Dessers is wellicht de ontbrekende schakel | De Utrechtse Internet Courant Dessers is wellicht de ontbrekende schakel | De Utrechtse Internet Courant

Dessers is wellicht de ontbrekende schakel

Dessers is wellicht de ontbrekende schakel
Foto's: Ben ten Boden
Al rijdend richting het koude noorden, bespraken wij het nut van onze trip. Steenkoud en bovendien een hele zaterdagavond van huis. Persoonlijk heb ik daar geen enkele probleem mee. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat het aantrekkelijkere voetbal onder De Jong, de reis meer dan waard was.

Al rijdend richting het koude noorden, bespraken wij het nut van onze trip. Steenkoud en bovendien een hele zaterdagavond van huis. Persoonlijk heb ik daar geen enkele probleem mee. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat het aantrekkelijkere voetbal onder De Jong, de reis meer dan waard was.

Maar ook de gastvrijheid bij Heerenveen scoort hoge punten. De gereserveerde parkeerplaatsen zijn uitstekend en de aftocht ging in sneltreinvaart. Het Friese volkslied namen we maar op de koop toe. Bij binnenkomst in het stadion vielen gelijk de vele duizenden onbezette plaatsen op. Zijn de mensen het beu? Ook bij FC Groningen speelt hetzelfde probleem. In Enschede zaten er gisteren 28000!! Het zal hopelijk niet genoeg zijn om degradatie te ontlopen voor Twente. Een welverdiende straf gezien de ontelbare malversaties en aanval op spelers van FC Utrecht. De Jupiler League, het is ze van harte gegund.

Tegen Heerenveen kwam FC Utrecht prima uit de startblokken. Met name de eerste twintig minuten zagen wij genoeg kansen. Het was dan ook niet vreemd dat ”Maarel in Oranje” voor de verdiende 0-1 tekende. Een prima goal. Er staan op het juiste moment. Heerenveen probeerde het wel, maar de verdediging van FC Utrecht zonder Willem Janssen, bleef redelijk overeind. Het gemis van Janssen was wel merkbaar. Janssen is toch een stabiele factor. Heerenveen kwam voor rust op 1-1. Scherper verdedigen kan dit soort doelpunten voorkomen. Tevreden zochten ook wij de verwarmde toiletten op!

In de tweede helft probeerden de beiden teams het wel, maar echt hoogstaand werd het niet. Soms zie en voel je dingen aankomen. En ja hoor, daar was de 2-1 voor Heerenveen. Ook hier past, scherper verdedigen kan een hoop voorkomen. Een nette goal van Ghoochannejhad. Langzaam maar zeker zagen wij de bui al hangen. Het niet benutten van de kansen kon je wel eens 3 punten gaan kosten. Maar gelukkig was het 2 minuten voor tijd Dessers die de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Meteen haalde hij de bal uit het net om hem naar de middenstip te brengen. Er was nog 6 minuten om de genade klap uit te delen. Dessers laat zich gelden. Hij zou de ontbrekende schakel voorin kunnen zijn aangaande het afmaken van de kansen. En de kansen gaan benutten is een must. Zeker gezien de strijd om plaats vier.

Mocht AZ Alkmaar de beker winnen, dan is er voor FC Utrecht geen na- competitie. En dat is een plus punt. Nu 2 weken rust en de pijlen gaan richten op Willem 2. De strijd om rechtstreekse plaatsing voor de EL gaat onverminderd door. Hopelijk is nu eens een keer in Tilburg het bezoekersvak wel uitverkocht. Voor 13 euro (!!) kan je al van de partij zijn. In Heerenveen was het vak amper voor de helft gevuld. FC Utrecht verdient meer! Evenals Dessers. De ontbrekende schakel!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Mo

    Dat eeuwige gezeur over het aantal mee reizende supporters wordt vervelend Ben.
    452 man is een prima aantal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).