Dat vervloekte kunstgras - De Utrechtse Internet Courant Dat vervloekte kunstgras - De Utrechtse Internet Courant

Dat vervloekte kunstgras

Dat vervloekte kunstgras
Ondanks dat het een vrijdagavond betrof, was het bezoekersvak bijna uitverkocht. En dat ondanks de avond spits. Wij stonden in dubio hoe te gaan. Uiteindelijk gekozen voor een vervroegde busreis van Oud Bunniksiders. De ”boefjes” van weleer.

Ondanks dat het een vrijdagavond betrof, was het bezoekersvak bijna uitverkocht. En dat ondanks de avond spits. Wij stonden in dubio hoe te gaan. Uiteindelijk gekozen voor een vervroegde busreis van Oud Bunniksiders. De ”boefjes” van weleer.

Ruim voor de files waren we al bij een plaatselijke horeca ondernemer. Utregse liederen uit de speakers. Gezelligheid troef. De verhalen over vroeger……….. deden ook de vaste stam gasten van de locatie verbazen. Zij vonden het prachtig. Nog immer heeft de Bunnikside een onuitwisbare indruk achtergelaten. Net als de liefde voor de club FC Utrecht. Die is en blijft voor eeuwig. Op de klanken van Frans Bauer sloten we het verblijf in de locatie af. Te vroeg kwamen we bij het stadion aan. De kou in. Wij bleven liever in de bus. Na enig overleg toch maar op verzoek de bus verlaten. Met trots een mooie vlag opgehangen. De Oud Bunniksiders waren na tientallen jaren weer terug daar waar ze ooit begonnen. Een goed stel hoor, sprak ooit Theo Reitsma!

FC Utrecht speelde een prima wedstrijd. Helaas gooide het kunstgras roet in het eten. Het is en blijft een gedrocht. PEC Zwolle is het gewend. Maar toch was en bleef het FC Utrecht die de controle over de wedstrijd hield. Het team van Ten Hag stond prima. Na een half uur was het Van der Streek die voor de verdiende 0 – 1 tekende. Een logisch gevolg van het overwicht van FC Utrecht en het aantal kansen. Er was ook een akelig incident tussen Jensen en Leeuwin. Een frontale botsing in de eerste helft. Dat zag er op het oog niet best uit. Hopelijk valt het allemaal erg mee. In de tweede helft moest PEC Zwolle natuurlijk komen. Zij wilden hun hoge klassering  niet uit handen geven. Dat bood ruimtes aan FC Utrecht. De kansen waren er. Maar dit maal was het Kerk die het vizier niet op scherp had. Niets ten nadele van Kerk, maar hij zal toch echt moeten gaan schaven aan zijn doelpunten productie. Goed is niet genoeg, het moet beter. Je kan niet altijd een talent blijven. Met wat meer doeltreffendheid had FC Utrecht de 3 punten in de tas. Nu bleven we steken op 1. Vooraf waren wij er tevreden mee. Gezien de wedstrijd, 2 verliespunten. Aangaande de FC Utrecht supporters in het bezoekersvak, een compliment waard. Gedurende 90 minuten hebben ze de sfeer bepaald in Zwolle!

Aanstaande zondag de kraker tegen Feyenoord. Ik mag toch hopen dat de Galgenwaard is uitverkocht. Zo links en rechts luisterend schat ik tegen de 1800 supporters van Feyenoord. Het bezoekersvak uitverkocht en de rest verdeeld over de tribunes. Een weerzien met Amrabat. FC Utrecht kan zondag goede zaken doen. Bij winst is plaats 4 weer aan ons. Dient PEC Zwolle wel te verliezen. Aan Kerk de schone taak om deze week aan zijn afwerking te werken. Die afwerking zal tegen Feyenoord van cruciaal belang zijn. Het gaat om plaats 4. Op natuur gras. Gelukkig!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
 1. Echte Supporter

  Ik snap dat verheerlijken van de (oud) Bunnikside nooit zo goed. Ben klaagt hier nogal eens over de verplichte combi-regelingen, welnu daar is een deel van de Bunnikside en andere “supporters/relschoppers” toch echt verantwoordelijk voor. Gewone supporters zoals ik, verdommen om naar uitwedstrijden te gaan zolang dat niet buiten een combi-regeling om kan. Geldt ook voor het hebben van een verplichte clubcard. Nee Ben, gajes heeft veel verziekt, dat jij ze “boefjes” noemt moet jij weten, maar het slaat nergens op. Voetbalgerelateerd wangedrag is nooit goed te praten of te rechtvaardigen en ik kan dat soort gasten echt geen supporters noemen. De club die zij zo lief zeggen te hebben mag opdraaien voor de boetes etc.

 2. stanley

  het ging goed tot dat Jules de Korte, Edson Traagheid in bracht, de garantie op een tegendoelpunt. Kunnen al die voetbalprofessoren zoals Ten Hag, zn rechterhand Evert Bleuming etc niet een gewone modale linksback kopen die z’n man niet op 5 meter dekt.
  Hoe moeilijk kan het zijn, je speelt af en toe heel goed wedstrijden maar geeft veel te veel punten weg aan laagvliegers als Groningen, Nac en Twente (8 in getal) . Zwolle is een betere tegenstander maar weer verspeel je knullig 2 punten.
  Dit seizoen is één van de slechtere dit jaar, het voetbal is slecht, topploegen (behalve PSV) zijn de draad kwijt en wij laten 8 punten liggen tegen degradatiekandidaten.
  Met die 8 punten had je wel in de top gestaan, nu is het weer net niet.
  Hoezo winnaarsmentaliteit, “het moet beter” ?
  Ik zie een 6jes-mentaliteit en vooral tevredenheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).