Een valse Kerstboodschap - De Utrechtse Internet Courant Een valse Kerstboodschap - De Utrechtse Internet Courant

Een valse Kerstboodschap

Een valse Kerstboodschap
Foto: FCUtrecht.nl/Frank Zilver
Hij kwam wel aardig binnen afgelopen week. De Telegraaf bracht net voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda het verhaal dat Ten Hag FC Utrecht ging verlaten. En tijdens de winterstop nog wel. Ajax zou het moeten zijn die aan de deur zou gaan kloppen bij FC Utrecht. Bam! Bijna iedereen bij FC Utrecht was in paniek. Ten Hag. die ons FC Utrecht onder erbarmelijke financiële omstandigheden aantoonbaar op vele gebied groter heeft gemaakt. Ik zal mijn verdere adoratie richting Ten Hag/De Jong maar laten rusten.

Hij kwam wel aardig binnen afgelopen week. De Telegraaf bracht net voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda het verhaal dat Ten Hag FC Utrecht ging verlaten. En tijdens de winterstop nog wel. Ajax zou het moeten zijn die aan de deur zou gaan kloppen bij FC Utrecht. Bam! Bijna iedereen bij FC Utrecht was in paniek. Ten Hag. die ons FC Utrecht onder erbarmelijke financiële omstandigheden aantoonbaar op vele gebied groter heeft gemaakt. Ik zal mijn verdere adoratie richting Ten Hag/De Jong maar laten rusten.

Ten Hag heeft bij FC Utrecht op sportief gebied een ware revolutie gebracht. In het begin zeker wennen voor direct betrokkenen. Spelers dienden meer en intensiever te trainen. Diverse verbouwingen dienden plaats te vinden. De vrije inloop van supporters op Zoudenbalch is tot een minimum beperkt. En er werd een spreekwoordelijke cirkel rond de selectie gecreëerd. Dit alles in het kader van het topsport klimaat. Zo maar wat voorbeelden. Maar nodig. Bitter nodig om van FC Utrecht een consistente top vijf ploeg te maken. Ten Hag slaagde daar wonderwel in. Maar ook spelers die noodgedwongen uit beeld waren zijn bij FC Utrecht herrezen. Het heeft en zal de club miljoenen opleveren. Slechts weinigen die FC Utrecht lief hebben, hadden een slecht gevoel onder Ten Hag. Lech Poznan kon naar huis in Europees verband. Met iets meer geluk had ook Zenit Sint – Petersburg de koffers kunnen verkopen. FC Utrecht stond in Europa definitief op de kaart. Natuurlijk, ik heb het al meer gesteld in mijn columns. Ten Hag zal naar een Europese topclub gaan. Ik noemde ook het Nederlands elftal. En terecht in mijn ogen. Maar het bericht in de Telegraaf had ik niet zien aankomen. Een valse Kerstboodschap zo vlak voor NAC Breda uit. Vermoedelijk is er gelekt vanuit Amsterdam. Had even gewacht na de wedstrijd in Breda slimmeriken!

Ten Hag mag volgens de media voor 700.000 Euro weg. Ondanks een contract tot juli 2020. Gelukkig liggen de zaken wat anders volgens Frans van Seumeren. Mooi. Ik zou gaan voor de hoofdprijs. Ruim 2 miljoen vragen. Om de simpele reden dat Ten Hag een toptrainer is. Dan is er ook nog Ten Hag zelf. In Utrecht heeft hij veel voor het zeggen. Krijgt veel waardering en kan naar volle tevredenheid werken. De druk om landskampioen te worden is er niet. Mag wel. Het salaris in Utrecht zal ook prima zijn. Kortom, weinig redenen om nu te vertrekken. Ben dus erg benieuwd of,  als de clubs er daadwerkelijk uit gaan komen, Ten Hag zijn denkwijze en principes ook in Amsterdam mag door voeren. Zijn salaris zal wel zeker verdubbelen. Daartegen staat natuurlijk de ongekende slagenkuil waar hij mee te maken gaat krijgen. Ik zou het vertrek van Ten Hag betreuren. Hij heeft FC Utrecht veel gebracht. Links en rechts hoor en lees ik wat negatieve reacties. Dat snap ik. Een topper gaat ons mogelijk verlaten. Maar meer respect is op zijn plaats. Mocht hij toch gaan, dan is het voor mij duidelijk. Zijn opvolger is er al. JP De Jong. Die kan dan mooi aan de slag op 5 januari als FC Utrecht naar Alicante af zal reizen om daar te trainen en 2 wedstrijden te spelen. Wellicht dat wij ook nog even gaan kijken dan. Het worden weer een paar dagen met mitsen en maren. We gaan het beleven. Hopelijk is er snel helderheid en duidelijkheid.

Ik wens u allen na de valse Kerstboodschap van de Telegraaf, een welgemeend fijne Kerst toe en een spetterend begin van 2018.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Herman

  deze column is mooi voorbeeld van de naïviteit van Bennie.

  Denk deze nu echt dat Pep zijn hart echt bij Utreg ligt?
  Alles draait om geld dat hadden de voetballers al door de trainers zijn er nu ook achter. als je elders een paar euro extra kan cashen dan doe je dat.

  De Utreg directie had beter moeten weten, wie richt de club nu in op de eisen van een voorbijganger? Een goede directie richt een club in op basis van beleid.en daar zoek je een trainer bij.

 2. Yoshua

  Toch zijn de columns van Ben altijd erg gezellig, leuk en naïef. Ik heb het gevoel dat Ben geen voetballiefhebber is maar helemaal gek van de FC en alles daarom heen dat doet niet ter zake. Had het anders geweest dat de televaag woensdag a.s had geschreven over het vertrek van Pep?
  Maakt helemaal niets uit, iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat er een bevalling aan zat te komen. Jammer dat het naar 020 is voor de Utrechtse bevolking.
  Maar aan de andere kant het siert te beste man wel, hij kiest gewoon de beste uitdaging, normaal gesproken gaan de trainers van de fc richting spakenbrug.
  ”FC Utrecht stond in Europa definitief op de kaart” Bennie helemaal waar Barcelona vreest ons al voor het komende seizoen.

 3. Christine Lee

  Ik denk dat de boodschap van Ben ten Boden duidelijk en respectvol genoeg is en dat kan ik van de reactie van Herman niet zeggen.
  Alle spelers inclusief de trainer hebben alles gegeven aan de FC om op de plaats te staan waar ze nu staan. En met een beetje mazzel behoren we aan het eind van het seizoen bij de eerste 5. Daar zou ik voor tekenen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).