De schwung ontbreekt nog bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De schwung ontbreekt nog bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De schwung ontbreekt nog bij FC Utrecht

De schwung ontbreekt nog bij FC Utrecht
Foto's: Ben ten Boden
Na de verbluffende overwinning op Heracles Almelo waren wij benieuwd hoe FC Utrecht het zou doen tegen FC Groningen, een club die momenteel in vorm is. De verwachting was dan ook dat er een behoorlijk aantal supporters naar de Galgenwaard zou komen. Dit viel echter tegen.

Na de verbluffende overwinning op Heracles Almelo waren wij benieuwd hoe FC Utrecht het zou doen tegen FC Groningen, een club die momenteel in vorm is. De verwachting was dan ook dat er een behoorlijk aantal supporters naar de Galgenwaard zou komen. Dit viel echter tegen.

In de opstelling doemde de naam van Kramer op. Dat moest haast wel betekenen dat Bahebeck niet fit was voor de wedstrijd. Er zit namelijk veel meer spel in Bahebeck dan in Kramer en juist in thuiswedstrijden moet FC Utrecht aantrekkelijk en aanvallend voetbal laten zien. Het publiek smult daarvan. Kramer kan altijd nog de laatste twintig minuten ingezet worden.

De eerste helft was niet aantrekkelijk om naar te kijken. FC Groningen hield moeiteloos stand. In de rust kwam er een bizarre melding via sociale media binnen. Een medewerker van FC Utrecht heeft zich openlijk uitgelaten en schreef: “Yes, Ajax mijn helden en Utrecht is ook mijn clubje, maar Ajax is mijn eerste liefde.” Dit bericht had betrekking op de overwinning op Real Madrid. Het was een niet al te verstandige opmerkingen. Het toont namelijk weinig respect voor FC Utrecht.

Tweede helft
De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. FC Groningen bleef stabiel en FC Utrecht was niet bij machte om de trekker over te halen. Ook het inbrengen van Venema zette geen zoden aan de dijk. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel waardoor een overwinning in de Galgenwaard in het nieuwe jaar nog even uitblijft.

Aanstaande zaterdag speelt FC Utrecht in Breda tegen NAC, een club die in levensgevaar is. NAC doet het slecht in de competitie, maar ondanks dat zal het stadion in Breda weer volledig gevuld zijn. Op de Bunnikside zag ik vrijdag weer veel lege plekken.

Ik ben benieuwd of het EHBO-koffertje zaterdag meegaat in de bus. FC Utrecht zal wellicht eerste hulp verlenen aan een patiënt in nood door NAC het infuus toe te dienen. NAC zal op zijn beurt met volle overgave de wedstrijd ingaan. Ik ben benieuwd wat FC Utrecht daar tegenover gaat stellen. Het belooft een spannend duel te worden. Hopelijk wordt de stunt van Almelo herhaald, maar een 0 – 1 zal ook niet misstaan. Dan is de schwung misschien terug om op zondag 31 maart tegen Feyenoord te presteren. Klaar voor de eerste overwinning in de Galgenwaard van het nieuwe jaar.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Mikel

    Het was vreselijk. 90 minuten om te janken. Wat speelde ze slecht. Totaal geen opbouw. Wat een ramp.
    Die bazoer die wandelde alleen maar. En als je kramer er nog steeds inzet dat heeft dat echt geen zin meer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).