Een wedstrijd met twee gezichten | De Utrechtse Internet Courant Een wedstrijd met twee gezichten | De Utrechtse Internet Courant

Een wedstrijd met twee gezichten

Ondanks dat we geen parkeerkaart hadden voor het bezoekersvak was ‘we komen uit Utrecht’ genoeg om vrij baan te krijgen. Het was behoorlijk druk op de parkeerplaats. Ruim 600 supporters van FC Utrecht hadden toch maar mooi de moeite genomen.

Omdat we eerst nog wat wilden eten en drinken liepen we uit de route. Dat was niet toegestaan. Enkele meters verder begaven wij ons tussen de Friese supporters, en konden wij alsnog wat eten en drinken. Gevuld namen we plaats achter het doel pal naast het uitvak. En het moet gezegd worden, de fans deden hun best. Daar was overigens in de eerste helft weinig tot geen aanleiding toe. Op twee kansen na presteerde FC Utrecht wederom ondermaats. Het leek erop dat een aantal al op vakantie was. Heerenveen profiteerde dankbaar.

Ook werden wederom kinderlijk eenvoudig de doelpunten weggegeven door FC Utrecht. Toen Heerenveen in de tweede helft de 3 – 0 scoorde waren de fans het zat. Het ‘schaam je kapot’ klonk massaal uit het bezoekersvak. En terecht. De belangen waren groot. Er viel niets van te merken bij FC Utrecht. We keken elkaar aan en bij de 4 – 0 zouden wij linea recta terug keren naar Utrecht. We gaven geen stuiver meer voor FC Utrecht. Labyad dacht daar anders over. Hij scoorde het eerste doelpunt voor FC Utrecht. De aansluittreffer.

Het eerste doelpunt van Heerenveen. Foto: Ben ten Boden

Amper 2 minuten later pakte Ayoub een domme rode kaart. Labyad die voor 4 jaar naar Ajax gaat, deed er nog een schepje bovenop. Overigens ontkent Labyad een overgang naar Ajax. Niet veel later wederom Labyad, die voor de 3 – 2 zorgde. FC Utrecht begon te vlammen. Waarom pas na de rode kaart? Het resultaat was de 3 – 3 door Bulthuis. Een eigen goal. Op karakter teruggekomen in de wedstrijd. Daar waar het de eerste helft aan ontbrak. Het gemis van Willem Jansen deed zich gelden. Die had het nooit zover laten komen. Dat uiteindelijk de overwinning naar Heerenveen ging, was te billijken. Enigszins tevreden reden we huiswaarts.

Zaterdag
Zaterdag moet het dan gaan gebeuren. We weten allemaal dat het kan spoken in de Galgenwaard. En met de juiste instelling en mentaliteit, ligt de weg naar de finale open. De fans van FC Utrecht maakten er, ondanks de 4 – 3 nederlaag, na afloop een gezellige boel van. Zingend, dansend en lachend namen zij afscheid van Heerenveen. Op zich vreemd, na een nederlaag. Maar ze hebben gezien dat met name in de tweede helft FC Utrecht uit zijn schulp kroop.

Daarom verbaas ik mij zaterdag niet als ook dan een feest los barst. De finale lonkt. Hoogstwaarschijnlijk zal Vitesse de tegenstander worden. Maar eerst zaterdag alles uit de kast halen om Heerenveen te elimineren. Op basis van de tweede helft geef ik FC Utrecht een goede kans. Helaas is er alleen kaartverkoop middels een clubcard. Beetje vreemd. Per clubcard zijn er 6 kaarten te verkrijgen. Hopelijk zullen we de 15.000 toeschouwers halen. Aanvang wedstrijd 20.45 uur.