Debacle in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant Debacle in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

Debacle in de Galgenwaard

Debacle in de Galgenwaard
Ondanks de (onnodige) nederlaag tegen Ajax van afgelopen zondag gingen we vol vertrouwen richting een koude Galgenwaard voor de wedstrijd FC Utrecht – Cambuur Leeuwarden. Een plaats in de halve finale lonkte. FC Utrecht was als Cupfighter de favoriet.

Ondanks de (onnodige) nederlaag tegen Ajax van afgelopen zondag gingen we vol vertrouwen richting een koude Galgenwaard voor de wedstrijd FC Utrecht – Cambuur Leeuwarden. Een plaats in de halve finale lonkte. FC Utrecht was als Cupfighter de favoriet.

De wedstrijd was gedurende 90 minuten vanuit FC Utrecht perspectief gezien erg matig. Pas in de verlenging kwamen er forse kansen. Als wedstrijden niet lopen zoals verwacht en er is een halve finale te halen, dan mag er best op een bepaald moment geschakeld worden. twee tandjes bij zetten. Mannelijk voetballen. Tegen een gele kaart aan spelen. Alles uit de kast. Ook een stukje kwaliteit komt dan om de hoek kijken. Die was weinig te bespeuren. Hardeveld vulde dat later na zeer lange tijd beter in. Al met al een zeer dure avond.

De NOS kreeg er in het stadion ook nog even van langs. Blijkens een opgehangen spandoek. ”NOS, NEDERLANDSE OPRUI STICHTING”. Fijntjes werd verwezen naar de tendentieuze berichtgeving bij de samenvatting van Sparta – FC Utrecht. Het mag inmiddels bekend zijn dat de NOS daar excuses voor heeft aangeboden. En dat is te prijzen.

Voorafgaande aan de wedstrijd sprak ik diverse supporters over de vraag die de opvolger van Wilco van Schaik moest worden. Opvallend was dat de naam van Martin Sturkenboom meerdere malen werd genoemd. Volgens sommigen kunnen de twee karakters van Seumeren en Sturkenboom niet door een  deur. Dan moet Van Seumeren maar meer afstand nemen aldus een van de fans. Zelf denk ik dat Sturkenboom in staat is om FC Utrecht voor een tweede maal aan de hand te nemen. Hij heeft veel ervaring en is bekend met alle regels en wetten. Ook zijn functie als afgevaardigde binnen de UEFA is natuurlijk mooi meegenomen. De komende weken zullen nog een aantal namen de revue passeren. We wachten het in alle rust af.

Zaterdag aanstaande op naar Deventer. Daar de kater wegspoelen van de verloren wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. In de competitie is best nog wel wat mogelijk. De kortste weg naar een Europees ticket is verspeeld. Het is zaak het elftal in takt te houden. Dan de volledige focus op de competitie. Het is nog niet gedaan voor FC Utrecht.

17 Reacties

Reageren
  1. frits

    Waarom toch telkens dat zielige geneuzel dat de NOS partijdig zou zijn of dat de NOS aan verkeerde berichtgeving zou doen. treurig.

    Het zou de supporters eens sieren als ze gewoon hun club gaan supporten ipv tegenstanders uitschelden. Dat de media daar zo nu en dan terecht berichtgeving van maakt is volledig terecht en zeker niet tendentieus.

    Dat supporters zich vervolgens op de media richten is ronduit zielig. Wat heb je toch een treurig leven als je daar een poster van gaat maken.

    Ik begrijp de columnist overigens nog minder, de sport an-zich moet hem wel dusdanig weinig interesseren dat de meest boeiende gebeurtenis die poster is. Want met sport heeft het in iedergeval erg weinig te maken.

  2. Supporter

    Sturkenboom die achter de rug van wijlen Johan Cruiijff om, Louis van Gaal bij Ajax naar binnen fietste. Echt een goed uithangbord voor de club…ondanks dat hij het eerder bij FC Utrecht geweldig gedaan heeft. Helaas ook een baantjesjager in de voetballerij gebleken. FC Utrecht ligt aan het infuus bij van Seumeren en wie betaalt bepaalt. Heb ik totaal geen problemen mee.

  3. Grammarnazi

    In takt??

  4. JdV

    Een club die verliest van Cambuur moet zich een stuk bescheidener opstellen.

  5. Supporter

    Frits, ook deze columnist probeert recht te praten wat al jaren heel erg krom is.

