Een geniepige overwinning | De Utrechtse Internet Courant Een geniepige overwinning | De Utrechtse Internet Courant

Een geniepige overwinning

Een geniepige overwinning
Foto: Ben ten Boden
Vooraf was de stemming gelaten. Met een gelijkspel zouden we tevreden zijn geweest. Het elftal van Dick Advocaat heeft de vorm nog niet te pakken en het team is ‘spitsloos’. De spitsen die er zijn, zijn niet goed genoeg of geblesseerd. Dat laatste is zorgelijk. Makienok sukkelt nu wel heel lang, en Bahebeck gaat van blessure naar blessure. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt.

Vooraf was de stemming gelaten. Met een gelijkspel zouden we tevreden zijn geweest. Het elftal van Dick Advocaat heeft de vorm nog niet te pakken en het team is ‘spitsloos’. De spitsen die er zijn, zijn niet goed genoeg of geblesseerd. Dat laatste is zorgelijk. Makienok sukkelt nu wel heel lang, en Bahebeck gaat van blessure naar blessure. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt.

AZ Alkmaar presteert al jaren goed, en dat was ook tegen FC Utrecht weer zo. Binnen twee minuten stond de 0 – 1 al op het scorebord. Op advies van de grensrechter telde het doelpunt eerst niet vanwege buitenspel, maar de VAR gooide roet in het eten en scheidsrechter Blom keurde de treffer alsnog goed.

FC Utrecht speelde een lastige eerste helft. Nog steeds lijkt het erop dat het zand in de machine niet is verdwenen. En dat is toch vreemd na 8 wedstrijden. Het laatste kwartier van de eerste helft fleurde FC Utrecht iets op. Het had gelijk resultaat. Kerk met een voorzet en Emanuelson kon de 1 – 1 binnen tikken. Dat was een mooie meevaller.

2e helft
In de tweede helft regende het kansen, met name voor AZ. De scherpte ontbrak echter en ook doelman David Jensen bleek een sta-in-de-weg. Dan krijg je meestal de deksel op de neus. 4 minuten voor tijd maakte Van Rhijn een eigen doelpunt, bedankt daarvoor. FC Utrecht trok uiteindelijk drie punten over de streep. Het geeft weer extra vertrouwen. Zo sluit FC Utrecht de week af in een feeststemming.

Wat daar ook aan bijdraagt is de financiële situatie van de club. Uit het jaarverslag blijkt, dat met name de transferinkomsten FC Utrecht een financiële boost hebben gegeven. Tegelijkertijd moeten we waakzaam blijven. We horen al vele jaren dat de club zonder transfers de huishouding op orde dient te hebben. Daar is nog een slag te maken.

Er gaat ruim 5 miljoen euro meer uit dan er binnenkomt. Dat zal ongetwijfeld worden rechtgetrokken met transfers. Maar kijkend naar dit FC Utrecht betwijfel ik of er in de winterstop, of in de zomer van 2019, weer miljoenen op de rekening van de penningmeester worden bijgeschreven. Op dit moment loopt er geen tweede Haller rond. Buiten dat dient er kwaliteit voor terug te komen en ook dat zal veel geld kosten.

Om de doelstelling te blijven halen, zal er dus nieuw geld gevonden moeten worden. Voor de commerciële afdeling van FC Utrecht is er dus nog genoeg te doen. Dat zij het laten zien, blijkt wel uit het feit dat de business-plaatsen eindelijk een forse groei doormaken. De rode gaten op de tribune worden almaar minder. Ga zo door.

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht een uitwedstrijd bij Willem 2. Het vertrouwen bij de fans van FC Utrecht is groot. Inmiddels zijn er ruim 350 kaarten verkocht. De komende dagen zal er weer scherp en voluit worden getraind. U kunt daar getuige van zijn. Dinsdag 23 oktober in stadion Galgenwaard. Een open training. Best wel leuk om eens mee te maken, vooral omdat Dick Advocaat zal met een headset iedereen mee laten luisteren tijdens de coaching.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Keurig stukje! Ghostwriter ingehuurd?

  Zal dit seizoen vast nog wel wat beter worden en Utreg zal ergens in de top 7 eindigen.
  Financieel blijft de situatie lastig, de club doet erg enthousiast over de zwarte cijfers, maar los van de transfers wordt er structureel verlies gemaakt.
  Ook wordt er enthousiast over de licht gestegen toeschouwersaantallen gedaan, maar dan moet je ook niet vergeten dat deze al jaren dalen.

  Het is dat van Seumeren al jarenlang veel geld in de club pompt, anders zou Utreg een kleurloze middenmoter zijn.

 2. Linlin

  Dank voor de tip over de open training Ben! Daar gaan we zeker heen.

 3. Wim Vreeswijk

  Qua middenveld en verdediging staat de FC m.i. wel. Alleen qua scorend vermogen komt de FC nog heel wat tekort, mede doordat de beoogde productieve aanvallers Makieniok en Behabeck het al 1,5 jaar totaal laten afweten. Wellicht is het een idee dat de scouts eens flink rond gaan kijken of er nog iets interessants aan te kopen valt in Europa. Ze moeten natuurlijk bereid zijn om een spoedcursus Utregs te gaan volgen..

 4. Katja

  Zeg Vreeswijk, spel de namen van de spelers correct.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).