De schrik sloeg ons deze week om het hart | De Utrechtse Internet Courant De schrik sloeg ons deze week om het hart | De Utrechtse Internet Courant

De schrik sloeg ons deze week om het hart

De schrik sloeg ons deze week om het hart
In een waterkoud Goffert park was de stemming gisterenmiddag positief. Het bezoekersvak herbergde 180 fans. Er was een indrukwekkende minuut van stilte. FC Utrecht kon steviger in het linkerrijtje terecht komen en tevens de achterstand op NEC verkleinen.

In een waterkoud Goffert park was de stemming gisterenmiddag positief. Het bezoekersvak herbergde 180 fans. Er was een indrukwekkende minuut van stilte. FC Utrecht kon steviger in het linkerrijtje terecht komen en tevens de achterstand op NEC verkleinen.

De eerste helft was niet hoogstaand maar wel het aankijken waard. Over en weer wat kansjes en ondanks het steriel ogende spel had FC Utrecht de 0-1 op de schoen. Helaas faalden de spelers van FC Utrecht. Met een gerust hart, zochten wij in de rust de catering op. FC Utrecht ging hier echt niet verliezen. De tweede helft was echter niet van het niveau waar we op hoopten. De niet al te slimme actie van Ayoub, kost je drie punten. Na de 1-0 lukte het FC Utrecht niet om de bovenliggende partij te worden. Te veel breed spel en ballen terug. We misten echt het fanatisme om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te prikken. Verliezen tegen dit NEC is eigenlijk om je te schamen. NEC jaagt met hun spel de fans van de tribune. Een 0-3 afstraffing had hun verdiende loon moeten zijn. Maar een aantal spelers bij FC Utrecht gaf niet volledig thuis. Haller was daar in hoge mate een van. Er zit zo veel meer in dit FC Utrecht. Als dat er op termijn uit gaat komen, spelen we moeiteloos mee om een prijs. Natuurlijk, we zijn nu koploper. Maar wel van het rechterrijtje. Speelronde 13 bracht FC Utrecht niet veel goeds vandaag. Na het duel konden de spelers het nog wel waarderen dat de fans de reis hadden gemaakt. Ze werden met applaus bedankt.

Begin deze week was er paniek. Ik kreeg een bericht. Frans van Seumeren stopt er mee! Geloofde er geen zak van. Ik moest maar kijken naar RTV Utrecht. Achteraf, een storm in een glas water. Frans is het een en ander beu. Als dat niet verandert, trekt hij de stekker er uit. Dat waren ongeveer zijn woorden. Ik geloof daar niet in. Tientallen miljoenen laten verdampen? Ik begrijp hem wel. Tevens besloot hij weer de nodige namen droppen voor het transfer window dat aanstaande is. Met name de naam Haller zal weer veel vallen. Sportief moeten we wellicht weer een veer laten in de winter. Frans maakt zich zorgen om de fans. De fans maken zich zorgen over de selectie die overblijft na de winterstop. Hoe is het in hemelsnaam met Boymans? Zal hij dit seizoen ooit nog aan spelen toekomen? Haller weg in de winterstop? Wie moet dan scoren? Zo maar wat opmerkingen vandaag in het bezoekersvak.

En dan de fans. Frans is een aantal zat. Maar hij wist ook toen hij instapte dat al tientallen jaren de fans van FC Utrecht de club een uiterst kwalijke naam hebben bezorgd. Een volksclub als FC Utrecht herbergt nu eenmaal alle lagen van de bevolking. Ook zij met andere waarden en normen. Net zoals al tientallen jaren de diverse besturen, directeuren, spelers en sponsoren de club bijna naar de rand van de afgrond hebben gebracht. FC Utrecht is een club waar altijd wat aan de hand is geweest en zal blijven. Er uitstappen zou een slecht scenario zijn. Maar tientallen miljoenen afschrijven en de club desolaat achter laten zie ik toch echt niet gebeuren. Hoe zeer ik Frans ook snap. Zondag maar eens winnen van Heracles. De strijd gaat beginnen. Laten we het hopen. Een speciale datum aanstaande zondag 29 november. Het is dan precies tien jaar geleden dat David di Tomasso kwam te overlijden. De overwinning zal hem goed doen daar boven.

Ben ten Boden

3 Reacties

Reageren
  1. Henk

    “We misten echt het fanatisme om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te prikken”…..dat is precies het probleem onder deze trainer. De wil om “het gras op te vreten” ontbreekt totaal.

  2. Rob Hebenaar

    Haller gaat in de winterstop naar AJAX…..
    Hij wil hogerop!

  3. Jan

    “We misten echt het fanatisme om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te prikken”

    Dit is inderdaad al een jaar of 45 het probleem; gebrek aan kwaliteit en dus voetballen tussen plaats 7 en 15…

    Wel leuk om te lezen in dit kinderopstel dat de voormalige leider van de supportersvereniging aangeeft “dat al tientallen jaren de fans van FC Utrecht de club een uiterst kwalijke naam hebben bezorgd”. Zelf heeft Ben daar natuurlijk part noch deel aan gehad, de hypocriet ten voeten uit zou ik willen zeggen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).