  6. Jens

    Zaterdag blijven de punten in Deventer, dus dit wordt een zure week voor de FC.. UUUUUUUUU

  7. Danny

    Dat deze columnist Sturkenboom naar voren schuift is niet zo gek… Wie de geschiedenis kent, zal het heden beter begrijpen…

  8. Willy wortel

    Laat schurkenboom lekker weg blijven die heeft er in het verleden ook een puinhoop van gemaakt

  9. Willy wortel

    @frits wel eens in het stadion geweest ik denk het niet anders had je wel geweten dat er letterlijk een hetze tegen de club is van de media ik noem een nos metro die beide continu melden dat er anti Semitische liederen gezongen werden terwijl dat niet het geval was en laat ik maar helemaal niets zeggen over ajaxkrant de telegraaf

  10. Jan

    Willy Wartaal, ik schat dat er al zeker 35 jaar wekelijks antisemitische liederen gezongen worden door (een deel van) de FC supporters. Waarschijnlijk zingen jij en deze columnist het hardst mee of mankeer je wat aan de oren…maar geef niet altijd de media de schuld van laakbaar gedrag alsublieft.
    Voor het overige verbaas ik me over het feit dat deze FC Utrecht columnist precies 5 regeltjes wijdt aan de twee belangrijkste (verloren) wedstrijden van het seizoen, Niks over de geweldige keuzes van Ten Hag en het fantastische spelersmateriaal dit keer, Gelukkig wel het wekelijkse lobby geleuter waarin werkelijk niemand in is geinteresseerd.

  11. Frits

    @Willy
    Calimero is een naam die je beter zou passen. Telkens weer misdragen de supporters zich. Of het nou antisemitisch is of niet, ze moeten zich een keer leren gedragen. Ook gisteravond waren er weer spreekkoren te horen. In plaats van wijzen naar de media zou je eens de hand in eigen boezem moeten steken en niet roepen dat er een hetze is tegen de club.

  12. Pee

    Jammer dat die slimme supporters oprui-stichting dan weer verkeerd schrijven. Het blijft ook lastig.

  13. Paul

    De columnist heeft een paar supporters gesproken die Sturkenboom naar voren schuiven….jaja…wie het verleden weet van beide heren weet genoeg.

    Machtswellustigingen vinden elkaar vaak in tijd van nood!

    Frans….lekker buiten de deur blijven houden!

  14. frits

    @Willy wortel.
    Ik ben inderdaad regelmatig in het stadion geweest, maar kom daar meestal niet om de krant te lezen 😉

    Blijkbaar zijn er dus ‘supporters’ zoals jij die zich drukker maken om wat allerlei media blijkbaar melden dan zich druk te maken om de sport (ik zou zeggen focus je op positieve dingen en dingen die echt met de club te maken hebben dan waar media over schrijven)

    Ik lees overigens regelmatig de krant (niet zo vaak de telegraaf want, los van dat het inderdaad een amsterdamse kran t is, vrij waardeloos qua inhoud) maar deel die beleving totaal niet. Daarnaast melden de meeste media doorgaans sensationele dingen ook als ze niet sensationeel zijn. Dus dat je je alleen aan opmerkingen over ´de club´ stoort zegt meer over jezelf dan over de media 🙂

  15. Henk Oldenziel

    Zolang Ajax-supporters zich met Joden associëren ligt antisemitisme op de loer. Concrete verwijzingen naar concentratiekampen kan natuurlijk niet, maar het lied ‘alle Joden gaan eraan’ past in een context van retorische wisselwerking tussen supportersgroepen. Vervang het woord ‘Jood’ eens door ‘Tukkers’ of ‘Amsterdammers’ en er is niks aan de hand. Maar religies hebben nou éenmaal het voorrecht om zich gekwetst te mogen voelen, en daar draagt de publieke omroep helaas aan bij.

  16. frits

    Absoluut @Henk Oldenziel, het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je elkaar dood wenst. Immers dat heeft pas echt met sport te maken en is natuurlijk ook het toonbeeld van sportiviteit.

    Elkaar verwensingen toeschreeuwen is immers ook het toonbeeld van je eigen club steunen. En als iemand daar iets over zegt, ja dan is dat absoluut iets wat je elk willekeurig medium moet aanspreken. Het is toch van de zotte dat een nos of een metro of wie dan ook daar iets van zegt.

    Dan is het ook meer dan terecht om van een hetze te spreken. Want als iemand iets zegt over een grote groep mensen die elkaar voor rotte-vis uitmaakt, nou dan hebben ze dat totaal niet over zichzelf afgeroepen. Nee dan is dat het toonbeeld van clubgevoel en trots!

  17. Jan

    @Henk Oldenziel,
    als jij niet begrijpt dat “Joden gaan eraan” wat gevoeliger ligt dan “Tukkers gaan eraan” geef je blijk van het ontbreken van elk historisch besef, shame on you!
    Heeft niks te maken met religieus gekwetsten, helaas wel alles met volkerenmoord….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).