nodig enige tijd. Maar Twente zelf bleef onmachtig tegen dit strijdende FC Utrecht. De kans op een overwinning voor FC Utrecht was zelfs groter dan dat de drie punten in Enschede zouden blijven.

De kansen waren er, met name voor Haller. Vanuit Italië is er een bod van tegen de tien miljoen euro op de spits in de maak. FC Utrecht hield een zeer verdiend punt over aan deze wedstrijd. De code rood in Enschede was met mannelijk voetbal en met de strategische keuzes van de trainer Ten Hag, overwonnen. FC Utrecht blijft voor even op de zevende plaats. Slechts vier punten achter op plaats 5.

Aanstaande zondag komt Feyenoord naar de Galgenwaard. Ik mag toch hopen dat de tribunes tot aan de nok toe zijn gevuld. Het zou wederom een wedstrijd op het scherp van de snede kunnen worden. Als FC Utrecht dezelfde passie en strijd gebruikt als tegen Twente, acht ik het niet onmogelijk dat de punten in de Galgenwaard blijven. Maar eens zien wat Ten Hag uit de hoge hoed zal toveren. Zeker nu Leeuwin geschorst is.

Aan de fans van FC Utrecht de schone taak om eindelijk eens op te staan. Laat de Galgenwaard weer een knetterende en fanatieke vesting worden. Zeker gezien het feit dat het bezoekersvak tot aan de nok toe gevuld zal zijn. Ook zullen zoals altijd een aantal fans van Feyenoord de thuisvakken betreden.

Laat de titelkandidaat met de staart tussen de benen de Galgenwaard verlaten. Passie en strijd. FC Utrecht op jacht naar plaats 5. Code rood in de Galgenwaard. Met trots verlieten wij Enschede, met trots zullen wij aanstaande zondag de Galgenwaard betreden. Hopelijk de hel van Galgenwaard.

4 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Laten we hopen dat er inzake het rood voor Leeuwin een beroepsprocedure wordt aangespannen tegen de KNVB, zodat hij in ieder geval a.s. zondag nog mee kan doen tegen Feijenoord.

  2. Luukupuuk

    En zo’n duikelaar die gelijk met z’n handje zwaait om de tegenstander een kaart aan te naaien,
    zou er gewoon achteraf aan de hand vantv-beelden zelf een moeten krijgen.

  3. Danny

    Ik hoop ook op een volle Galgenwaard en een strijdend FC Utrecht, maar ben bang dat we in beide zaken een diepe teleurstelling zullen ervaren.

    Overigens erger ik me groen en geel aan Ten Hag die te pas en te onpas overal wil melden hoe mooi het publiek in Enschede wel niet is.

  4. hendrik1889

    Nooit hadden Twentesupporters meer gelijk, wij kijken al een paar maanden naar “tikkie-breed anti-voetbal”. Weet niet of ik zondag de moed bij elkaar kan rapen om me weer te gaan zitten ergeren aan het “heilige balbezit”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).