De avond van Gustafson | De Utrechtse Internet Courant De avond van Gustafson | De Utrechtse Internet Courant

De avond van Gustafson

NAC Breda, laatste op de ranglijst van de Eredivisie, was op vrijdagavond met ruim 400 supporters aanwezig in de Galgenwaard. Dat is een compliment waard. Net zoveel supporters van FC Utrecht zaten in vak U. De Van de Maarel-fanclub. Ze staken elkaar de loef af in een gezellige Galgenwaard. Best vermakelijk.

Het werd weer eens tijd voor een klinkende overwinning van FC Utrecht. Hoognodig om weg te komen uit de onderste regionen. Gezien het aantal kansen wat FC Utrecht onbenut liet, kon de deksel wel eens op de neus krijgen. Het was van beide kanten niet spectaculair, maar de wil was aanwezig.

Het oogde rommelig. Spits Dessers zat op de bank. Wat had hij graag willen vlammen tegen zijn oude club. Helaas voor hem kwam hij niet in actie. Klaiber speelde een ongelukkige wedstrijd. Dat laat onverlet dat FC Utrecht verdienstelijk op 1 – 0 kwam. Diep in blessuretijd van de eerste helft mocht Gustafson via een penalty de 1 – 0 inschieten. Gelijk daarna floot scheidsrechter Kuipers voor de rust.

Altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft ging FC Utrecht aanvallen. Binnen enkele minuten was het wederom Gustafson die de  2 – 0 maakte. Een prima goal. Je zou denken dat het verzet van NAC Breda werd gebroken. Maar niets was minder waar. Het werd zelfs 2 – 1. NAC bleef aandringen. Maar uiteindelijk was het toch FC Utrecht die de punten in de Galgenwaard hield. Een terechte overwinning.

Stapje voor stapje wordt FC Utrecht beter. Of we er al zijn? Nee, nog lang niet. FC Utrecht kan zich nu voorbereiden op weer een thuiswedstrijd. En niet de minste. 20 oktober speelt FC Utrecht tegen AZ Alkmaar. Dat is andere koek. Advocaat kan twee weken sleutelen, en de medische staf heeft net zoveel tijd om geblesseerde spelers fit te krijgen.

De wedstrijd tegen AZ Alkmaar zal wederom in de avond gespeeld worden. Hopelijk is Gustafson er weer bij. Avondwedstrijden liggen hem wel. De aankomende dagen zal de zon niet weg te slaan zijn boven de Galgenwaard. Neem het ervan. En voor de parel van het zuiden rest niets meer dan de donkere wolken.