Er is geen tijd voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er is geen tijd voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er is geen tijd voor FC Utrecht

Er is geen tijd voor FC Utrecht
Dick Advocaat was duidelijk in zijn uitspraken afgelopen week: FC Utrecht heeft geen tijd om finesse aan te brengen. Mouwen opstropen en een tactische wijziging.

Dick Advocaat was duidelijk in zijn uitspraken afgelopen week: FC Utrecht heeft geen tijd om finesse aan te brengen. Mouwen opstropen en een tactische wijziging.

Dessers kreeg een basisplaats. We gingen er eens goed voor zitten in een kletsnatte Kuip. FC Utrecht pakte Feyenoord goed aan. De passie en strijd waren zichtbaar aanwezig. En dat is al een hele vooruitgang. Zeker ten opzichte van Emmen thuis. Maar FC Utrecht is er nog lang niet.

Het grootste probleem zit voorin. Zeker, Dessers probeert het, maar is nog niet de Dessers die de fans willen zien. En dan hebben we nog Kerk. Zijn bedoelingen zijn goed, maar de uitvoering blijft keer op keer bedroevend. Daar win je dus geen wedstrijden mee.

Feyenoord liet in de eerste helft een aantal forse kansen liggen. FC Utrecht stelde daar weinig tegenover. In de tweede helft een nog iets beter FC Utrecht. Beter in de zin van werklust en teamspirit. Aan het geklaag te horen van de Feyenoordfans naast ons, hoopten we op een puntendeling. Het mocht niet zo zijn. Het doelpunt van Robin van Persie was natuurlijk uiterst zwak verdedigd. Ook dat is een fors punt van aandacht.

Na zes wedstrijden staat FC Utrecht op plaats 15! We zagen tevens Venema weer eens invallen. Pittig ventje. Ik verbaas mij niet als deze jongen snel een basisplaats heeft veroverd.

Aanstaande donderdag zal MVV Maastricht de Galgenwaard aan doen. Dit in het kader van de KNVB Beker. Vol zal de Galgenwaard niet lopen. Ondanks de gratis toegang voor seizoenkaarthouders. Het is voor FC Utrecht een ideale tegenstander. Ik kan mij ook niet voorstellen dat FC Utrecht zich laat verrassen.

De beker blijft de kortste weg naar succes. Amper drie dagen later volgt de uitwedstrijd tegen het eveneens spartelende FC Groningen. Hopelijk zullen veel fans hun club achterna reizen. Maar er zit wel een kink in de kabel. In navolging van de uitwedstrijd tegen Feyenoord, zijn voor Groningen wederom seizoenkaarthouders van FC Utrecht uitgesloten.

Zij mogen geen kaart kopen. Een trend die niet lijkt te stoppen. FC Utrecht gaat prat op de twaalfde man. Maar sluit meer en meer een trouw gedeelte van de fans uit om bij uitwedstrijden aanwezig te kunnen zijn. Een voor mij onbegrijpelijke en zorgwekkende ontwikkeling. Het team is gebaat bij maximale support. Zeker de komende weken. Dat uitgerekend FC Utrecht zelf een blokkade opwerpt, is natuurlijk volstrekt idioot.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

11 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Wederom is de beste man de hele week druk bezig geweest zich weer overdreven druk te maken over een opgelegde combiregeling…..vanuit rotterdam! dus niet vanuit de club columnist.

  En voor de zoveelste keer neemt hij er zelf geen gebruik van en ontloopt hij een opgelegde combi wat notabene strafbaar is….het is om te gieren!

 2. Herman

  Kijk daar is ie weer! De uitspraak van wanhopige trainers, supporters, spelers en vele anderen:
  “De beker blijft de kortste weg naar succes”.

  Naast Utreg zijn er nog velen die hier hun hoop op vestigen….

 3. JdV

  Degradatie dreigt. Als er niets drastisch gebeurd zal dit een verloren seizoen voor de FC worden.

 4. U

  degradtie vind ik een beetje overdreven.

 5. Wim Vreeswijk

  Hoewel Feijenoord ditmaal nog de bovenliggende partij was met 32/12 schoten op het doel, 65/35% balbezit en 581/304 passes verweerde de FC zich al veel beter onder leiding van Dick Advocaat dan tegen Drenthe vorig weekend. Ook waren er volgens Telesport ditmaal slechts 3 van 12 spelers met een onvoldoende, terwijl dat tegen Drenthe nog unaniem onvoldoende was. Ook zijn er bij de FC in de stand van 36 spelers die kandideren voor de titel voetballer van het jaar helaas nog geen FC-spelers in beeld gekomen.Dus er zal deze week nog flink aan de weg getimmerd moeten worden om a.s. zondag Groningen met lege handen te houden.

 6. Jan

  @ Wim Vreeswijk
  sc Drenthe is al 50 jaar vertrokken uit het betaalde voetbal, maar gaat u gerust verder….

 7. Luuk Upuuk

  De z.g. supporters bewijzen keer op keer dat het vertrouwen van de clup tevergeefs is. Maar gezien de reputatie van de columnist uit het verleden verbaast me zijn gejammer niet.

 8. Wim Vreeswijk

  Excuus: Emmen…!

 9. Katja

  Ben ten Boden, check de site; je kunt als seizoenkaarthouder wèl aan kaartjes komen voor tegen Groningen.

 10. Edwin

  @Katja

  Dat maakt voor deze onruststoker niet uit!

 11. Jelmer.

  Hoi, ik en mijn vader hebben een seizoenkaart. En wij hebben net geprobeerd om een auto kaartje te kopen met onze seizoenkaarten. Maar met onze seizoenkaarten is dat niet mogelijk. Onze seizoenkaarten zijn geen goud en ook hebben wij geen uit kaartje als seizoenkaart. Is het dan wel verplicht om een uit kaartje te hebben?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).