FC Balverlies moet werken aan de scherpte voorin | De Utrechtse Internet Courant FC Balverlies moet werken aan de scherpte voorin | De Utrechtse Internet Courant

FC Balverlies moet werken aan de scherpte voorin

Na de gelukkige overwinning op AZ Alkmaar vorige week, waren de drie punten tegen Willem II verdiend. De Tilburgers draaiden de eerste twintig minuten aardig de duimschroeven aan en creëerden een aantal kansen. Willem II is een duidelijk goed op elkaar ingespeelde ploeg, maar kwam niet tot scoren.

De sfeer in het Koning Willem II Stadion zat er vanaf het begin prima in. Ook het bezoekersvak, met ruim 450 getrouwen, deelde mee in het feestgedruis. FC Utrecht speelde een uiterst rommelige eerste helft en had enorm veel balverlies. Toch kwamen er kansen voor de Domstedelingen. Willem Janssen kopte de bal op de paal en een geldig doelpunt van Kerk werd afgekeurd. Uiteindelijk mocht het een wonder worden genoemd dat er een ruststand van 0-0 werd genoteerd.

In de tweede helft een beter FC Utrecht. Langzaam maar zeker kwamen de kwaliteiten naar boven. En dat kan ook niet anders, er staat immers echt een respectabel team op papier. Ondanks dat we nog steeds spelen zonder een echte centrumspits, had FC Utrecht zo maar 3 doelpunten kunnen maken in de tweede helft. Lukas Gortler had wel heel veel pech: hij schoot binnen 5 seconden tweemaal op de paal. Kerk blijft een verhaal apart. Hij probeert het en zwoegt, maar scoren is niet zijn ding. Met het inbrengen van Sander van de Streek voor Tannane, kwam er meer voetbal in het team.

Niets ten nadele van Tannane, maar hij is nog lang niet waar hij moet zijn. Willem II creëerde weinig tot niets in de tweede helft. Aanvoerder Willem Janssen haalde drie minuten voor tijd eindelijk de trekker over en de drie punten gingen mee naar Utrecht.

De beker

FC Utrecht stoomt daarmee op naar plaats 7. Midweeks is er weer een wedstrijd voor de KNVB Beker. Tegenstander ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht zal zonder enige illusie naar de Galgenwaard komen. Het zal een mooi moment zijn voor FC Utrecht om te werken aan de scherpte voorin. Aan FC Utrecht de schone taak om korte metten te maken met de amateurs.

Aanstaande zondag is ADO Den Haag de volgende tegenstander in de Galgenwaard. Mocht ook FC Utrecht deze wedstrijd winnen, dan is plaats 5 binnen handbereik. Het vertrouwen groeit en de spelers raken meer op elkaar ingespeeld na 10 wedstrijden. En dat werd tijd. Deze selectie moet in de top-5 kunnen eindigen.

Bij De Graafschap waren op De Vijverberg unieke beelden te zien op zaterdagavond. Na de wedstrijd klom de volledige selectie in de tribunes tussen de harde en vooral trouwe kern. Pure emotie en aandoenlijke clubliefde van de fans. Prachtig om te zien.

FC Utrecht kan wel wat meer steun gebruiken. Per seizoenkaart kunnen drie kaarten worden gekocht. Aan de Bunnikside de schone taak om vanaf de eerste minuut onvoorwaardelijk die support te geven tegen Den Haag. Het zal het team naar hogere prestaties brengen. Plaats 5 is immers haalbaar ten koste van ‘Oh oh Den Haag’.