De duurste overwinning ooit van FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De duurste overwinning ooit van FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De duurste overwinning ooit van FC Utrecht

De duurste overwinning ooit van FC Utrecht
Labyad geeft Krul het nakijken bij de 0-2. Foto: Ben ten Boden
Het was de gehele week een aardige discussie. Bij verlies kon FC Utrecht 750.000 euro bij schrijven op de rekening. Een volstrekt achterlijke situatie. De bookmakers zagen vele duizenden euro’s extra voor winst van AZ Alkmaar.

Het was de gehele week een aardige discussie. Bij verlies kon FC Utrecht 750.000 euro bij schrijven op de rekening. Een volstrekt achterlijke situatie. De bookmakers zagen vele duizenden euro’s extra voor winst van AZ Alkmaar.

Ik was er zelf ook niet erg gerust op. Maar wist ook, Ten Hag en de Jong zullen niets aan het sportieve toeval overlaten. Sportief succes voor financieel succes. Er waren ook tijden dat het anders was. Bijvoorbeeld in 1995. Toen eindigde FC Utrecht – Sparta in een salon remise. Supporters van FC Utrecht verjaagden de eigen spelers van het veld tijdens de wedstrijd. Er was geen strijd, passie en inzet. De ruiten van de hoofdingang vlogen er na afloop uit. De fans pikten de wantvertoning niet van de eigen ploeg. In Alkmaar waren er ruim 350 FC Utrecht supporters die getuigen wilden zijn van de prestatie van FC Utrecht. Ondanks de bedenkingen van mijn vrouw, het was immers Moederdag, besloot ik toch af te reizen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik heb een vreemde, maar prima wedstrijd gezien. Er was al snel een ding duidelijk. FC Utrecht ging niet voor de centen maar voor de drie punten. Maar dat was mij eerder deze week al duidelijk geworden. Toen er een uitnodiging binnen kwam vanuit de club om aanwezig te zijn bij de opening van het strooiveld op begraafplaats Daelwijck, trof ik daar ook JP De Jong. Na afloop vroeg ik hem hoe de technische staf er over dacht. Dat kreeg ik haarfijn uitgelegd. Nog diezelfde avond plaatste ik 100 euro voor een overwinning van FC Utrecht op AZ Alkmaar. Dank en proost JP!

Aanstaande woensdag wacht al weer Heerenveen. Deze club is in de reguliere competitie maar liefst negentien punter achter FC Utrecht geëindigd. De wedstrijd begint al om 18.30 uur. Het zal dus een hele klus gaan worden om een uitverkocht bezoekersvak te realiseren. Er is een vrijvervoer regeling en dat is een groot voordeel. Ik heb daarom maar een halve dag verlof genomen. We gaan op tijd weg. Het is immers altijd file die kant op tegen de avond spits. Het biedt tevens alle ruimte om in het stadion van Heerenveen een vervroegd diner te nuttigen. De horeca in het stadion is van een goed niveau. We gaan weer mee doen om een prijs. Proberen winnaar te worden van de play – offs. Met vorig seizoen in het achterhoofd, acht ik de kans zeker aanwezig dat FC Utrecht de winnaar zal worden van deze play – offs. Het verhaal van de ezel. Buiten dat, FC Utrecht gaat met een goed gevoel de wedstrijd in. Een goed gevoel met een prijskaartje van 750.000 euro. En zo hoort het. Sportief succes voor financieel succes. Top!

13 Reacties

Reageren
  1. Herman

    “Duurste overwinning ooit” is typische korte termijn uitspraak.
    Als je een beetje nadenkt dan kun je begrijpen dat een hogere positie voor Utrecht op wat langere termijn ook heel veel geld oplevert, wellicht meer dan 750k. Maar ja het valt niet altijd mee in de voetballerij om wat verder vooruit te kijken.

  2. Stanley

    De domste overwinning ooit had een betere titel geweest. Minimaal 750.000 laten liggen is een gotspe. Een club die jaarlijks tekorten heeft en structureel geld nodig heeft had dit geld gewoon moeten oprapen. Er is destijds een discussie geweest over 750.000 euro die men niet had om Haller te kopen. Het technisch wonder duo gaat keer op keer in de fout. Vorig jaar 5de maar geen prijs, dit jaar 4de en voorlopig nog geen prijs maar wel minimaal 750.000 euro laten liggen. Ze hadden het elftal tegen Cambuur zo moeten motiveren, hadden we waarschijnlijk en beker gehad. Nu stelde ze hongerige spelers op die iets te bewijzen hebben. Frans reageerde als een boer met kiespijn maar is duidelijk niet vrolijk, denk niet dat hij straks zijn portemonnee nog trekt als PepTenHag geld nodig heeft voor een nieuwe spits. En het verleden leert ons dat je voor 750.000 euro een heel aardige spits kan kopen.

