Column Tom Staal: Hoeren | De Utrechtse Internet Courant Column Tom Staal: Hoeren | De Utrechtse Internet Courant

Column Tom Staal: Hoeren

Column Tom Staal: Hoeren
Tom Staal. Foto: Bas Niemans
We hebben geen fatsoenlijke hoerenbuurt meer in stad. Nu kun je discussiëren of een hoerenbuurt überhaupt fatsoenlijk kan zijn. Het laatste wat ik zelf wil, is een fatsoenlijke beurt als ik naar de hoeren ga, die kan ik thuis ook krijgen. Naar de hoeren gaan in Utrecht is er al een tijdje niet meer bij. En das kut, of juist niet. Een beetje stad heeft naar mijn mening een rosse buurt. Utrecht had er drie.

We hebben geen fatsoenlijke hoerenbuurt meer in stad. Nu kun je discussiëren of een hoerenbuurt überhaupt fatsoenlijk kan zijn. Het laatste wat ik zelf wil, is een fatsoenlijke beurt als ik naar de hoeren ga, die kan ik thuis ook krijgen. Naar de hoeren gaan in Utrecht is er al een tijdje niet meer bij. En das kut, of juist niet. Een beetje stad heeft naar mijn mening een rosse buurt. Utrecht had er drie.

In de binnenstad was er raamprostitutie, in de Hardebollenstraat. Daar zaten niet bepaald de lekkerste wijven. Over het algemeen Zuid-Amerikaanse vrouwen met een pensioengerechtigde leeftijd en het formaat van een Leopard 2 tanker. De andere, en wat mij betreft was het de mooiste, buurt zat op het Zandpad, de bootjes. Ofwel: het rooie lampe fees. Een unieke en fijne buurt. Weinig overlast voor de buurt en lekkere wijven. Dhr. Wolfsen sloopte eigenhandig beide buurten en zwaaide vervolgens af. Vreemd genoeg gaan ze vlakbij het Zandpad een nieuwe buurt bouwen. Dat is niet uit te leggen en dat ga ik dus ook niet doen.

Het gevolg is dat we op dit moment enkel nog de Europalaan hebben. En dat is niks. Zonder enige vorm van respect, maar ik stop ‘m nog liever in een beker met sillyputty (smurfensnot) dan in een dame aldaar. Er is één voordeel, vooral voor thuis heren. Je hebt gegarandeerd geen tandafdruk op je eikel. De Europalaan zit vlak voor een Praxis, wat de mededeling aan vrouwlief: ‘Ik ben even naar de bouwmarkt om het plafond te witten’, een compleet andere lading geeft.

Wat moet er gebeuren? Er komt straks dus een nieuwe buurt, maar wie zorgt ervoor dat dezelfde shit die volgens Wolfsen plaatsvond op het Zandpad en de Hardebollenstraat straks niet weer gebeurt? Deze branche zal altijd criminelen aantrekken. De hoerenloper vertrouwen in het verantwoordelijkheid nemen om misstanden te melden, is ook geen waterdicht plan.

Onlangs stond de organisatie Non Nobis op. Een organisatie die veel ervaring heeft met verslavingszorg. Zij willen eigenlijk alle zorg uit handen nemen. Zij kopen een pand, zorgen voor betalingen van de dames voor de kamerhuur, voor de veiligheid en ik neem aan dat ze ook de gezondheid en gemoedstoestand van de dames in de gaten houden. Zij zitten tussen exploitant en de dame, althans zo spiegelt Non Nobis het voor.

Ik wil zeker niet elke prostituee wegzetten als een zielige verslaafde, maar feit is wel dat heel veel dames van plezier niet zo heel veel plezier hebben. Dan is het goed als hulpverleners de boel in de gaten houden. Dat lijkt me beter dan dat de gemeente of een exploitant met enkel winstoogmerk de boel gaat runnen.

Tom Staal

Tom Staal

Tom Staal verwierf landelijke bekendheid als nietsontziende verslaggever van GeenStijl en later bij omroep PowNed. Inmiddels is hij weer aan de slag voor Geenstijl. Als rasechte Utrechter schrijft hij voor DUIC columns over wat hem opvalt in de stad. Foto: Bas Niemans

Profiel

11 Reacties

Reageren
 1. Beppie

  Zwak column,,,

 2. Darryl

  Hoeren eikel kut wijven shit en Leopard 2 tankers (? in de oorlog noemden we dat gewoon een tank). Goeie column!

 3. Merijn van der Vliet

  Jezus, die Tom ziet er oud uit voor een puber van 16!

 4. Rob

  Wat een matige column weer inderdaad. Laten we deze rubriek omdopen tot ‘Tom staal zanikt over uitgekauwde onderwerpen’.

 5. Laurens

  Jezus wat een armoe dit stukje. Waarom moet je een verder goed bedoeld betoog voor meer controle in de prostitutie inleiden met drie alinea’s grove en smakeloze beledigingen?

 6. Toine Goossens

  Hé Tom, mooie steen in de stilstaande vijver. De golven spoelen als een tsunami door de burelen van regelend Utrecht.

  Volgens mij wordt er stiekem aan een fantastische oplossing gewerkt.

  Ik lees net dat er in het voormalig sorteergebouw van de PTT piepkleine, dure woon/werk eenheden worden gebouwd. De locatie is werkelijk perfect. Een vergeten stukje Utrecht tussen het spoor en het de Kruisvaart. Het drukste spoor van Nederland ligt om de hoek. Is de auto overlast van de klanten gelijk prachtig mee opgelost. Komt ook de Moreelsebrug perfect uit. Klanten uit de binnenstad kunnen even langs wandelen.

  Ik ben benieuwd wie de app gaat aanbieden waarmee de prostituees en de klanten veilig, want onder naam en toenaam, met elkaar in contact kunnen komen.
  Door een koppeling aan de app vinden ter zake relevante meldingen plaats, zodat overheden zich geen zorgen meer hoeven te maken. Anoniem uiteraard, tenzij de gegevens voor opsporing noodzakelijk zijn.
  Het aantal geslaagde contacten is een prachtig uitgangspunt voor het controleren van de omzet. Wordt de boekhouding voor de dames ook een fluitje van een cent.

 7. Rietje

  Je zult als hardwerkende Utrechtse prostituee toch een Tom Staal moeten doen….
  Maar even serieus: Misschien kun je je eens afvragen waarom je op zo’n denigrerende toon over vrouwen denkt te moeten praten Tom.
  Praat je ook zo tegen je moeder ?
  De mijne zou een fles chloor in je mond leeg gieten om de viezigheid mee weg te spoelen.
  je dacht misschien dat je stoer was, maar het is echt meer dan sneu. Echt.
  En DUIC: was dit nou echt een goed idee ?

 8. Merijn van der Vliet

  Ja Laurens, Tom Staal is een vurige pleitbezorger voor hulpverlening aan lekkere wijven waar hij zijn lul wel in zou willen steken.

 9. Simone

  wat een ontzettende vrouwonvriendelijke toon in je column Tom.
  Ik ben blij dat deze vrouwen -die er heus niet allemaal voor hun lol zitten- jou in elk geval niet tegenkomen.

 10. Paula

  Zo wat ben ik blij dat ik tot de lekkere wijven behoor, kan ik tenminste als ik ooit de prostitutie in zou gaan een grote NEE aan jou verkopen .

 11. Simone

  Goh wat een ongelooflijk lullig stukje,… wil je het over prostitutie hebben? want eigenlijk gaat dit stukje ontzettend over jezelf… Duic: ehhhh???

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).