Dagelijks struint DUIC’s nieuwe columnist Tom Staal door de Utrechtse straten en komt daar diverse mensen tegen. Onlangs kwam hij een van Neerlands beste koks, Sergio Herman, tegen.
“Ha Sergio wat doe jij nou in Utrecht?”
“Ik open een zaak hier, op de Steenweg.”
“Krijgen we eindelijk (weer) een sterrenzaak in ons statsie?”
“Nou ik verwacht op termijn geen Michelinster.”
“Wat wordt het dan?”
“Het wordt een Frietatelier Tom.”
“Een wat?”
“Een frietatelier.”
“Wat moet ik me daarbij voorstellen? Kunstenaars die schilderen met aardappels?”
“Bijna. Er komen fritesspecialistes die friet bakken tot een kunst zullen verheffen.”
“Het wordt een snackbar dus.”
“Nee, nee, nee absoluut niet. We serveren een mes en een vork erbij, zeker geen snackbar. We gaan ook nog geen snacks verkopen, wel groentegerechten.”
“Een soort frietwinkel dus?”
“Nee, nee, nee Tom. Het wordt een frietatelier, dat is toch echt wel even wat anders dan een of de Frietwinkel.”
“Hoe gaat die tent heten eigenlijk?”
“Frietatelier Amsterdam.”
“Wat?”
“Frietatelier Amsterdam.”
“Waarom?”
“Onze flagshipstore staat in Amsterdam.”
“Je wat?”
“Onze flagshipstore.”
“Gaat het wel helemaal goed Sergio? Een flagshipstore? Je begint een patatbakketen. En dan nog iets. Zie je die toren daar? De Dom?”
“Ehh ja.”
“Waar denk je dat we zijn? In Utrecht beste Sergio. Enfin, je komt patat bakken hier?”
“Nou nee, daar heb, althans, daar zoek ik personeel voor. Ik zoek om precies te zijn Fritesspecialistes.”
“Wat?”
“Fritesspecialistes.”
“Niet gewoon iemand die patat kan bakken?”
“Nee die bakken al overal, ik zoek echt specialistes.”
“OK, en lukt dat een beetje?”
“Nog niet echt, maar daar heb ik wat op gevonden. Ik heb een blonde muts ingehuurd, een soort Marjolein, en die struint alle horecazaken in Utrecht af en als ze daar goed personeel tegenkomt dan geeft ze die haar visitekaartje en vraagt hem of haar om bij ons te komen werken.”
“Ze gaat dus serieus langs cafés en restaurants om daar personeel te stelen?”
“Euhhh, nou nee ze vraagt het heel aardig.”
“Ja maar dat personeel werkt daar. Kun je niet een uitzendbureau inhuren, paar posters plakken, advertentietje in de uitloper, zoiets?”
“Ehh ja nou in Amsterdam voor onze flagshipstore aldaar hebben we het ook zo gedaan. Dat werkte prima.”
“Tsja Sergio, wij zijn alleen Amsterdam niet, gekkie.”
Dit artikel stond ook in de DUIC krant van deze week. Lees hier de gehele krant nog eens terug:
10 Reacties
ReagerenWederom goed om eens een Amsterdamse zaak te zien in Utrecht. Kunnen we wat van leren
Wat kunnen en moeten wij dan leren Bert?
He Tom leuk dat we je op deze manier weer tegen komen, top dat je er weer bent.
Lekker in Amsterdam blijven, denk ik. Bovendien hebben wij al een goede biologische frietwinkel in de Vinkenburgstraat.
Mooi om door de flauwekul van deze gebakken lucht heen te prikken.
De naam Amsterdam op een gevel in Utreg….
Ik ga er zeker eens eten, ben heel benieuwd.
Who cares welke naam er op de gevel staat. Kinderachtig en zielig om daarover te piepen.
Er is geen Flagshipstore van Frites Atelier Amsterdam in Amsterdam. De eerste en tot nog toe enige vestiging is in Den Haag. Dus Tom moet zijn huiswerk beter doen voordat hij lollig gaat wezen.
Dan stop je PowNed omdat je het (terecht overigens) ‘kleuter-TV’ vindt, om vervolgens met een buitengewoon puberaal stukje over een frietatelier van een gerespecteerde meesterkok op de proppen te komen. Teleurstellend. Nee, ik zie Staal zich ook de komende jaren niet ontwikkelen van het niveau van studentikoze oppervlakkige flierefluiter tot een serieuze journalist van aanzien. Het zit er gewoon niet in, al is het zonder meer een verademing om het voortaan zonder bewegend beeld en geluid van Staal te hoeven doen.
ha Will, het zijn serieus zijn eigen woorden op een vraag in een interview waarom hij het hier Frietatelier Amsterdam gaat noemen, dus als je Adje Hominem wilt spelen prima, maar schoffel de boel dan onderuit met feiten en doe dus zelf even je huiswerk. Doei
Haha, ik heb Dhr Hermans heel hoog zitten. Maar tja, als je met dhr Staal mag praten moet je voorbereidt zijn op ongezoute frieten…….uuuuh kritieken. TopTom