Dag 4 – Ondernemers in Taiwan: Mid Autumn Festival | De Utrechtse Internet Courant Dag 4 – Ondernemers in Taiwan: Mid Autumn Festival | De Utrechtse Internet Courant

Dag 4 – Ondernemers in Taiwan: Mid Autumn Festival

Dag 4 – Ondernemers in Taiwan: Mid Autumn Festival
Foto Baerte
Vandaag is het een bijzondere dag: Mid Autumn Festival. Taiwanezen vieren dat de grootste maan van het jaar zichtbaar is. De meeste mensen genieten van een vrije dag, maar dat zit er voor ons niet in. Er is werk aan de winkel!

Vandaag is het een bijzondere dag: Mid Autumn Festival. Taiwanezen vieren dat de grootste maan van het jaar zichtbaar is. De meeste mensen genieten van een vrije dag, maar dat zit er voor ons niet in. Er is werk aan de winkel!

We zijn met vertegenwoordigers van 7 bedrijven uit de Utrechtse regio in Taiwan om samen de snelste routes naar partners en opdrachtgevers te vinden en om te laten zien dat Utrecht een geweldige vestigingsregio is.

Om 9 uur opent Jan van Zanen de derde dag van het ‘Ecomobility World Forum’ met een keynote speech voor een volle bak. Hij staat stil bij het belang van gezond stedelijk leven en de belangrijke bijdragen van ondernemers daaraan met innovatieve producten en diensten. Deze in onze regio ontwikkelde producten en diensten kunnen bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen in steden over de hele wereld. Dat moeten we uitdragen!

Een goed voorbeeld hiervan is Baerte de Breij van Stedin die met beslissers uit Auckland en Brisbane doorpraat over smart charging. Hij komt zelfs in gesprek met Bruce Chen, oprichter en bestuursvoorzitter van Delta Electronics, een van de grootste elektriciteitsbedrijven van Taiwan, met vestigingen over de hele wereld. Dit gaat ongetwijfeld leiden tot een vervolgafspraak met Delta.

In de loop van de dag wordt ons team uitgebreid met Fons Nelen en Ber Albers van wateradviesbureau en IT bureau Nelen & Schuurmans, en Rani Izhar van OKRA landschapsarchitecten. Fons vliegt in vanuit Vietnam waar zijn bedrijf actief is. Deze twee Utrechtse bedrijven namen deel aan de eerste missie naar Taiwan vorig jaar oktober en verworven daarna samen met Taiwanese partners een opdracht. Bij ons bezoek aan Taoyuan morgen gaan ze die stad digitaal ‘onder water zetten’. Benieuwd hoe onze gastheren daarop gaan reageren.

’s Avonds nemen we de High Speed Rail van Kaohsiung naar Taichung, een miljoenenstad halverwege de westkust van het land. We zoeven met 300 kilometer per uur door het donker. Tegen de donkere hemel zie ik in de verte vuurwerk. Het is nog even Mid Autumn Festival.

Tot morgen,

Jaap Breugem
Director of International Affairs
Economic Board Utrecht

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).