Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De opkomst was het hoogtepunt’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De opkomst was het hoogtepunt’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De opkomst was het hoogtepunt’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De opkomst was het hoogtepunt’
De opkomst van de spelers was voor ons het hoogtepunt van de koude zondagavond. Spectaculair vuurwerk en een leuke actie voor Ryan Flamingo. Vooral op de City Side zag het roze. Flamingo is een talent en een goed ventje. Daar komen we verder mee. Mede dankzij een gratis kaartenweggeefactie van FC Utrecht tikten we ruim over de 20.000 bezoekers aan. Of we veel van die mensen terugzien, is te betwijfelen.

De opkomst van de spelers was voor ons het hoogtepunt van de koude zondagavond. Spectaculair vuurwerk en een leuke actie voor Ryan Flamingo. Vooral op de City Side zag het roze. Flamingo is een talent en een goed ventje. Daar komen we verder mee. Mede dankzij een gratis kaartenweggeefactie van FC Utrecht tikten we ruim over de 20.000 bezoekers aan. Of we veel van die mensen terugzien, is te betwijfelen.

Het eerste half uur was het pijn in de ogen. Een spits die dolende is in de woestijn. Een verdediger die niet kan opbouwen en een team als slappe vaatdoeken. Met veel respect voor Excelsior keken we naar hun prestaties. Excelsior bleef fier overeind. En dat in de Galgenwaard. Daar waar Ajax onlangs nog met de staart tussen de benen afdroop. FC Utrecht is nog steeds alles of niets. In de rust konden we de balans opmaken. Als de tweede helft niet beter zou zijn, dan kon het weleens misgaan. Zeker toen Van der Hoorn geblesseerd het veld moest verlaten. Bozdogan was zijn vervanger.

Utrecht wakker worden

Excelsior kwam goed uit de startblokken. Dat resulteerde binnen tien minuten de 0 – 1 voor Excelsior. Het was aan Barkas te danken dat het lang bij 0 – 1 bleef. FC Utrecht had afgeschminkt kunnen worden door Excelsior. Dit FC Utrecht was rijp voor de slacht. En het was dan ook logisch dat de 0 – 2 binnenviel. Schaam je kapot, Zuidam rot op, Utrecht wakker worden en nog wat van die onvriendelijke teksten. Gelukkig bleef het daarbij en is er geen onderbreking van de wedstrijd geweest.

Jans voerde diverse wissels toe. Hij moest wel. Anders kwam de laatste plaats snel weer in zicht. Bozdogan haalde doeltreffend uit en daar was de 1 – 2. Nog ruim twintig minuten te gaan. De Galgenwaard ging er nog eens achter staan. Zelfs een van de minste spelers bij FC Utrecht verscheen in de frontlinie. En dat had gelijk resultaat. Sagnan met de 2 – 2. Hij vierde het door zijn shirt uit te trekken. Gele kaart als bonus. Dom! FC Utrecht op plaats 16.

Sparta

Nu twee weken de tijd om voor te bereiden op Sparta uit. Sparta staat top-6. Voor de FC Utrecht supporters een verplicht buscombi. Na 5 minuten volledig uitverkocht. We zaten er dus naast. Maar niet getreurd, de kaarten zijn weer binnen en we gaan er een gezellige dag van maken. De wedstrijd begint om 16.45 uur. FC Utrecht moet uit de gevarenzone komen. Dat zal tegen Sparta verdomd lastig zijn. Maar het moet. Al sprokkelend komen we er wel. Maar een zestiende plaats is niet waar de club moet staan. Jans blijft niet te benijden. Het is halen en brengen. Maar de spelers moeten het doen en laten zien. Weg uit die onderste regionen. Het zal de gemoedsrust binnen de supporters goed doen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

12 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Utreg blijft in verdomhoekje zitten.
  Binnenkort zal de roep naar nieuwe trainer wel weer komen.
  Onze columnisten, Pep en zijn broer en Ben doen daar altijd snel.en opportunistisch aam mee.

