Een vernietigend schokeffect | Een vernietigend schokeffect – De Utrechtse Internet Courant

Een vernietigend schokeffect

Een vernietigend schokeffect
Het waren weer onthutsende taferelen in de Galgenwaard. Natuurlijk eerst de zoektocht naar een nieuwe trainer. Vele namen passeerden de revue. Uiteindelijk is FC Utrecht uitgekomen bij Dick Advocaat. Maandag 17 september zal hij zijn contract tekenen met in zijn kielzog Zeljko Petrovic. Een prima duo voor FC Utrecht.

Het waren weer onthutsende taferelen in de Galgenwaard. Natuurlijk eerst de zoektocht naar een nieuwe trainer. Vele namen passeerden de revue. Uiteindelijk is FC Utrecht uitgekomen bij Dick Advocaat. Maandag 17 september zal hij zijn contract tekenen met in zijn kielzog Zeljko Petrovic. Een prima duo voor FC Utrecht.

Marinus Dijkhuizen blijft naast Petrovic op de bank en Kruys verhuist naar de tribune. Het is niet te hopen dat Advocaat na het zien van FC Utrecht tegen Emmen, alsnog besluit om van zijn contract af te zien. Het verantwoordelijke duo Dijkhuizen/Kruys dat al weken de dagelijkse trainingen verzorgde, moet zelf hun conclusies gaan trekken.

Tegen Emmen was het werkelijk waar bedroevend: geen strijd, passie, wilskracht, tactiek of beleving. Een vertrekkende trainer heeft niet altijd het gewenste schokeffect. In dit geval pakt het negatief uit. Na alles dat er gebeurd is, had ik een getergd en bloedfanatiek FC Utrecht verwacht.

Maar, niets was minder waar. Het was een vernietigend schokeffect. Wat een aanfluiting. Hoewel FC Utrecht al snel op 1-0 kwam. Binnen het kwartier was Van Der Streek doeltreffend. Een steuntje in de rug voor het team. Dat men in de Galgenwaard nog immer groot respect en waardering heeft voor JP de Jong, bleek in de zesde minuut. Massaal en onder luid applaus scandeerden de fans zijn naam.

Een mooi gebaar van de fans naar De Jong. Maar ook Jordy Zuidam mag zich achter de oren krabben. Hij heeft een dijk van een selectie neergezet, maar de eerste wedstrijd onder Dijkhuizen/Kruys kan niet zonder gevolgen blijven. Stuur ze naar Jong FC Utrecht. Die presteren ook voor geen meter. Tenzij Pronk (trainer Jong FC Utrecht) ze niet wil hebben.

Jong FC Utrecht gaat door waar ze vorig seizoen geëindigd zijn. Verliezen bijna alle duels. Ook daar is het treurnis ten top. Ja, ze bouwen weerstand op, maar that’s it. FC Utrecht-onwaardig. Aanstaande zondag zal FC Utrecht naar de Kuip gaan. Een tweede kans voor de selectie om te laten zien waarom De Jong weg moest. De ballerina’s zullen in hun rood/witte tutu, moeten laten zien dat zij FC Utrecht-waardig zijn. Zelf vrees ik met grote vrezen. Een volle Kuip, de druk staat erop, Advocaat zal karakter eisen. Zal FC Utrecht er klaar voor zijn? Zullen zij het begrijpen?

Een aantal mensen binnen de club begrijpt er overigens nog steeds niets van. Ik kwam een supporter tegen bij het stadion. Een mooi FC Utrecht-shirt om de schouders. Toen ik achterop het shirt keek, zag ik daar ook de de teams waar FC Utrecht uit ontsprongen is: DOS, VELOX en Elinkwijk. Subtiel prijken de logos van de drie club onder de kraag. Een mooie vorm van clubcultuur. Maar waar waren de bewakers van deze clubcultuur? In het geval van DOS, VELOX en Elinkwijk, slaat men de plank weer volledig mis. Daar waar het geel-zwart, geel en blauw-wit de boventoon zou moeten voeren, zie je slechts een rode oerlelijke vlek.

Het kost niet eens veel moeite om het Ajax-logo er uit te ontwaren. Ook daar is nog een enorme slag te slaan. Er is al veel rood-wit verdwenen uit de organisatie, supporters zien en beleven dat ook zo. Het feit dat er een tekstuele wijziging heeft plaatsgevonden aangaande een filmpje van FC Utrecht-supporters over het supportersmanifest, laat zien dat het zelfs ook daar is doorgedrongen. Supporters laten zich de les lezen.

Dick Advocaat, veel succes bij onze mooie club.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Stanley

  Het probleem was niet alleen JP de Jong die er inderdaad niks van bakte. Eigenwijze, hoogmoedige voetballers zonder zelfreflectie. Willem Janssen die WEER een cruciale fout maakt en Urby die een totaal onnodige rode kaart pakt na afgelopen wedstrijd al een strafschop te hebben weg gegeven. Met dit eigenwijze zooitje voetballers die denken de club te moeten sturen is het een hell of a job, Dick Advocaat lijkt de aangewezen persoon deze jongens wat realisme bij te brengen. En Dijkhuizen… starten zonder spitsen tegen notabene Emmen, Emmen …. Wat een droevenis

 2. Pieter

  Weer een onsamenhangend epistel van de columnist, zonder op de hoogte te zijn van de in and Outs.

  Ik draai maar weer een shaggie.

 3. Linlin

  Met schaamrood en de bek open van verbijsterin, gisteren naar de wedstrijd gekeken. Wat een aanfluiting.
  Dick succes, ram er wat discipline in!

 4. Jordy

  wat voor een tekstuele wijziging heeft plaatsgevonden aangaande een filmpje van FC Utrecht-supporters over het supporters manifest? Graag dan ook even benoemen ipv er een grote speurtocht van te maken

 5. Keukenkampioen

  Van Seumeren heeft gewoon fouten gemaakt

 6. Herman

  Paar columns (eigenlijk zijn deze opstellen de naam column niet waard), dacht Bennie nog dat alles goed zou komen, VVV en Emmendat waren 6 punten.

  Bennie vergat dat Utrecht door een, weliswaar steenrijke toch onbekwame amateur wordt geleid. ook vergast Bennie dat de selectie onbetrouwbaar is. eerst de positie van de trainer ondergraven en na diens vertrek niets laten zien. de spelers moeten zich diep, heel diep schamen.

 7. Jan

  Er is gewoon geen enkele eenheid in dit bij elkaar gezochte en gekochte vreemdelingenlegioen. De grootse plannen om van de FC een echte opleidingsclub te maken lijken allang weer vergeten, Wat is de toegevoegde waarde van al deze matig getalenteerde, overbetaalde goudzoekers? Met Bahebeck, Kerk, Dessers, Makienok en Venema heeft de FC 5 spitsen in dienst waarvan er geen één in de basis verschijnt tegen FC Emmen thuis. Goed dat Frans de tekorten aanzuivert, maar enig beleid valt hier niet te ontdekken, aju…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).