  3. Chris

    @Herman je bedoelt dat Utrecht door deze overwinning 4de is geworden ipv … ?

  4. Bill

    Ik denk dat hierdoor de druk op de playoffs alleen maar is toegenomen. Nu móeten de resterende wedstrijden worden gewonnen, anders sta je als club met totaal niets en een verlies van 7,5 ton….

    Ook hadden we dit geld prima kunnen gebruiken voor reserves die de club zo hard nodig heeft. Verkeerde keuzes…!!!

  5. arie

    https://www.duic.nl/algemeen/fraude-bij-fc-utrecht-nog-veel-groter-dan-gedacht-vier-verschillende-medewerkers-verduisterden-tonnen/
    Dat kostte een fractie van die 750.000 euro en toen was iedereen (incluis dit medium en columnist) in rep en roer enkele weken.

  6. Ronald Knappe

    Bij een club waar mensen vlak voor hun pensioen ontslagen worden omdat ze te duur zijn en om ieder dubbeltje moeilijk gedaan wordt omdat er geen geld is, is dit een vrij onbegrijpelijke beslissing. Veel leveranciers moeten steeds weer korting geven omdat er geen budget is. Dat is nu ook afgelopen. Komend seizoen ga ik in ieder geval gewoon weer de normale prijs voor alles vragen. Blijkbaar is 750000 niet nodig, dus ik zie niet in waarom ik dan wel steeds korting moet geven.

  7. Fan

    Ronald Klappe, erg slim van je om dit soort dingen hier te vermelden, ik weet 1 ding zeker, FC Utrecht is volgend seizoen geen klant meer van jou. Succes.

  8. Ronald Knappe

    Nou Fan, dat zijn ze zeker wel. Alleen moeten ze nu gewoon het hele bedrag betalen ipv dat ze korting krijgen. Net zoals iedereen

  9. BdV

    Een beetje bijzonder dat er mensen zijn die van mening zijn dat voetbal nog voetbal genoemd mag worden als je niet probeert te winnen. Corruptie: prima zaak?

  10. Fan

    Ronald, laat ik het anders zeggen, ik vind het verre van professioneel en beschaafd dat je dit hier zo neerzet. Ik hoop dat FC Utrecht alsnog afscheid van je neemt.

  11. Menno Wittenbergh

    Jij vindt wat ik doe niet beschaafd, maar dat FC Utrecht niet de volledige prijs wilt betalen zoals andere wel moeten en personeel vlak voor hun pensioen ontslaan, allemaal onder het mom van geldgebrek en vervolgens 750000 laten liggen (dus niet nodig te hebben) vind je wel beschaafd. Je kijkt inderdaad als een Fan, met een rood/witte bril.

  12. Fan

    Menno, als er kennelijk een zakelijk probleem is met 1 van je klanten, dan bespreek je dat met de betreffende klant en dan deel je dat niet onder een column op DUIC. Helaas heeft FC Utrecht mensen moeten ontslaan, door financiële problemen die in het verleden zijn ontstaan en die moeten worden opgelost. Dat is in het gewone bedrijfsleven niet anders. Verder is het zo dat jij je als leverancier niet te bemoeien hebt met de bedrijfsvoering van je klanten, helemaal niet waar het om het personeelsbeleid gaat. Omgekeerd heeft FC Utrecht zich op dat vlak ook niet met jouw bedrijf te bemoeien. Tot slot is het volslagen ridicuul om van spelers en technische staf van FC Utrecht te eisen dat ze wedstrijden opzettelijk gaan verliezen. Het siert met name de spelers dat ze het sportieve belang hebben laten prevaleren boven het financiële. Ik waardeer dat zeer als supporter.

  13. stanley

    Stel FC Utrecht wordt volgend jaar 4de, AZ 5de, Vitesse 6de en FC Twente 7de..
    dan krijgt onze FC wel die 750.000 euro extra.
    Als men van zondag had verloren zou dit bedrag (in genoemd voorbeeld) ruim 2.100.000,00 euro zijn.
    Domheid in kwadraat dus

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).