  Zal.het niet eens tijd worden de.columnisten te vervangen.

 2. Johan

  Dit was dé wedstrijd waarin Utrecht het had moeten en kunnen laten zien beste Ben. Utrecht kon en heeft het níet laten zien. Nog steeds op een degradatieplaats. Al sprokkelend komen we er NIET. Want dat doet de concurrentie ook.

 3. Utrechtvoorutrecht

  Fijn dat Ben toch weer binnen zit bij Sparta, weer dikke vinger naar de rest van de supporters.

 4. Katja

  Uiteraard weer géén winstpartij, dat gebeurt altijd als er vuurwerk ontstoken wordt en een bizarre lichtshow. Kom op Utreg, doe effe normaal.

 5. RaRa

  Sportief voorbij gesneld door Excelsior, Sparta, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle….
  Je gelooft het niet.
  Dit seizoen handhaven en dan de bezem door de hele club.

 6. Bunniksider Jaren 70

  Zodra Utrecht een lekkere combinatie op de mat wilde leggen maakten de Excelsior spelers even een professionele overtreding die niet werden bestraft door de scheidsclown. De oude Bunnikzijde zou de hele wedstrijd tegen die man aan hebben geschreeuwd.

  Daarna lieten de buitenkansjes van Jordy Zuidam verdedigend steekjes vallen en daar was het wedstrijdbeeld. Aan het einde van de wedstrijd ontglipte Utrecht de scheids en de plannetjes van Excelsior en sloeg de vlam in de pan.

  Utrecht heeft zeker ook in de verdediging en op het middenveld versterking nodig.

 7. Yoshua

  @katja,
  Het is wel waar, vuurwerk, licht en knalshow, dan winnen we niet.

  We hebben vijf wedstrijden niet verloren, dat is goed nieuws.
  Staan niet meer laatste, ook goed nieuws.
  Helaas hebben we 100 miljoen verdiend, slecht nieuws.
  Zou graag willen ruilen met de Eagles.
  Spelers met een waarde van een zak met statiegeld blikjes en een top trainer.
  Keer op keer laat de fantastische René Hake top wedstrijden zien.
  René Hake was niet goed genoeg voor onze FC.
  Koekoek.

 8. Ridele

  Het moet blijkbaar zo zijn dat er weer gewisseld moest worden om de zaak een beetje op te peppen.
  Uitgerekend Bozdogan {wissel} maakt de goal dat Utrecht de aansluiting geeft en door alle hens aan dek wordt het nog een gelijkspel (wat een geluk}!
  Hou toch eens een basiselftal aan waar je probeert alles uit te halen. Laat geen spelers zoals Boussaid of Bozdogan op de bank zitten.
  zo wordt het nooit wat met al dat vreemde gewissel.
  Een geluk : we hebben weer 1 punt.

 9. JdV

  Met mazzel toch nog puntje thuis tegen een topper als Excelsior. Klasse. Volkomen terecht ook die gedeelde 16e plaats!
  Wij worden KeukenKampioen!

 10. Katja

  @Yoshua : Ik begreep ook al niet waarom Hake geen contractverlenging kreeg, en Silberbauer opeens voor 2-1/2 jaar wel.

 11. Koser

  Top drie bestormers

 12. W

  Het positieve is dat we na een 0-2 achterstand terug kwamen tot 2-2. Daarnaast deden de invallers het goed. Weer niet verloren in deze lastige situatie. In de winterstop een paar gerichte versterkingen (in overleg met Jans), dan kunnen we de tweede seizoenshelft weer gaan klimmen.
  Vuurwerk voor de wedstrijd was trouwens top!
  Moeders was mee en het was gezellig. De supporters bleven achter Utrecht staan, veel zingen.. allemaal positief! Dag zwart kijkers

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).