Een gestolen overwinning | De Utrechtse Internet Courant Een gestolen overwinning | De Utrechtse Internet Courant

Een gestolen overwinning

Een gestolen overwinning
Wanneer gaat Utrecht eens spelen naar de kwaliteiten van de selectie? De vraag wordt maar niet beantwoord. Ook op zondag tegen Twente zakten er weer een aantal door het ijs.

Wanneer gaat Utrecht eens spelen naar de kwaliteiten van de selectie? De vraag wordt maar niet beantwoord. Ook op zondag tegen Twente zakten er weer een aantal door het ijs.

Kristoffer Peterson liep als een kip zonder kop rond, Sean Klaiber grossierde in foute passen, maar dat waren maar twee van de spelers die negatief opvielen. Ook het gestuntel voorin blijft irriteren. Gelukkig zagen we Bart Ramselaar in de basisopstelling. Dan moest het wel goedkomen, maar te veel spelers haalden hun topvorm weer niet.

Mede door carnaval was de Bunnikside maar matig gevuld. Gelukkig zijn de twee nog te spelen thuiswedstrijden tegen Ajax wel stijf uitverkocht. Het neemt niet weg dat FC Twente een meer dan prima partij speelde. Het was wachten op de 0-1. Twente liet diverse kansen liggen en hield Utrecht daarmee in leven.

In de 70e minuut viel de verdiende 0-1 en niet veel later was er weer een grote kans voor de Tukkers. Zoet voorkwam erger en een kwartier voor tijd de verder onzichtbare Jean Cristophe Bahebeck vervangen door debutant Jonas Arweiler. Dat was een goede zet. Er was ineens dreiging en hij bracht passie. Een mooi ventje.

De onberekenbare Gyrano Kerk liet de Galgenwaard opveren met een intikkertje. Je moet soms mazzel hebben. Niet veel later was daar zelfs nog Jonas Arweiler. Hij tekende voor de 2-1 in zijn debuutwedstrijd. Hoe mooi kan het zijn? Geweldig!

De drie punten bleven in Utrecht. Niet verdiend, maar wel lekker. FC Utrecht staat nu op plek 6, waar plek 4 ook mogelijk was geweest. Aanstaande zondag weer een vroege wedstrijd in Waalwijk. Een degradatiekandidaat. De strijd om plek 4 is nog steeds open, zeker als we weer eens een stabiel FC Utrecht te zien zouden krijgen.

Het zit erin en het is de hoogste tijd dat Van den Brom het voor elkaar gaat krijgen. Niet alleen de nog te spelen thuiswedstrijden tegen Ajax, maar ook de komende 10 wedstrijden in de Eredivisie.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Het zijn allemaal boven modale grootverdieners dus die moeten zich echt gaan inzetten voor de liefhebbers.

 2. Katja

  Als het zondag tegen RKC maar niet wéér een gevalletje sociale dienstvoetbal oplevert…

 3. Katja

  Oh ja, de Bunnikside is toch fanatiek ? Waarom komt een groot gedeelte dan niet ? Bang om nat te worden ? Alleen tegen 020 zit het vol, ja, dán wel !

 4. Herman

  Utrecht heeft een brede en sterke selectie vol met namen, sterkste selectie sinds jaren.
  Waarom zien we daar op het veld en op de ranglijst niets van terug? Wat mist het team?

 5. Rick

  @Katja, Wim Vreeswijk en alle andere azijnzeikers:

  Ik lees al heel wat jaren de Duic en zie jullie met grote regelmaat reaguren. Helaas zelden op een positieve manier, want alles aan Utrecht is schijnbaar ruk. Om over de FC maar te zwijgen.

  Zijn er ook nog positieve dingen aan onze mooie stad? Of zijn jullie van zins om te verhuizen naar een van de geweldige, leukere, betere, spannendere, mooiere, aangenamere andere steden in ons land?

 6. Youri

  katja toch, alleen tegen Ajax zit het vol?? heb je toch niet echt opgelet dit seizoen, want ook tegen AZ, PSV en Feyenoord was de Bunnik Side stijf uitverkocht. en bij vrijwel alle andere wedstrijden zeer goed gevuld.

  zeer onterechte overwinning, het is echt een schande dat met deze selectie zo slecht wordt gevoetbald en dat er ook geen enkele vooruitgang inzit. Dat mag je vd Brom aanrekenen. Heb de keus voor deze matige trainer nooit begrepen.

 7. Joop

  @ Herman
  Wat het team mist, is de geschikte coach die ook bij FCU past.

 8. Fred

  @ Herman
  De juiste trainer, dat mist het team.
  Ze hadden nooit aan v.d. Brom moeten beginnen, maar daar zitten ze nu voor een paar jaar aan vast.
  Hem ontslaan zal een duur grapje worden, helaas, dus nog een flinke tijd matigheid vrees ik.

 9. W

  Bij jong fc. Utrecht loopt een aardige trainer rond…

 10. Katja

  @Rick, ik zit al bijna 50 jaar zo goed als elke thuiswedstrijd ongeacht wat voor weer het is op de tribune, dus weet waar ik het over heb.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).