Een zuur paascadeau | De Utrechtse Internet Courant Een zuur paascadeau | De Utrechtse Internet Courant

Een zuur paascadeau

Een zuur paascadeau
Foto: Ben ten Boden
De 3 – 2 nederlaag heeft FC Utrecht aan zichzelf te wijten. Gedurende het eerste half uur was er geen vuiltje aan de lucht. FC Utrecht speelde op een erg soppend veld, een prima wedstrijd. Van Willem 2 viel weinig te duchten.

De 3 – 2 nederlaag heeft FC Utrecht aan zichzelf te wijten. Gedurende het eerste half uur was er geen vuiltje aan de lucht. FC Utrecht speelde op een erg soppend veld, een prima wedstrijd. Van Willem 2 viel weinig te duchten.

De ruim 550 meegereisde fans verbaasde het dan ook niet dat de kansen omgezet werden in doelpunten. Dit tot ongenoegen van de Kingsite, de fanatieke aanhang van Willem 2. Het was een stevig onderonsje. Kerk en Van der Streek lieten de kracht van FC Utrecht zien door respectievelijk de 0-1 en 0-2 te scoren. Geheel verdiend. Daarna richtte Willem 2 zich op en had Utrecht het nakijken.

Kinderlijk eenvoudig werden er verkeerde keuzes gemaakt. Zeker de  1 – 2 was een prima doelpunt. Vol in de kruising. Onhoudbaar voor elke keeper. Zes minuten later was het alweer raak. We gingen met 2 – 2 de rust in. Alle gelegenheid voor FC Utrecht om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Maar het was niet aan FC Utrecht besteed. Binnen vijf minuten was het Willem 2 dat tekende voor de 3 – 2!

Wie anders dan Sol. De spits die excelleert bij Willem 2. Juist zo’n spits ontbreekt bij FC Utrecht. Een spits die goed is voor 20 doelpunten per seizoen. Wat FC Utrecht ook maar probeerde, de 3 – 3 zat er niet in. Ook niet toen Willem 2 met 10 man kwam te staan. FC Utrecht werd verslagen op kracht en mentaliteit. Dat mag je de spelers kwalijk nemen. Zeker na de 0 – 2 binnen het halfuur sloop de arrogantie in het team. Na nog een half uur opgesloten te hebben gezeten in het bezoekersvak mochten we huiswaarts keren. Het chagrijn was op de gezichten van de FC Utrecht fans te lezen. Werk aan de winkel voor de technische staf.

ADO Den Haag
Aanstaande zondag komt ADO Den Haag naar de Galgenwaard. Helaas met een aanvangstijd van 12.30 uur. Voor FC Utrecht is de vierde plaats nog steeds mogelijk. Zeker gezien het feit dat er nog een uitwedstrijd volgt tegen Feyenoord. Er zal dan wel uit een ander vaatje getapt dienen te worden. Tevens moet de club de zoektocht naar een spits voortzetten.

Ruud Boymans is nog steeds niet fit. Gaat hij dat nog worden? Een fitte Boymans kan veel betekenen. Dessers zal genoegen moeten blijven nemen met een plaats op de bank. De technische staf vindt hem klaarblijkelijk niet goed genoeg voor 90 minuten. ADO Den Haag kon aanstaande zondag wel eens met 1000 supporters afreizen naar Utrecht. De voorwaarden van reizen voor de ADO fans zijn prima. Dat hebben ze goed voor elkaar. Vrolijk Pasen allemaal.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).