Eerst een lach, dan een traan | De Utrechtse Internet Courant Eerst een lach, dan een traan | De Utrechtse Internet Courant

Eerst een lach, dan een traan

Eerst een lach, dan een traan
Afgelopen donderdag beleefden we een top middag/avond in Eindhoven. Voorafgaande aan de wedstrijd verzamelden wij in de binnenstad van Eindhoven. Ook nu weer een heerlijk diner. Voldaan begaven wij ons naar het stadion. Tientallen FC Utrecht supporters bevolkten in stilte de stoeltjes op de Westtribune.

Afgelopen donderdag beleefden we een top middag/avond in Eindhoven. Voorafgaande aan de wedstrijd verzamelden wij in de binnenstad van Eindhoven. Ook nu weer een heerlijk diner. Voldaan begaven wij ons naar het stadion. Tientallen FC Utrecht supporters bevolkten in stilte de stoeltjes op de Westtribune.

Een vriendelijke knik en soms een knipoog. De wedstrijd verliep boven verwachting. De uiteindelijke 1-3 overwinning was volkomen terecht. FC Utrecht door naar de halve finale. De tientallen FC Utrecht supporters op de West tribune konden zich maar moeilijk inhouden. Onder het bezoekersvak gaven zij luidkeels blijk van hun aanwezigheid. Dansen, zingen en springen. Alleen de polonaise ontbrak nog. Later op de avond werd duidelijk wie de tegenstander zou worden in de halve finale. Een thuiswedstrijd tegen VVSB! Woensdag 2 maart 20.45 uur. Een groots voetbalfeest ligt in het verschiet. Zo ook voor de fans van VVSB. Ik spreek de hoop uit dat FC Utrecht zich een goed gastheer zal tonen. De 1200 kaarten voor VVSB zal niet genoeg zijn. VVSB zal denk ik nimmer meer de halve finale bereiken. Gun ze ook het feestje en geef 3000 kaarten. Het is ze gegund. Leuk ploegje, maar dit FC Utrecht zal echt de finale halen. De druk op de FC Utrecht organisatie neemt toe. Maar ze weten hoe het werkt. Er zijn meerdere bekerfinales gespeeld. De blauwdruk kan weer uit de kast. Een finale met 17000 Utrecht fans! Met een lach verlieten wij het stadion van PSV.

In de ochtend voor de wedstrijd FC Utrecht – PSV voor de competitie, bereikte mij al vroeg het bericht dat Bertus Zeilmaker zijn strijd had verloren. Slechts 55 jaar geworden. Bertus, berucht en beroemd. Bertus was een fenomeen. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor FC Utrecht, bleek uit alles. Diverse malen ben ik in de jaren ‘80 met Bertus op stap geweest. Bij bijna alle uitwedstrijden was Bertus aanwezig. Altijd zijn vrienden om hem heen. Bertus kon je niet missen. Zijn postuur was op de Bunnik-Side van de oude Galgenwaard meestal onderwerp van gesprek. Men sprak al snel van Bolle Bertus. Hij genoot landelijke bekendheid. Een volks jongen uit Sterrenwijk. Een wijk met een beruchte reputatie. De wijk met vele supporters van FC Utrecht. Ze zullen hun Bertus moeten missen. Bertus verdient een mooi afscheid. Dat zal er ook wel komen. Rust zacht Bertus. Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe de komende tijd.

FC Utrecht verloor vandaag met 0-2 van PSV. De Eindhovenaren waren dit keer een maatje te groot. Aanstaande vrijdag volgt een nieuwe kans bijCambuur Leeuwarden uit. 99,9% is niet genoeg, aldus Ten Hag. We gaan het zien. Met een traan verliet ik vandaag de Galgenwaard. Een laatste groet brengend aan Bertus hoog daar boven.

 

Ben ten Boden

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).